Mijn favoriete paarse ooglook met het Naked Chocolate palette

De ooglook die ik maakte voor The Power of Makeup challenge is mijn favoriete paarse ooglook. In de comments kreeg ik de vraag of ik een tutorial wilde maken van deze ooglook en aangezien het mijn favoriete ooglook is, doe ik dit dus graag! Ik was het eigenlijk stiekem ook al van plan om hier een tutorial van te maken. Deze paarse ooglook maak ik met mijn favoriete chocolade palette van I Heart Makeup, namelijk het witte ‘Naked Chocolate’ palette.

Dit is de uiteindelijke look die ik stap voor stap ga uitleggen!

Deze kleuren heb ik gebruikt voor de paarse ooglook komen dus uit het Naked Chocolate palette van I Heart Makeup. Mijn favoriete palette!

Ik begin altijd met een oogschaduwbasis, heb je dit niet in huis, dan werkt een concealer ook. Dit breng je aan op je gehele ooglid tot aan je wenkbrauwen. Kleur 1, een mauve licht paarse kleur, gaat in de arcade boog en deze blend ik met een bleding/fluffy kwast.

Kleur twee, een donker paarse kleur, gaat in de outer-v en deze blend ik in dit gebied ook uit.

Dan gaat naar mijn mening de mooiste kleur (kleur 3) uit dit palette op mijn bewegend ooglid tot aan het donkere paars. De kleur kan ik omschrijven als een rosΓ© gouden perzik/roze glimmende kleur.

Ik zet de donker paarse kleuren nog even extra aan in de outer-v, om het nog net even wat meer diepgang te geven. Dit blend ik natuurlijk weer met een blending kwast.

Op mijn onderste wimperrand zet ik eerst een lijntje met zwarte oogpotlood. Daarna zet ik de glimmende kleur op de binnenste helft van de wimperrand en de donkerpaarse kleur gaat op de buitenste helft van de wimperrand. Dit laat ik in elkaar overlopen. Als laatste voeg ik nog de highlighter kleur 4 toe in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw. Dit geeft een frisse blik en laat je wenkbrauw mooier uitkomen. De look is nu klaar, alleen nog wat mascara en eyeliner toevoegen!

Mocht je niet van eyeliner houden of er niet goed mee zijn, kan je deze natuurlijk ook gewoon weglaten!

Nog even een full face van deze paarse ooglook:

Met mijn ogen open zie je helaas altijd weinig van mijn ooglook, omdat mijn oogleden eroverheen hangen.

paarse ooglook

Ik draag hier trouwens Mac Twig op mijn lippen. Een meer paarsige lipstick staat er ook mooi bij!

Tot zover mijn lievelings look uit mijn lievelings palette! Mocht je ook van paars houden op je ogen, probeer dan zeker eens deze look! Vooral als je ook groene ogen hebt! Het valt je misschien op dat de techniek hetzelfde is als bij eerdere looks. Deze ‘basics van oogschaduw’ heb ik als eens uitgebreid besproken in een eerdere post.

24 Responses to “Mijn favoriete paarse ooglook met het Naked Chocolate palette”

Author's gravatar

Wat een mooie look, het laat je ogen heel erg mooi uitkomen! Prachtig!

  Author's gravatar

  Thanks! Paars is inderdaad een goeie kleur voor groene ogen om ze mooi te laten uitkomen!

Author's gravatar

Ahh wauw, ziet er erg mooi uit! Ik gebruik het palette niet zo veel maar nu ik dit zie ga ik het toch weer eens proberen.

  Author's gravatar

  Zonde! Het is echt mn favoriet! Prima kwaliteit voor die prijs en voor mijn ogen de mooiste kleuren.

Author's gravatar

Wat een prachtige, smokey look! Het staat je echt heel erg goed! De kleuren zien er ook zo gepigmenteerd uit πŸ™‚

  Author's gravatar

  Dank je wel! Klopt! De pigmentatie is inderdaad hee erg goed van dit palette ook al is ie goedkoop.

Author's gravatar

Wat een mooie ooglook. De palette zijn naam krijg ik al honger van hahaha. Maar je staat echt wel heel mooi met paars. Jij kan wel super smokey look maken, ik lijk dan al snel een panda!

  Author's gravatar

  Dank je wel! Haha! En dan heb je de buitenkant niet eens gezien! (Of misschien wel?) Dat is in de vorm van een chocolade reep! De oogschaduws ruiken ook naar chocola trouwens. Panda ogen zijn ook leuk toch? Blijven oefenen en goed blenden is key!

Author's gravatar

Mooie look maak je weer! Hoelang ben je daarmee bezig?

  Author's gravatar

  Dank je wel! Vijf tot tien minuten denk ik. Deze heb ik er best vlot op, omdat ik al weet welke kleuren ik waar ga doen. Kwestie van opbrengen en goed blenden.

Author's gravatar

Wat springen je groene ogen er zo uit zeg, moet ik echt zelfs eens maken zo een look

  Author's gravatar

  Dank je wel! Paars is altijd een goed idee bij groene ogen!

Author's gravatar

Wow, prachtige look! Ik ben dol op paars! Staat je echt te gek hoor!

Author's gravatar

Ontzettend mooi! En wat heb je een fantastische oogkleur, mag je heel erg trots op zijn!

Author's gravatar

Wow, awesome! Soo beautiful! :)))…thank you for this inspiration! Have a nice day and best wishes from 5 sterne wellnesshotel πŸ˜‰ yours Pia πŸ˜‰ <3<3

Leave a Reply