Een gebroken poeder herstellen | Do It Yourself!

Doet het jou ook zoveel pijn wanneer er een poeder op de grond valt en de poeder in duizend stukjes is gebroken? Mij wel! Dit keer was ik niet eens zelf de schuldige, maar kwam dit palette gebroken bij mij aan. De deksel was er vanaf gebroken en één poeder was geruïneerd. Om er toch nog plezier van te hebben besloot ik het te herstellen en dit met jullie te delen! Een gebroken poeder herstellen is eigenlijk een fluitje van een cent, dus het is zonde om het niet te doen!

Gebroken poeder herstellen - 2

Benodigdheden:

 • 96% gedenatureerde alcohol (niet voor consumptie!)
 • Bakje
 • lepeltje

Gebroken poeder herstellen - 3

Je haalt alle poeder uit de pan en stopt dit in het bakje.

Gebroken poeder herstellen - 4

Met de lepel stamp je alle brokken plat tot er alleen nog maar poeder overblijft.

Gebroken poeder herstellen - 5

Dan voeg je 2 à 3 theelepels van de alcohol toe en meng je het geheel. Je moet een een vloeibare substantie krijgen die makkelijk glijdt, maar niet te vloeibaar is.

Gebroken poeder herstellen - 6

De pan waar de poeder in zat, maak je goed schoon. Ik heb dat met een keukenpapiertje gedaan.

Gebroken poeder herstellen - 7

Daarna giet je het mengsel in de pan en schud je het een beetje zodat er eventuele lucht eruit gaat en zodat de poeder egaler opdroogt.

Resultaat gebroken poeder herstellen:

Gebroken poeder herstellen - 8

Het is belangrijk om er nu 24 uur er vanaf te blijven. Laat de pan dus 24 uur drogen met de deksel ervan af. De alcohol vervliegt en de poeder wordt weer hard als één geheel. De poeder linkboven was degene die kapot gegaan was en hier dus helemaal hersteld is.

Gebroken poeder herstellen - 9

Nog even een close-up. De gebroken poeder herstellen heb ik drie weken geleden gedaan en tot op heden is hij nog steeds heel!

Mocht je dus ook een kapotte poeder hebben of eentje hebben laten pleuren, dan kan je deze voortaan herstellen. Veel moeite is het niet en de 96% alcohol kost maar een paar euro, dus dat is prima te doen. Ze zijn te koop bij de drogist en niet bedoeld voor consumptie 😉

16 Responses to “Een gebroken poeder herstellen | Do It Yourself!”

Author's gravatar

Wat een handige tip! Het ziet er ook nog best goed uit, alsof je de oogschaduw een paar keer gebruikt hebt.

  Author's gravatar

  Thanks! Ja de highlighter ziet er inderdaad weer prima uit! Na paar keer gebruiken is het toch ook niet meer heel mooi inderdaad.

Author's gravatar

Ik heb eigenlijk nog nooit een gebroken poeder hersteld zo, maar het is wel heel handig! Toevallig is er laatst nog een oogschaduw gebroken, maar die is al half uit de verpakking gevallen helaas.

  Author's gravatar

  Aww! Ja vond zo zonde dat het zo kapot aankwam. Dit moest ik herstellen! Misschien kan je de andere helft nog redden! Of is die nog wel vast blijven zitten? Had het al eerder geprobeerd met die transparante poeder van Essence. Die had ik nieuw gekocht, maar thuis aangekomen was ie helemaal kapot. Er was onderweg een auto die als een idioot reed in smal straatje en tegen mn handtas aan mn stuur aanreed.. :/

Author's gravatar

Wat grappig! Nooit geweten en ideaal voor klunsjes like me, haha! Ik laat altijd alles vallen :’)

Author's gravatar

Dit gaat mij nog wel een keer van pas komen, dank je! Nooit geweten dat je dit zelf weer kon fixen.

Author's gravatar

Super handig artikel! Gelukkig heb ik dit nog nooit hoeven doen, haha 🙂

  Author's gravatar

  Oh beter! Is mij best wel vaak overkomen! 😮 Ik ben ook wel eens onhandig bezig… 😛

Author's gravatar

Dit is echt een geweldige tip.. mijn wenkbrauwpoeder was tijdje geleden kapot en met deze tip heb ik hem toen gemaakt en nu gebruik ik hem weer:D zo handig!

[…] omdat het via Boozyshop al uitverkocht was. Helaas kwam het palette gebroken aan, zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Gelukkig heb ik het palette weer helemaal kunnen herstellen. Daarnaast had ik ook het andere […]

[…] omdat het via Boozyshop al uitverkocht was. Helaas kwam het palette gebroken aan, zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Gelukkig heb ik het palette weer helemaal kunnen herstellen. Daarnaast had ik ook het andere […]

Author's gravatar

Omg dit had ik eerder moeten weten :O

  Author's gravatar

  Haha oh jee! Hopelijk heb je er nog wat aan voor in de toekomst! Of eigenlijk liever niet. Poeders die breken is nooit leuk 🙁

Leave a Reply