Indian Gouden Ooglook voor een feestje of bruiloft

Vorig jaar had ik een Hindoestaanse bruiloft waar ik deze ooglook droeg. Gezien het gebruikelijk is om hier lekker op te doffen, sloeg ik mijn slag om een uitgebreide ooglook te maken. De titel Indian gouden ooglook verwijst dan ook naar dat de ooglook geïnspireerd is op Indian make-up. Inspiratie daarvoor deed ik via Google en Youtube, verder heb ik er maar wat van gemaakt. Gezien ik de uiteindelijke look best wel geslaagd vond vorig jaar, heb ik hem nu voor mijn blog gerecreëerd! Mocht je op zoek zijn naar een gouden party look, lees dan zeker verder!

Gebruikte oogschaduw kleuren:

Voor deze ooglook heb ik het ‘Naked Chocolate’ palette gebruikt van I Heart Makeup en het Etos Eyeshadow Palette ‘Smokey Eyes’.

Fototutorial Indian gouden ooglook:

Ik begin met een oogschaduwbasis over het gehele ooglid tot aan de wenkbrauwen, zodat de oogschaduw goed blijft zitten, niet gaat creasen (in de lijntjes zitten) en de kleuren intenser worden. Heb je geen oogschaduwbasis, dan werkt concealer ook. Dat gebruik ik trouwens meestal ook.

Kleur 1, een matte licht bruine kleur, gaat in de arcade boog en iets erboven. Wanneer je het daarna blendt komt er ongeveer eruit te zien zoals op de foto.

Kleur 2, een gouden shimmer kleur, gaat op het gehele ooglid, dit hoef je nog niet te blenden.

Ik ga er daarna overheen met een lichtere gouden kleur (3) over vooral het begin van het gehele ooglid. Ook nu hoef je nog niet te gaan blenden.

Dan wordt het spannend, want het is tijd om een donkere kleur toe te voegen in de outer-v. Ik kies voor kleur 4, een donker grijze kleur met een lichte shimmer erin. Zonder shimmer kan ook. Voeg een beetje toe, meer toevoegen kan altijd nog, minder niet.

Daarna blendt je de donkere kleur met een blending brush.

Daarna is het een kwestie van steeds een beetje extra aanbrengen en blenden, tot je het donker genoeg vindt.

Op de onderste wimperrand voeg ik een creme/wit kleurig oogpotlood toe op mijn waterlijn en een zwart oogpotloodje daaronder op de wimperrand. Dit geeft de illusie dat je ogen groter lijken.

Ik voeg ook nog de eerste kleur en de twee kleur toe onder het oogpotlood. De eerste kleur laat ik net als erboven er meer onder vandaan komen dan de gouden kleur.

Met de donkere kleur (4) ga ik ook nog over het oogpotlood en ik zorg ervoor dat het vooral aan de buitenkant zit en in verbinding komt met de outer-v van het bovenste ooglid.

Resultaat:

Indian gouden ooglook

Dan is het tijd voor eyeliner en mascara! Mocht je niet van eyeliner houden of van een wing, kan je dit natuurlijk weglaten. Ik vind het zelf wel wat toevoegen in om het Indian stijltje te blijven.

Indian gouden ooglook

Met m’n ogen dicht ziet het eindresultaat er zo uit. Eventueel zou je nog nepwimpers kunnen gebruiken.

Indian gouden ooglook

Op deze foto vind ik het eindresultaat van de Indian gouden ooglook beter over komen. Ik vind het nog steeds lastig om mijn oog met een look goed op de foto te krijgen. Zodat de kleuren ook echt goed overeenkomen. Meestal ziet het er op de foto wat doffer en meer als een waas uit, ondanks dat de foto scherp is.

Indian gouden ooglook

Indian gouden ooglook

Ik droeg er een fel roze lipstick bij. Een opvallende lipstick is iets wat gebruikelijk om hierbij te dragen. Ofja, dat heb ik mij laten vertellen 😉 Ik heb hier Nyx Soft Matte Lip Cream ‘Ibiza’ op. Op de bruiloft vorig jaar droeg ik Hema Longer Lasting Lipsitck 01. Die lijn is trouwens een aanrader, super matte en blijft echt duizend jaar zitten. Wel ietwat uitdrogend, maar wanneer je eerst een lippenbalsem aanbrengt is het prima te doen!

Deze look heb je trouwens ook al kunnen zien in mijn allereerste blogpost. Die foto is alleen wat wazig en half afgebroken. Hopelijk kan je inspiratie halen uit deze look! Wanneer dof jij je helemaal op?

22 Responses to “Indian Gouden Ooglook voor een feestje of bruiloft”

Author's gravatar

Heel erg mooi! Die kleuren passen echt prachtig bij je donkere haar.

Author's gravatar

Oeh wat een prachtige look. Ik vind dat groenige kleurtje zo tof en je hebt het zo mooi in de look verwerkt dat het en natuurlijk is en speciaal. Super gaaf.

  Author's gravatar

  Dank je wel voor je lieve woorden! Leuk om te horen!

Author's gravatar

Wat een mooie look zeg! Ik vind je ogen zo heel mooi matchen bij je haar op de een of andere manier haha.

  Author's gravatar

  Dank je wel! Grappig dat noemt Annika ook al hierboven! Had het zelf niet echt door haha.

Author's gravatar

Wauw mooie ooglook! Ik dos me vooral op wanneer ik er zin in heb en ook voornamelijk in het weekend! Zelf houd ik van felle kleurtjes (:

  Author's gravatar

  Leuk! Ik houd er ook echt van om me op te doffen, hoef er niet eens echt een reden voor te hebben haha.

Author's gravatar

Zo mooi! Ik heb dat Naked Chocolate palette ook. Maar ik zou dit je niet na kunnen doen hoor!

Author's gravatar

Dat goud springt er echt heel mooi uit! Ik vind het leuk om me uitgebreid op te maken voor een avondje uit. Niet per se stappen, maar ook gewoon lekker uit eten met mijn vriend of zo.

  Author's gravatar

  Dank je wel! Leuk dat je ook van uitgebreid make-uppen houdt!

Author's gravatar

Heel erg mooi! Ik houd van zulke ooglooks <3 En de lipkleur vind ik ook zo gaaf!
Veel liefs, Florentine

Author's gravatar

Wauw dit vind ik een ontzettend mooie look! Dit is echt super mooi voor uitgaan!

Leave a Reply