Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Een tijdje kreeg ik een leeg testertje bij een Douglasbon die je dan in de winkel kan laten vullen met een luchtje. Ik vroeg naar een warme kruidige, maar ook licht zoete geur. Het tweede luchtje die de verkoopster mij liet ruiken, vond ik erg lekker en liet ik het testertje mee vullen. Op mezelf vond ik het luchtje ook super lekker, dat kan nog wel eens tegnvallen. Ik moest dit luchtje hebben, helaas wel een prijzig luchtje! Laat het lot zo zijn, dat op de Canarische Eilanden luchtjes en drank etc een stuk goedkoper zijn. Toen we onze vakantie hadden geboekt, wist ik al wat ging shoppen daar! Ik nam dus Yves Saint Laurent Black Opium EdP mee!

Black opium

Eerlijk vind ik de flacon eigenlijk niet zo heel erg boeiend. Het is een soort glitter effect, maar eigenlijk lijkt het meer op nagellak/verf die te dik is aangebracht en bubbeltjes zijn gaan vormen. Maar goed, het gaat natuurlijk om de inhoud en niet om het uiterlijk 😉 In dit geval dan.

Black opium

De dop moet je er gewoon vanaf trekken, dan vind je de verstuiver. De geur is precies waar ik van houd. Het is een zwaarder luchtje, die warm kruidig is met wat licht zoets erin. Met twee spuitjes heb je ook echt wel voldoende op. Aan het einde van de dag/avond is de geur nog steeds aanwezig. Ik doe trouwens altijd ‘maar’ twee of drie spuitjes parfum op in mijn nek.

Geurnoten Black Opium:

Topnoten: roze peper, oranjebloesem en peer. Hartnoten: koffie, jasmijn, bittere amandel en zoethout. Basisnoten: vanille, patchouli, ceder en kasjmier hout. (bron)

Dat ik dit luchtje lekker vind, snap ik wel als ik de geurnoten zo zie. Ik houd van koffie, zoethout, vanille, houtgeur en peper.

Black opium

Black Opium is een vrouwelijke geur en ook meer een avond geur. Alhoewel ik heb hem zelf ook al eens overdag heb gedragen. Ik vind dat eigenlijk wel prima kunnen, maar kan me voorstellen dat dit voor sommige te zwaar is. Het is wel echt een chique geur en zelf bewaar ik hem voor speciale momenten. Voor elke dag draag ik liever simpelere geur.

Op Fuerteventura heb ik voor YSL Black Opium EdP 90 ml € 59,99 betaald. Bij Bol.com is de 90 ml in de aanbieding voor € 96.99 en de 30 ml voor € 53,20. Dan was mijn aankoop wel echt een koopje hè? Ik hoop hier ook wel even mee vooruit te kunnen! Ken/heb jij Black Opium al?

*Dit artikel bevat een affiliate link.

26 Responses to “Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum”

Author's gravatar

Ik ken deze geur al, maar heb hem eigenlijk nog nooit geroken. Snel eens doen, want ik houd wel van wat zwaardere geuren.

  Author's gravatar

  Zeker eens testen dan! Ben benieuwd of je hem ook lekker vindt.

Author's gravatar

Ik hou zelf niet zo van dit soort geuren, vind ik vaak toch te heftig. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  Author's gravatar

  Haha ja snap ik, moet je wel liggen. Zo houd ik zelf niet van frisse geuren. En dank je wel!

Author's gravatar

Heerlijke geur!
Dat het zoveel geld scheelde zeg, wow! En nu is het ook een beetje je vakantie geurtje geworden toch? 🙂

  Author's gravatar

  Ja echt lekker! Haha ja echt chill hè. Vorig jaar had ik een ander luchtje voordelig gescoord daar. Niet echt een vakantie geurtje geworden, ik had een ander luchtje mee en deze pas op het einde gekocht.

Author's gravatar

Ja, deze ruikt echt heerlijk! Je hebt hem inderdaad voor een mooi prijsje kunnen scoren tijdens je vakantie 😉

  Author's gravatar

  Ja echt heel chill! Ging ook met een missie die parfumerie zaken in haha. M’n vriend heeft nog meer luchtjes gehaald zelfs (ook als cadeau voor anderen).

Author's gravatar

Mijn oma had altijd de gewone Opium, dat was echt haar geur, ze droeg ook nooit wat anders. Ik heb (onterecht) daardoor altijd het hele merk geassocieerd met oudere vrouwen.

Zoals jij hem beschrijft moet ik het misschien toch maar een keer een kans geven, al moet het mij niet al te zwaar worden. Dat vind ik bij een ander vaak wel lekker ruiken, maar bij mezelf krijg ik er dan hoofdpijn van.

  Author's gravatar

  Toen ik aan het Googlen was kwam ik veel reviews tegen dat deze niet op de originele Opium lijkt en die vonden Black Opium tegenvallen. Ik heb zelf geen idee hoe de originele ruikt. Kan me idd voorstellen dat je dan het hele merk met oudere vrouwen associeert. Snap dat hoofdpijn krijgen ook ja. Zelf ruik ik de geur vaak niet meer na een tijdje als ik twee spuitjes doe, dan wen je eraan en ruiken alleen anderen het eigenlijk.

Author's gravatar

Oeh dat is inderdaad een koopje! Ik heb volgens mij de EdT variant en die heeft een net iets andere verpakking. Ik vind Floral Shock ook lekker.

  Author's gravatar

  Ja klopt! Die heeft geloof ik een andere kleur fles! Ik heb meestal wel voorkeur voor de EdP, met deze prijs kon dat wel. In NL was ik mss ook voor de EdT gegaan. Die Floral had ik ook nog geprobeerd, maar vond deze toch net iets lekkerder.

Author's gravatar

Ik ben nog op zoek naar een nieuwe geur dus deze moet ik eigenlijk een keer gaan ruiken!

Author's gravatar

Wat leuk dat je een testertje kon laten vullen. En dan ook nog een succesnummer dus, ik kom je binnenkort eens besnuffelen!

  Author's gravatar

  Haha ja dat is echt chill! Ik zal hem volgende week op doen!

Author's gravatar

Ik heb deze ook. Ik vind hem echt heerlijk! Heb hem zelf in Lanzarote gekocht, was ook iets goedkoper! 😉

  Author's gravatar

  Chill! Ja hij is echt lekker hè!? Vorig jaar had ik ook al een ander luchtje gekocht voor goedkoper op Fuerteventura. Echt fijn dat het daar voordeliger is.

Author's gravatar

Een geur die al een jaar of twee tot mijn favorieten behoord. Als je deze lekker vind, zeker ook eens de coco chanel noir proberen.

Leave a Reply