MAC 217 dupe?! Hema Eyeshadow Brush Large 103

Laatst stond ik bij de Hema op zoek naar een multifunctioneel oogschaduw kwastjes. Ze hebben pas het assortiment helemaal vernieuwd namelijk. Mijn oog viel op de Hema Eyeshadow Brush Large 103, ik vond hem wel erg op de MAC 217 lijken! De meest populaire oogschaduw kwast in make-up land. Is het daadwerkelijk een MAC 217 dupe? Ik heb ze met elkaar laten battlen!

mac 217 dupe

Ik ben meestal lui met het kwast gebruik tijdens een ooglook maken. Het liefste gebruik ik maar één of twee kwasten. Eentje om aan te brengen en eentje om mee te blenden. Helemaal ideaal als een kwast dat allebei kan, de MAC 217 is zo’n kwast. Vind ik dan. Je kan er best wel precies mee aanbrengen én er goed mee blenden. Tussendoor veeg ik m’n kwast dan schoon aan zo’n haardonut. Die tip kreeg ik ooit van Angela van ILoveBudgetMakeUp!

mac 217 dupe

Thuis aangekomen met de Hema kwast zijn er wel wat verschillen aan te merken. De 217 heeft iets langere haren en voel iets soepeler aan. Bij de 103 van Hema voelen de haren net iets steviger aan.

De MAC 217 dupe in actie:

Om erachter te komen of het een goede MAC 217 dupe is, heb ik mijn rechter oog opgemaakt met alleen de Hema 103 en mijn linker oog alleen met de MAC 217. De kleuren komen uit het 120 Eyeshadow Palette van BH Cosmetics.

Rechts (Hema 103):

Links (MAC 217):

Full Face:

Links Hema 103, Rechts MAC 217

Overeenkomsten:

Met de 103 en met de 217 valt goed te blenden. Hier hebben ze beide geen moeite mee en je raakt niet al je kleur kwijt. Met de 103 en met de 217 kan je gemakkelijk kleur aanbrengen op het ooglid. Dit kan met beide kasten ook redelijk precies, ook al zijn het best wel brede kwasten. Je kan met enkel het gebruik van de 103 of de 217 een gehele ooglook maken.

Verschillen:

De Mac 217, brengt kleuren minder intens aan, terwijl de Hema 103 de kleuren een stuk intenser aanbrengt. De Hema 103 is iets minder precies met aanbrengen, waardoor het net wat meer oppervlakte kleur kan geven dan je wilde. Kan ook zijn dat ik nog wat meer moet wennen aan de kwast.

Conclusie MAC 217 dupe:

Eigenlijk vind ik de Hema Eyeshadow Brush Large 103 best wel een goede MAC 217 dupe! Waar het mij vooral om ging, is dat je met één kwast een gehele ooglook kan maken. Dat is met die van de Hema dus gewoon goed mogelijk. De Mac 217 brengt kleuren iets subtieler aan en daardoor is het gelijk al meer geblend. Terwijl de hema kwast kleuren intenser aanbrengt en je dus nog iets meer moet blenden. Alhoewel ik dat geen nadeel vind, misschien zelf wel een voordeel. De MAC 217 werkt iets preciezer, maar met wat behendigheid moet het met die van de Hema ook lukken! Zoek je dus een goed oogschaduw kwastje die op de MAC 217 lijkt, ga dan zeker even bij de Hema kijken! Het kwastje kost maar € 3,00! Terwijl de MAC 217 € 22,00 kost. Ik kocht hem toen er 20% korting was.

24 Responses to “MAC 217 dupe?! Hema Eyeshadow Brush Large 103”

Author's gravatar

Wat een ontzettend fijne review, hier heb ik echt wat aan.
Prachtige foto’s ook 🙂

  Author's gravatar

  Dank je wel voor het lieve compliment! Fijn om te horen dat je er wat aan hebt!!

Author's gravatar

Ik vind het een goede dupe! Wel zie je inderdaad dat de 217 iets netter aanbrengt. Hij staat zeker nog op mijn wishlist!

  Author's gravatar

  Ja klopt! Hij is het ook zeker waard hoor, maar die van de Hema is ook een fijn kwastje!

Author's gravatar

Mooi effect en dat voor maar een paar euro! Ik heb de 217 ook en wat je zegt.. hij is zo multifunctioneel! Mocht hij ooit aan vervanging toe zijn, dan ga ik zeker eens bij Hema kijken.

  Author's gravatar

  Ja de Mac 217 is ook echt fijn, die van Hema is net zo multifunctioneel!

Author's gravatar

Wauw dit klinkt als een hele fijne kwast! De verschillen zijn mij ook duidelijk nu, ik ga dit kwastje wel kopen denk ik!

Author's gravatar

Ik heb beide kwasten ook in mijn bezit en die van de HEMA valt me niet tegen! Ik merk alleen wel dat die van de HEMA meer uithaart en sneller hard wordt. Die van MAC heb ik al een paar jaar en begint nu pas wat minder te worden. Maar voor die paar euro die je bij de HEMA uitgeeft hoor je mij niet klagen.

  Author's gravatar

  Haha ja is ook maar fractie van de prijs! Die van Hema is inderdaad harder, ben benieuwd hoe ie wordt na langer gebruik dan!

Author's gravatar

Wat een leuke uitdaging ben je met jezelf aangegaan! Het lijkt me namelijk erg lastig om kwasten met elkaar te vergelijken. Toch zie ik het (piep)kleine verschil ook op de foto’s waarop alleen de ooglook te zien is. De kwast van Hema blend inderdaad een tikkeltje minder. Maar, voor dat prijsje! 🙂

  Author's gravatar

  Ja klopt inderdaad! Maar echt een nadeel vind ik het ook niet. Kleuren komen wel intenser tot hun recht ook.

Author's gravatar

Wat een goeie tip! Ik ben zo’n krent die geen 20 euro voor een kwastje overheeft, haha! Dus dit is een hele goeie optie <3

  Author's gravatar

  Haha ik ben eigenlijk ook zo’n krent hoor. Al mijn andere kwasten zijn ook van Hema, Kruidvat, Etos of eBay. Alleen ben ik door blogger/youtube land overgehaald ? elke keer weer, de Mac 217 is fantastisch en echt allemaal! Dus er was 20% korting, toen heb ik het maar gewaagd. Hij is ook echt heel fijn hoor! Maar met die van de Hema gaat het ook prima!

Author's gravatar

Wat een fijne review! Ben zelf altijd wel gek op die Hema prijsjes, dus blij om te horen dat het een prima kwastje is.

  Author's gravatar

  Dank je! Haha ja dit is zeker een fijne uitkomst!

Author's gravatar

Heel leuke review en wat kun je je mooi schminken!

Author's gravatar

Oh wauw, hij klinkt erg fijn! Als ik binnenkort weer bij de Hema ben, ga ik zeker een kijkje nemen!

Leave a Reply