BH Cosmetics ‘120 Colors Eyeshadow Palette Second Edition’ + look

Zoals je bij deze en deze ooglooks al hebt kunnen merken, mis ik eigenlijk felle oogschaduw kleuren in mijn make-up collectie. Ik had mijn zinnen gezet op een palette van Morphe Brushes (35B), maar die bleef maar uitverkocht bij Boozyshop etc. en via Morphe zelf waren de verzendkosten net zo duur als het palette zelf.. Jaaa, laat maar dan! Ik ging verder kijken en mijn oog viel op het ‘120 Colors Eyeshadow Palette Second Edition’ van BH Cosmetics. Toen er ook nog 20% korting was op de oogschaduws bij Boozyshop heb ik de knoop doorgehakt en dit palette maar besteld!

Ik had er al wat reviews van opgezocht, maar heel veel reviews waren er eigenlijk niet over te vinden. Over het algemeen was men heel erg positief, maar waren anderen juist weer heel negatief. Ik was dan ook erg benieuwd hoe hij mij zou bevallen!

Verpakking is lekker clean en handzaam, het is niet gigantisch en toch zitten er 120 kleuren in.

Dit is de ene helft van de 120 kleuren, er zit ook nog een spiegeltje in het palette. Alhoewel het palette me niet erg praktisch lijkt om die spiegel ook echt te gebruiken, gezien de andere helft van de kleuren onder deze helft zit.

Bovenste deel zit namelijk los en kan je eruit tillen! Deze past dan precies in de deksel, waardoor je bij alle kleuren kan.

Er zit een mix van glimmende en matte kleuren in het palette. Naast dat er veel felle kleuren in zitten, zijn er ook een hoop neutrale tinten. Hierdoor is het een compleet palettte waarmee je niet alleen felle looks kan maken. De enige kleur die mist is een zwarte matte kleur. Je denkt misschien, waarom zou je zwart gebruiken? Maar hiermee kan je goed diepte maken, wanneer je het voorzichtig gebruikt. De donkerste kleur in dit palette is een donkergrijze glimmende kleur.

Swatches

Gezien er in het 120 Colors Eyeshadow Palette Second Edition 120 kleuren zijn, heb ik niet alle kleuren geswatched, maar heb ik random een aantal kleuren gepakt en op mijn arm geswatched. Zo krijg je wel een idee hoe de pigmentatie is. Zoals je ziet verschilt de pigmentatie per kleur, de pigmentatie is verder goed, maar sommige kleuren zijn wel korrelig.

Tijd om het palette te testen door middel van een ooglook, hoe het op je oog eruit komt te zien is toch wel het belangrijkste!

De Look:

Het is een felle look geworden met blauwe tinten en met paars en roze op de onderste wimperrand.

 

De kleuren met een nummertje erin heb ik gebruikt voor de look. Ik had best wel wat keuzestress! Zoveel kleuren en wat staat nou mooi bij elkaar. Ik ben voor blauwe kleuren gegaan, wat eigenlijk niet heel goed bij mijn ogen staat. Maar ik wilde eens wat anders proberen en met blauw doe ik nooit wat.

 

Ik begon maar met kleur 1 in de crease, je moet ergens beginnen. Hier zie je eigenlijk niks meer van terug. Daarna nam ik kleur 2 op het bewegend ooglid. Kleur 3 ging daarna ook in de crease. De donkergrijze kleur (4) zette ik in de outer-v om wat diepte te creëren. Ik wilde het op m’n ooglid nog wat lichter hebben, dus ging met kleur 5 aan de slag. Die bleek niet licht genoeg te zijn, dus daarna bracht ik nog kleur 6 aan op het binnenste deel van het ooglid.

Op mijn onderste ooglid bracht ik de paarse kleur 7 aan en deze heb ik daaronder een beetje geblend met de roze kleur 8. Bij het buitenste deel heb ik kleur 3 nog een keer aangebracht om het in geheel te brengen met het bovenste ooglid. Kleur 9 heb ik als highlighter kleur gebruikt in de binnenste ooghoek en onder m’n wenkbrauw.

De kleuren hebben echt goed pigment, maar moeten wel opgebouwd worden om echt intens over te komen. De kleuren spatten ervan af zoals je ziet! Elke keer als ik de spiegel keek, dacht ik: “Wauw! Wat een pigment!”. Ze blenden ook goed. De highlight kleur vind ik de perfecte highlight kleur.

Deze look is ook met het 120 colors eyeshadow palette second edition gemaakt:

Het is wel jammer dat er maar twee kleuren in zitten om mee te highlighten, gezien je dit bij elke look gebruikt en dus sneller op zal gaan. Ook vind ik het jammer dat er geen mat zwart in zit. Nu heb ik die donkergrijze glimmende kleur gebruikt voor diepte, maar een niet glimmend alternatief was fijner geweest. Sommige kleuren zijn wat korrelig als je er met je kwast in gaat, dus dat kan wat fall out bezorgen. Met deze 120 kleuren vind ik het jammer dat sommige kleuren zo dicht bij elkaar liggen, ze hadden qua licht naar donker meer verschillen kunnen doen. Zo vind ik de lichtste kleuren niet heel licht en de donkerste niet heel donker. Mijn look bleef wel de gehele dag goed op zijn plek zitten, dus de houdbaarheid is erg goed!

Conclusie 120 Colors Eyeshadow Palette Second Edition

Over het algemeen ben ik heel blij met dit palette, een complete look is gewoon mogelijk met dit palette. Dat mag ook wel met 120 kleuren, maar ik zou misschien ook nog andere paletten erbij pakken. De fellere kleuren zijn voor mij vooral een toevoeging, gezien ik zulke kleuren verder niet heb. Het 120 Colors Eyeshadow Palette Second Edition van BH Cosmetics is voor € 22,49 te koop bij Boozyshop.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

24 reacties

  1. Oh wauw, wat een mooi palette! En de prijs valt ook nog mee voor de hoeveelheid kleurtjes. Jammer dat er maar een highlight kleur in zit, maar verder zitten er wel weer een hoop andere kleuren in. Mooie look heb je gemaakt! Dat blauw staat erg goed!

    1. Thanks! Is inderdaad leuk om mee te experimenteren! Ik zat gisteren nog te kijken naar de gele kleuren, maar toch maar voor de paarse en roze gegaan haha! Zondag wat met de gele tinten wat proberen denk ik (komende dagen moet ik werken)! Had al wel een ideetje.

  2. Interessant review. Ik heb zelf geen make-up van dit merk in huis, dus was best nieuwsgierig. Zelf zou ik het palette niet kopen. Want hoe groot is de kans dat je alle kleuren in het palette zal gebruiken ten op zichtte van het gebruik van verschillende highlight kleuren? Daarnaast moet je de kleuren opbouwen en ben je langer bezig.
    Macblogster heeft onlangs geplaatst: To Matte with Love & So Me: MAC Liquid LipstickMy Profile

    1. Dit is ook het eerste item van dit merk voor mij. Ik heb het palette vooral gekocht, om de felle kleuren. Allemaal kleuren die ik niet heb. Van de weinige highlight kleuren in verhouding is inderdaad heel erg jammer, wel weer op te lossen door de gezichtshighlighter van die dag te gebruiken bijvoorbeeld. Ik vind het trouwens wel meevallen hoe lang ik bezig ben! Moet zeggen dat ik alleen maar budget oogschaduws heb, dus ben dat ook wel gewend. Geen idee of ik met een high end merk ook echt sneller ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge