Look Swap: Carnavals look Rommeltje op Eva van Make-up e.d.

Dit keer zie je niet mijn hoofd op mijn blog, maar die van Eva! Eva (Make-up e.d.) en ik hadden weer het plan om een samenwerking te doen. We vonden het een leuk idee om elkaar op te maken. Eerst dachten we aan een look die je vaak bij jezelf maakt. Uiteindelijk bedacht Eva om van elkaar’s blog een look uit te zoeken. Een Look Swap! Eva ging voor mijn Carnavals Look Rommeltje en ik ging voor haar look ‘Blue Emerald‘. Lees zeker tot helemaal het einde, daar vind je de link naar de look die eva bij mij maakte!

We spraken af in Eva’s make-up kamertje, neem zeker even een kijkje ook, want het is een mooi kamertje vol met make-up! Zoals Eva een echte visagiste is, ben ik dat dus niet. Voor mij is dit eigenlijk de eerste keer dat ik een volledige look maak bij iemand. Ik maak wel eens vriendinnetjes op voor het stappen, maar meestal maar een deel. Voor mij dus extra spannend of het wat zou worden.. Eyeliner bij iemand anders?? Help!? Haha.

Basis Carnavals look Rommeltje

Als basis gebruik ik de True Match Foundation van L’Oréal in de kleuren Ivory Rose en Vanilla Rose. Ik combineer die twee kleuren. Ik breng het aan met een make-up sponsje. Daarna gebruik ik concealer, de Catrice Liquid Concealer 010, onder de ogen, op plekjes die nog door de foundation komen en op de oogleden als oogschaduw basis. Ik blend dit nog niet uit, maar ga eerst de wenkbrauwen doen. Zo kan de concealer settelen. Voor de wenkbrauwen heb ik het Eyebrow Set doosje van Catrice gebruikt in de donkerste kleur. Na de wenkbrauwen blend ik de concealer uit met een bufferkwastje en m’n vingers. Ik poeder onder de ogen af met een Translucent Powder van Make-Up Studio. De rest van het gezicht doe ik normaal ook, maar deed ik die dag als laatste (ik was het vergeten haha).

Ooglook Carnavals look Rommeltje

Hoe ik de ooglook precies heb gemaakt, kan je stap voor stap vinden in mijn andere artikel. Ook handig voor mezelf uiteindelijk, ik kon lekker mijn eigen stappen volgen. Deze ooglook bevat een cut crease, iets wat ik zelf ook nog maar drie keer heb geprobeerd bij mezelf, waarvan het de eerste keer geen succes was. Eva zelf heeft dit zelfs nog nooit gedaan, dus ze vond het wel een leuke uitdaging voor mij om het op een ander te doen.

Alle oogschaduw komt uit het Morphe Brushes 35B palette. Een licht oranje kleur gaat eerst in de crease en vrij ver omhoog richting de wenkbrauw. Daarna voeg ik een fel roze kleur toe in de crease, iets lager dan de oranje kleur. Als laatste voeg ik een middel donkere paarse kleur toe in de crease. Ook weer wat lager dan de roze kleur, maar wel hoog genoeg dat de cut crease er niet overheen gaat.

De cut crease maak ik met Catrice Liquid Concealer in de kleur 010. Ik doe dit met zo’n plat concealer kwastje. Over de eerste helft gaat een blauwe shimmer kleuren en aan de buitenkant gaat een donker paarse kleur. Deze twee kleuren blend ik dan mooi in elkaar. Op het onderste ooglid gaat een geel gouden shimmer kleur vanaf de binnenste ooghoek tot bijna het uiteinde. Op dat laatste stukje onderste ooglid gaat ook de donkere paarse kleur.

En dan nu….. tijd voor de eyeliner. Ik gebruik hiervoor de Super Precise Eyeliner van Essence, echt een top eyeliner als je het mij vraagt. Super dun kwastje voor een fijne lijntjes. De eyeliner op het ooglid ging verbazing wekkend goed erop, alleen de wing… Die wilde niet zo. Eva bleef ook maar knipperen! Dus dat is een beetje zielig friebeltje geworden. Om het af te maken gaat er nog een Sparkling Eyeliner overheen uit de kerstcollectie van Etos. De mascara heeft Eva zelf aangebracht.

Lippen Carnavals look Rommeltje

Eva heeft de kleur Heroine van MAC Cosmetics op haar lippen, zoals ik zelf ook droeg in mijn look. Dit is ook een kleur die Eva zelf erg mooi vindt en zelf ook heeft.

Wangen Carnavals look Rommeltje

Carnavals look Rommeltje

Ik contour altijd met de Contour Powder van Etos in de lichte kleur. De blush is van MUA in de kleur BonBon, mijn lievelings kleur blush. Als highlighter heb ik de Undress Your Skin Shimmer Highlighter van MUA gebruikt in de kleur Peach Diamond.

Conclusie Carnavals look Rommeltje op Eva maken:

Stiekem ben ik best wel impressed van mezelf. Ik had niet verwacht dat de look zo goed zou lukken! De linkerkant is namelijk best wel lastig te bereiken met je rechter hand (indien je rechts bent), vooral het oog aan de linkerkant. Dat de cut crease ook op iemand anders is gelukt, vind ik ook best wel knap! Daarnaast viel de eyeliner me ook alles mee, die ging er nog best soepel op, op de wing na dan. Ook leuk om Eva te zien met mijn look op. blijft toch wel een bijzondere look! Niet alleen Eva was opgemaakt. Eva maakte mij ook op met haar look Blue Emerald, die look vond ik er namelijk heel mooi uitzien op haar blog! Benieuwd hoe deze op mij is geworden? Klik dan zeker even door naar Make-up e.d.!

Hoe vind jij dat de look op Eva is geworden?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge