Last minute Carnaval’s make-up inspiratie: Rommeltje!

Nog last minute Carnaval’s make-up inspiratie nodig? Dan is deze ooglook zeker geschikt! Zelf ben ik niet opgegroeid met Carnaval en woon ik op het moment ook niet in een Carnaval’s gebied. Toch vind ik het wel echt een tof feest. Meestal doe ik wel een dagje Carnaval, zo ook dit jaar. Van mijn Brabantse vriendinnetje Sarah heb ik de outfit ‘Rommeltje’ geleerd. Je bent dan niet echt iets, maar je doet gewoon allemaal lelijke dingen aan en creëert zo een foute outfit. Vorig jaar ging ik ook als Rommeltje, alhoewel anderen dachten dat ik een Snapchat filter was. Leuk weetje, mede door mijn Carnaval’s look vorig jaar ben ik mijn blog begonnen!

Voor vandaag heb ik dus een foute ooglook voor bij dat rommeltje! Ik heb hiervoor mijn kleurvolle 35B palette van Morphe Brushes gepakt.

Tutorial Rommeltjes ooglook voor Carnaval’s make-up inspiratie

Ik begin met een oogschaduw basis zodat de look ook lang blijft zitten en party proof is, concealer kan je eventueel ook gebruiken als oogschaduw basis.

Daarna breng ik een licht oranje kleur toe in de arcade boog als transitie kleur en ik blend de randjes zacht met een blending kwast, zoals de MAC 217.

Ik heb een hele felle roze kleur ook in de arcade boog aangebracht, zorg ervoor dat de lichtere kleur wel nog bovenuit komt. Dan houd je een mooie overgang.

Daarna breng ik een paarse kleur aan in de arcade boog en deze blijf onder de roze zitten. Hij had nog net iets hoger gekund, zodat ie nog beter zichtbaar was gebleven na de volgende stap.

Voor dit rommeltje ga ik namelijk voor een ‘cut-crease’. Je gaat dan met concealer over je ooglid heen met een kwastje, zorg voor een scherpe lijn. Op deze manier verplaats je je crease (arcade boog) omhoog en lijkt je ooglid groter. Tevens komt de kleur die erop komt extra sterk uit door de lichte ondergrond. Ik koos voor een felle blauwe shimmery kleur die ik op het concealer deel aanbreng.

Met een donkere paarse kleur maak ik de overgang van blauw naar paars mooier. Op mijn onderste ooglid vond ik het leuk om een lekker knal kleurtje te doen, dit is een geel gouden kleur geworden. Deze kleur heb ik ook in mijn binnenste ooghoek gedaan. Tot zo ver is het klaar met oogschaduw!

Carnaval's make-up inspiratie

Ik maak het geheel af met eyeliner en mascara. Als extraatje heb ik ook nog glitter eyeliner aangebracht op de scheiding van mn cut crease en boven de zwarte eyeliner. Let trouwens niet op de lelijke mascara, ik had nog een restje zitten van eerder die dag. Met een tweede keer eroverheen, wordt het niet zo mooi meer. Eventueel kan je hier natuurlijk heel goed nep wimpers bij dragen!

Complete Rommeltjes look:

Voor mijn outfit heb ik een vrij fleurig jurkje met allerlei kleuren, daaronder doe ik een fel roze t-shirt aan (anders wel erg bloot). Daarnaast ga ik een legging aan doen met een soort tijgerprintje en waarschijnlijk nog wat beenwarmers erbij! Misschien doe ik ook nog wat in mn haar. Vorig jaar had ik een bloemenkransje op (vandaar dat ik een Snapchat filter werd genoemd).

Carnaval's make-up inspiratie

Een nude lipstick doen we niet aan, gewoon lekker fel erbij! Ik draag hier Herione van MAC!

Carnaval's make-up inspiratie

Ik contour met de contour powder van Etos in de lichtste kleur en ik draag Peach Diamond van MUA als highlighter, daar zit een roze glans in. Deze heb ik lekker royaal aangebracht!

Zelf vind ik deze look echt top geslaagd. Hij is lekker fout, maar nog wel mooi (als zeg ik het zelf). Ik hoop dat je je hier nog wat Carnaval’s make-up inspiratie uit kan halen! Pak jij ook uit met make-up/schmink tijdens carnaval of doe je vooral je best op je outfit?! Ik ga zondag deze look dragen in ieder geval!

Ga jij nog carnaval vieren?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge