Een paar weken geleden ging ik aan de slag met zelf likeur maken, met voor mij twee nieuwe smaken, namelijk gember likeur en kaneel likeur. Ze zijn onderhand klaar en ik laat vandaag weten hoe ze zijn geworden!
Na alle ingrediënten bij elkaar in de weckpotten gedaan te hebben zag het er anderhalve maand geleden zo uit:
Nu na zes weken elke dag even geschud te hebben, is dit het resultaat:
De suiker is opgelost, de kaneel en gember zijn in de jenever getrokken, vandaar dat ze deze mooie kleuren hebben gekregen!
De volgende stap is om deze likeurtjes in een fles te krijgen. Ik heb twee lege wijnflessen hiervoor gebruikt. Deze heb ik eerst uitgekookt, net als de maatbeker die ik als tussenstap gebruik. De inhoud van de weckpotten giet ik eerst over in de maatbeker met een zeef ertussen. Daarna heb ik het van de maatbeker in de wijnfles gegoten met weer een zeef ertussen. Twee keer zeven is nodig, omdat er best wel veel kleine losse stukjes van de gember en kaneel in de likeur zitten.
De 500 ml jenever per weckpot is uiteindelijk 700 ml likeur geworden, dat komt door de opgeloste suiker. Deze 750ml flessen zitten dan ook bijna vol!
En dan is het natuurlijk tijd om te proeven!
Ik was bang dat de gember likeur te sterk van smaak zou worden, maar deze is juist heel zacht van smaak geworden. Hij is wel erg lekker, heeft wat weg van Licor 43 Cuarenta Y Tres! Van mij zou er de volgende keer meer gember in mogen om de gember meer aanwezig te hebben. De kaneel likeur is precies goed en smaakt naar een kaneel zuurstok! Maar dan wel wat sterker natuurlijk, maar qua zoetheid is het daarmee vergelijkbaar.
Al met al een geslaagde DIY, ik zal het uiteindelijke recept nog in een aparte blogpost delen!
Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!
Liefs, Laura
11 reacties
Wat grappig zeg!! Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd 😛
Mariëlle heeft onlangs geplaatst: Quotes waar ik mij volledig in kan vinden
Ja leuk hè! Ook heel lekker! Ook leuk als cadeautje oid.
Lekker! Mijn vriend heeft een keer speculaaslikeur gemaakt! Ook erg lekker!
Eva heeft onlangs geplaatst: Bloemen
Chill! Zat ik ook nog over te twijfelen! Denk dat dat de volgende wordt 😉
Wat leuk, ik kijk uit naar het recept! Ben wel benieuwd hoe dat gaat smaken X
Lipstick Addict heeft onlangs geplaatst: Make-up stash organizen & opruimen | CLEAR CUBE ❤️
Komt volgende week online! Het is lekker in ieder geval ?
Wat super leuk dit! Nog nooit geprobeerd en ook nooit aan gedacht om te proberen haha
Zeker een keertje doen! Of met andere kruiden/fruit!
Super leuk project! Ik ben zelf bezig met mango en meloen te laten fermenteren, dus ben heel benieuwd of dat ook zo’n succes gaat worden als jouw leuke DIY.
Barbie heeft onlangs geplaatst: Ieuw je hebt het gewoon met een homo gedaan!
Dank je wel! Jouw projectje klinkt nog ff next level! Hopelijk wordt het een succes!