DIY Project: Resultaat van zelf likeur maken

Een paar weken geleden ging ik aan de slag met zelf likeur maken, met voor mij twee nieuwe smaken, namelijk gember likeur en kaneel likeur. Ze zijn onderhand klaar en ik laat vandaag weten hoe ze zijn geworden!

Na alle ingrediënten bij elkaar in de weckpotten gedaan te hebben zag het er anderhalve maand geleden zo uit:

Nu na zes weken elke dag even geschud te hebben, is dit het resultaat:

De suiker is opgelost, de kaneel en gember zijn in de jenever getrokken, vandaar dat ze deze mooie kleuren hebben gekregen!

De volgende stap is om deze likeurtjes in een fles te krijgen. Ik heb twee lege wijnflessen hiervoor gebruikt. Deze heb ik eerst uitgekookt, net als de maatbeker die ik als tussenstap gebruik. De inhoud van de weckpotten giet ik eerst over in de maatbeker met een zeef ertussen. Daarna heb ik het van de maatbeker in de wijnfles gegoten met weer een zeef ertussen. Twee keer zeven is nodig, omdat er best wel veel kleine losse stukjes van de gember en kaneel in de likeur zitten.

De 500 ml jenever per weckpot is uiteindelijk 700 ml likeur geworden, dat komt door de opgeloste suiker. Deze 750ml flessen zitten dan ook bijna vol!

En dan is het natuurlijk tijd om te proeven!

Ik was bang dat de gember likeur te sterk van smaak zou worden, maar deze is juist heel zacht van smaak geworden. Hij is wel erg lekker, heeft wat weg van Licor 43 Cuarenta Y Tres! Van mij zou er de volgende keer meer gember in mogen om de gember meer aanwezig te hebben. De kaneel likeur is precies goed en smaakt naar een kaneel zuurstok! Maar dan wel wat sterker natuurlijk, maar qua zoetheid is het daarmee vergelijkbaar.

Al met al een geslaagde DIY, ik zal het uiteindelijke recept nog in een aparte blogpost delen!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge