DIY Project: Zelf likeur maken

Regelmatig maak ik ‘Tia Maria’, ofwel koffielikeur. Het recept dat ik hiervoor gebruik, is van ‘Blondie Kookt‘. Ik kan je deze zeker aanraden ook te maken (mits 18+)! Ik heb ook een keer een kruidenbitter gemaakt, maar die vond ik minder goed geslaagd, alhoewel hij wel steeds lekkerder wordt naarmate ie langer staat. Vandaag ga ik weer zelf likeur maken. Namelijk kaneellikeur en gemberlikeur! Bij een vriendinnetje proefde ik een gemberlikeurtje (zelfgekocht) en die vond ik erg lekker en van een ander vriendinnetje proefde ik kaneellikeur (zelfgemaakt), die ik ook erg lekker vond. Vandaar dat ik deze smaken heb uitgekozen. Ik heb verder geen idee wat ze er allemaal ingestopt had trouwens, ik ga gewoon wat proberen. Ik houd de verhoudingen van Blondie Kookt aan qua kristalsuiker en vanillesuiker. Het uiteindelijke recept kan je hier vinden!

Wat ik nu allemaal heb gebruikt:

Gemberlikeur:
– 0,5 liter jonge jenever
– 75 gram verse gember
– 250 gram kristalsuiker
– 25 gram/3 zakjes vanille suiker

Kaneellikeur:
– 0,5 liter jonge jenever
– 3 stokjes kaneel
– 250 gram kristalsuiker
– 25 gram/3 zakjes vanille suiker

Ik gebruik 1 liter weckpotten voor dit proces, zodat alles lekker makkelijk de pot in gaat. Je kan ook de jenever fles gebruiken. Houd er wel rekening mee, dat je meer vloeistof krijgt, dan dat je erin deed door de suiker. Dus wanneer je 1 liter jenever wilt gebruiken, past dat niet in een 1 liter fles. Zorg ervoor dat je je weckpotten eerst even uitkookt om te desinfecteren voor je ze gaat vullen.

Gemberlikeur: schil de gember, dit gaat heel makkelijk met een lepeltje. Snij het vervolgens in grove stukken. Voeg alle ingrediënten toe in de weckpot. Wanneer je gember overhoudt en niet alles in één keer gebruikt, kan je dit trouwens heel makkelijk invriezen. Zorg ervoor dat je de schil eraf haalt, snij het in stukjes zo groot als je zou gebruiken bij een gerecht en stop alles in een diepvrieszakje.

Kaneellikeur: alle ingrediënten in de weckpot doen 😉

En dan krijg je zoiets als dit:

En nu moeten we wachten! Zet de potten op een donkere, koele plek. Schud elke dag eventjes en na zes weken is het klaar! Misschien dat de gemberlikeur al eerder klaar is. Gember is al vrij sterk van zichzelf. Wil je weten of het project geslaagd is, of dat ik andere hoeveelheden had moeten gebruiken, kom dan over zes weken weer een kijkje nemen, dan geef ik een update!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge