Een gebroken poeder herstellen | Do It Yourself!

Doet het jou ook zoveel pijn wanneer er een poeder op de grond valt en de poeder in duizend stukjes is gebroken? Mij wel! Dit keer was ik niet eens zelf de schuldige, maar kwam dit palette gebroken bij mij aan. De deksel was er vanaf gebroken en één poeder was geruïneerd. Om er toch nog plezier van te hebben besloot ik het te herstellen en dit met jullie te delen! Een gebroken poeder herstellen is eigenlijk een fluitje van een cent, dus het is zonde om het niet te doen!

Benodigdheden:

  • 96% gedenatureerde alcohol (niet voor consumptie!)
  • Bakje
  • lepeltje

Je haalt alle poeder uit de pan en stopt dit in het bakje.

Met de lepel stamp je alle brokken plat tot er alleen nog maar poeder overblijft.

Dan voeg je 2 à 3 theelepels van de alcohol toe en meng je het geheel. Je moet een een vloeibare substantie krijgen die makkelijk glijdt, maar niet te vloeibaar is.

De pan waar de poeder in zat, maak je goed schoon. Ik heb dat met een keukenpapiertje gedaan.

Daarna giet je het mengsel in de pan en schud je het een beetje zodat er eventuele lucht eruit gaat en zodat de poeder egaler opdroogt.

Resultaat gebroken poeder herstellen:

Het is belangrijk om er nu 24 uur er vanaf te blijven. Laat de pan dus 24 uur drogen met de deksel ervan af. De alcohol vervliegt en de poeder wordt weer hard als één geheel. De poeder linkboven was degene die kapot gegaan was en hier dus helemaal hersteld is.

Nog even een close-up. De gebroken poeder herstellen heb ik drie weken geleden gedaan en tot op heden is hij nog steeds heel!

Mocht je dus ook een kapotte poeder hebben of eentje hebben laten pleuren, dan kan je deze voortaan herstellen. Veel moeite is het niet en de 96% alcohol kost maar een paar euro, dus dat is prima te doen. Ze zijn te koop bij de drogist en niet bedoeld voor consumptie 😉

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

16 reacties

    1. Aww! Ja vond zo zonde dat het zo kapot aankwam. Dit moest ik herstellen! Misschien kan je de andere helft nog redden! Of is die nog wel vast blijven zitten? Had het al eerder geprobeerd met die transparante poeder van Essence. Die had ik nieuw gekocht, maar thuis aangekomen was ie helemaal kapot. Er was onderweg een auto die als een idioot reed in smal straatje en tegen mn handtas aan mn stuur aanreed.. :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge