Fotografie: Mijn favoriete fotobewerking apps

Een blog hebben is niet alleen maar schrijven! Foto’s zijn vaak ook heel belangrijk. In mijn geval vind ik het belangrijk om te laten zien hoe bijvoorbeeld een make-up product eruit ziet op zichzelf, als swatch en aangebracht. Voor dit soort foto’s maak ik gebruik van mijn Canon 550D en bewerk ik ze meestal in Photoshop. Voor op Instagram maak ik vaak andere foto’s en gebruik ik meestal mijn iPhone hiervoor. Die foto’s bewerk ik ook, maar op mijn iPhone zelf met een app. Ik deel graag met je welke fotobewerking apps favoriet zijn bij me!

Ik maak eigenlijk vooral selfies met mijn telefoon die op Instagram komen. Sinds juni ben ik overgestapt van een iPhone 5C naar een iPhone 7. Een groot voordeel daarbij is: een veel betere camera! Vooral de frontcamera. Beide foto’s hierboven zijn onbewerkt en zien er heel anders uit. De 5C had ik alweer drie jaar in mijn bezit, maar is alweer 5 jaar op de markt. Apple besloot om hem niet meer te gaan ondersteunen met iOS 11. Ik besloot te wachten tot de iPhone 8 en iPhone X uit zouden komen voor ik een nieuwe zou kopen, want dan dalen de prijzen altijd iets. Maar in juni was er al een mooie aanbieding waardoor ik al een iPhone 7 kocht! Hierdoor werd foto’s maken met mijn mobiel weer een stuk leuker!

Mijn favoriete fotobewerking apps en hoe ik ze gebruik:

Snapseed

Dit is mijn meest favoriete fotobewerking app. Hij heeft veel mogelijkheden en maakt foto’s gewoon een stuk mooier en intenser. Voor selfies heeft ie een portret functie waarmee je een gladde huid kan krijgen en lichtere ogen.

Meestal pas ik wat dingetjes aan in ‘Afstellen’, hier vind je belichting, contrast, verzadiging etc. Daarna ga ik naar de portret functie:

Ik ga dan voor ‘Combinatie 1’ die ik daarna nog aanpas. ‘Gezichtsspotlight’ zet ik meestal op +15, ‘gladde huid’ zet op +10 en ‘heldere ogen’ ook op +10. De standaard instellingen vind ik wat overdreven, het mag nog wel een beetje echt blijven. De iPhone X heeft deze bewerkingen trouwens standaard, je kan namelijk kiezen uit verschillende belichtingseffecten voor je selfies.

Voor natuur- en omgevingsfoto’s gebruik ik graag de ‘Drama’ filter:

‘Drama’ maakt een foto veel levendiger, wat ik zelf erg mooi vind. Dit is een foto tijdens Leidsch Ontzet.

Mixoo

Mixoo is leuk als je snel een collage wilt hebben. Hij maakt ze namelijk zelf voor je. Je kiest een aantal foto’s en dan mixt ie er een collage van in verschillende lay-outs.

Daarna kan je nog het één en ander aanpassen. Zoals filters, tekst, foto’s verschuiven of verwisselen.

Instagram

Instagram zelf gebruik ik ook nog om nog wat kleine aanpassingen toe te voegen. Zo houd ik zelf van koele foto’s en als mijn foto toch nog iets te gelig is, gebruik ik de filter ‘Clarendon’. Ik zet hem niet op de volle 100, maar op ongeveer 10/15. Daarnaast haalt Instagram er altijd nog wat kwaliteit ervan af. Om dit te camoufleren gebruik ik nog ‘Scherpstellen’, deze zet ik altijd rond de 15/20. Op die manier komen ze toch nog wat scherper op mijn feed terecht.

Conclusie favoriete fotobewerking apps

Foto’s maken met m’n telefoon is gewoon heel makkelijk wanneer ik geen spiegelreflex camera bij me heb. Ik heb dan natuurlijk ook geen laptop bij me, dus snel bewerken in een goede app is wel zo fijn! Snapseed is van alle fotobewerking apps mijn ultieme favoriet! Ik ben zelf erg blij dat mijn mobiele foto’s er erg op vooruit zijn gegaan. Alhoewel de camera van de iPhone X nóg beter is dan van mijn iPhone 7, ga ik zelf nog niet overstappen. Ik wil er eigenlijk nog wel vier jaar mee vooruit kunnen!

*Dit artikel bevat gesponsorde content.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

12 reacties

    1. Thanks! VSCO kende ik nog helemaal niet! Onderhand gedownload ook, snap er nog niet alles van haha. Haha, veel te duur ook die mobieltjes haha. Ik voel die rip uit mn lijf nog steeds pijn doen.

  1. Wat een handige tips! Mijn abbo loopt bijna af en ik ben nu heel erg aan het twijfelen welke telefoon ik ga kopen. Ik heb nu een iPhone 6 en vind vooral een goede camera belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge