Mijn eigen fotowerk afdrukken in een fotoboek van Saal Digital

Sinds ik blog ben ik ook meer bezig met fotografie. Ik begon met een geleende spiegelreflex camera van mijn vriend (Canon 400D), ging daarna over op een eigen tweedehandsje (Canon 550D) en nu heb ik weer een ander tweedehandsje (Canon 60D). Naast make-uppen en bloggen is fotografie ook echt een grote hobby. Tegenwoordig maken we fotoboekjes van de vakantie, maar mijn verdere eigen werk staat eigenlijk alleen op Instagram en op mijn harde schijf. Hoe leuk is het om dit ook af te drukken? Mijn eigen fotowerk heb ik dus verzameld in een fotoboek van Saal Digital.

Fotoboek Hardcover A5 formaat

Ik ben voor een A5 formaat gegaan. Je kan een foto over de gehele pagina’s plaatsen zonder witte randen. Dit vind ik zelf een groot pluspunt, want ik vind het zonde als er nog witte randen omheen komen wanneer je een pagina om te vullen hebt.

Aantal pagina’s uit het fotoboekje:

Dit is een foto van onze vakantie vorige zomer en tevens de mooiste foto die ik tijdens die trip maakte.

Hier wat fotootjes in Leiden, mijn woonplaats. Linksboven is het mooiste grachtje van Leiden (naar mijn mening). Linksonder heb ik met mijn mobiel gemaakt tijdens een hele mooie zonsondergang, dit is naast mijn huis. Rechtsboven zijn ook fotootjes in Leiden, van een brug hier verderop en ook van een bloemenbak met een bijtje erin.

Naast deze foto’s heb ik nog veel meer foto’s in het boekje geplaatst van steden en andere landschappen waar ik zelf erg trots op ben. De meeste zijn ook wel op mijn Instagram voorbij gekomen.

De mooiste foto die ik zelf ooit maakte, mocht ook niet ontbreken, ondanks dat ik hier wel een vergrootte afdruk van heb op aluminium.

Daarnaast heb ik ook nog een aantal bladzijdes gevuld met ooglooks, omdat het heel erg leuk vond om dit werk af te drukken om er nog naar terug te kunnen kijken. Er zit ook aardig wat werk in een oog make-up look goed op de foto te krijgen.

Kwaliteit fotoboek Saal Digital

Ik heb verder helemaal geen extra’s gekozen, ik ben voor het standaard gegaan. Toen het boekje binnen kwam was ik echt verbaasd over de kwaliteit. Het papier is glanzend fotopapier. Vaak is het standaard fotopapier van een fotoboek mat. Daarnaast vind ik hoe het boekje open valt super mooi. De pagina’s zijn platliggend in plaats van bol, waardoor de gehele foto goed zichtbaar is. Vaak is dit ook een extra optie. De kleuren zijn ook super mooi en de afdruk is heel erg scherp. Kwalitatief is het super goed dus!

Vormgeving fotoboek Saal Digital

Saal Digital

De kaft is een hardcover, hier heb ik ook niks extra’s voor gekozen. Ik ben voor één foto gegaan die de gehele cover bedekt, daarnaast heb ik nog de tekst “Fotografie LvanR” erop gezet. Op deze manier is het eigenlijk een soort portfolio.

Het is ook mogelijk om op de kaft een tekst te zetten, dit kan je zelf vormgeven in het programma op de cover.

Software Saal Digital

Met de software viel prima te werken. Tussendoor kan je je werk opslaan om er op een later moment weer verder mee te gaan. Ik moest alleen iets extra’s installeren op mijn laptop voordat het programma wilde installeren op mijn Macbook. Ik miste alleen de optie dat je zelf lay-outs kan maken, zodat je die met één klik weer kan hergebruiken. Of ik kon het niet vinden, dat kan ook.

Conclusie Fotoboek van Saal Digital

Het boekje is echt zo mooi geworden! Echt boven mijn eigen verwachtingen. Ik heb niks extra’s gekozen, maar alsnog heb ik glanzend fotopapier en platliggende bladzijdes binnen gekregen. Het fotoboekje is A5 formaat en bevat 26 bladzijdes, dit alles kostte € 24.95 bij Saal Digital en er kwamen nog voor € 4,95 verzendkosten bij. Ik bestelde het boekje op dinsdag en zaterdag vond ik het boekje al in de brievenbus! Super snel in huis dus! P.S. Ze hebben nu een 15 euro kortingsactie lopen!

Druk jij je foto’s wel eens af?

*Dit artikel bevat een gekregen product.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge