Fotografie: Een foto op aluminium laten afdrukken

Het is je misschien opgevallen dat er naast mijn blog op LvanR.nl er ook een pagina is genaamd ‘Fotografie’. Sinds ik in het bezit ben van een spiegelreflex camera (Canon 550D), heb ik naast de foto’s voor mijn blog ook buiten foto’s gemaakt. Mijn mooiste foto’s deel ik op die pagina en van de allermooiste heb ik een foto op aluminium laten afdrukken. Mocht je de pagina nog niet eerder ontdekt hebben, dan hier een klein overzicht van een aantal foto’s die daar staan.

Ik pakte al wel eens de camera van mijn vriend om een foto te maken als ik wat moois zag, zoals deze foto van onze vakantie op Fuerteventura afgelopen zomer.

Voor mijn blog mocht ik diezelfde camera (Canon 400D) gebruiken van mijn vriend. Hiermee heb ik ontdekt hoe een spiegelreflex camera werkt. De volgende foto is er ook nog mee gemaakt. Dit is een klein grachtje bij mij ‘om de hoek’, ik vind dit het schattigste grachtje van Leiden.

Een tweedehands zaakje verkocht een Canon 550D voor een gunstige prijs én een jaar garantie, dus toen heb ik mijn eigen camera aangeschaft. Verschil zit hem onder andere in het aantal megapixel, van 10 MP naar 18 MP!

Het eerste tripje met deze camera was in de avond naar een brug boven de A4, om te kunnen spelen met een langere sluitertijd.

Dit plaatje is ook van dezelfde avond, het water lag zo stil dat de Zijlpoort een perfecte weerspiegeling in het water heeft.

Ik wilde graag nog wat bollenvelden zien. Ik zag overal zulke mooie foto’s ervan voorbij komen, dat ik zelf ook graag foto’s ervan wilde maken! Deze velden zijn bij Noordwijkerhout.

Maar er is één foto die zo goed gelukt is, dat ik er al aan zat te denken om deze af te drukken. Ik ben er namelijk best wel trots op! Ik was dan ook enorm verrast toen ik werd benaderd door FotoOpAlumium.nl onderdeel van FotoCadeau.nl of ik een foto vergroot op aluminium wilde laten afdrukken! Hier hoefde ik dus niet lang over na te denken.

Het gelukkige shot:

Nu heeft deze prachtige foto, al zeg ik het zelf, een plekje in mijn woonkamer en kan ik er lekker naar kijken:

De plaat is vorige week binnen gekomen. Ik was erg enthousiast dat ie er was! Hij ziet er mooi uit! De lichte witte delen weerkaatsen, dat geeft een leuk effect als er licht op valt. De rest van de foto is mat, ik had hem eigenlijk meer glimmend verwacht vanwege de aluminium ondergrond. Je kan kiezen tussen een ‘witte’ of ‘geborstelde’ achtergrond, ik heb voor wit gekozen.

Van dichtbij is de afdruk wat korrelig. Dit kan aan mijn foto liggen, deze is nog met de 400D gemaakt die 10 megapixels heeft. De foto zelf is wel haarscherp verder, maar denk dat dit ook echt de max was voor een 60×40 cm uitvergroting. Van te voren kan je vragen of je foto goed genoeg is, dat heb ik ook gedaan. Ik kreeg te horen dat deze voldoende kwaliteit had voor een vergroting van 60×40 cm. Wanneer je de plaat van een afstand bekijkt zie je trouwens niks van het korrelige. Misschien hoort dat ook wel bij een aluminium plaat.

De website geeft aan dat de foto op aluminium binnen vijf werkdagen wordt verzonden, bij mij waren dat tien werkdagen. Het transportbedrijf is helaas niet heel zorgvuldig omgegaan met het pakketje; een hoekje is beschadigd. Vanaf de bank zie je daar trouwens niks van. FotoOpAluminium hanteert wel een ‘niet goed, geld terug’ beleid, waaronder transportschade ook valt.

foto op aluminium

Conclusie Foto op Aluminium:

Al met al ben ik wel heel erg blij met de afdruk! Het fleurt mijn woonkamer weer wat op en ik kan mijn eigen foto bewonderen. Mocht je ook een foto willen afdrukken op aluminium dan heb ik de kortingscode 10foa10 met 10% korting die geldig is tot eind juli 2017. Op het moment loopt er ook een actie met stapelkorting voor vaderdag met 20%, 25%, of 30% korting.

*Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen.

 

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

17 reacties

    1. Thanks Herm! Ja deze is wel stukje beter dan die ik leende en was tweedehands voor een leuk prijsje! Nog duurzaam ook dan toch?! ? Die bollenvelden hadden wel nog een beetje photoshop nodig, om te zien in het echt is het prachtig, op de foto’s was het een beetje saai.

    1. Haha klopt! Er is zeker veel! Ik ben opgegroeid met een vader die altijd met een Canon spiegelreflex camera foto’s maakt (hij heeft een ziek goede camera). Dus ik was lichtelijk beïnvloed daarvoor ? Ik ben erg blij met mijne in ieder geval.

  1. Wat een super mooie foto’s heb je allemaal al gemaakt zeg! Wauwie! Veel plezier nog met fotograferen en ben benieuwd wat voor foto’s je nog meer gaat maken 😀 Mooi trouwens ook die foto op aluminium, ziet er tof uit!

  2. Wow super tof! Ik zat hier echt nog een beetje naar te zoeken aangezien ik voor de verjaardag van m’n opa nog heel graag een foto wil laten afdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge