Hoe teken je je wenkbrauwen bij?

Door de jaren heen hebben mijn wenkbrauwen best wel wat veranderingen meegemaakt. Zo’n vijftien jaar geleden waren dunne wenkbrauwen hip en mijne waren ook net twee streepjes. Als ik foto’s terug kijk, denk ik echt, waar zijn ze?! Ik heb er dan ook een tijdje over gedaan voor alles weer goed terug gegroeid was. Tegenwoordig zijn dikke (borstelige) wenkbrauwen populair, oftewel, tegenwoordig hoef je er eigenlijk niet zoveel aan te epileren. Bijtekenen is wel echt iets dat je veel ziet laatste tijd, of eigenlijk ben ik meer van het bijvullen. Dat is namelijk wat ik bij mezelf doe. Strakke ‘on fleek’ wenkbrauwen vind ik er te onnatuurlijk uitzien. Door middel van een foto tutorial laat ik je zien hoe ik mijn wenkbrauwen doe. Let niet op de onscherpe foto’s af en toe, ik ben nog aan het oefenen met foto’s nemen!

wenkbrauwen

Dit zijn de producten die ik gebruik. Het wenkbrauwsetje van Catrice (€ 3,99), een schuin afgesneden kwastje, een spoolie en soms een pincet om verdwaalde haartjes weg te halen. Het wenkbrauwsetje is trouwens compleet met kwastje en spoolie, die zou je niet extra te hoeven kopen, maar ik vind een wat groter kwastje net wat fijner en sneller werken. Voor op reis is het wel handig, scheelt weer kwasten meenemen. Dit setje is echt een favoriet van me, ik denk dat dit alweer de derde is. De kleuren zijn niet te warm, waardoor je wenkbrauwen er natuurlijk uitzien en het sneller past bij je haarkleur.

Mijn ‘kale’ wenkbrauw, zoals je ziet is hij niet perfect strak geëpileerd, dat hoeft tegenwoordig ook helemaal niet. Alleen de haartjes die ver uit mijn boog zijn, haal ik weg. Zo voorkom ik dat ik mijn wenkbrauwen niet weer te smal worden. Ik ben een voorstander van je eigen wenkbrauwvorm volgen. Bijtekenen kan je doen als je gaten hebt in je wenkbrauw, maar een andere vorm eraan geven vind ik onnodig. Je natuurlijke wenkbrauw is toch zeker hetgene dat het beste bij je gezicht past. Het enige wat ik doe, is ze meer accentueren. Heb je hele lichte haren? Probeer je haartjes te volgen met een lichte kleur, van dit setje is bijvoorbeeld de lichtste kleur een goede match met blonde haren die je bijna niet ziet.

Ik heb best lange wenkbrauw haren, dus soms kunnen ze na het slapen alle kanten op staan. Ik breng ze daarom eerst in model met de spoolie. Deze is van de Hema.

Met mijn schuin afgesneden kwastje neem ik een beetje poeder en zet ik een lijntje aan de onderkant van de eerste helft. Ik ga er zachtjes overheen, zodat vooral de haren de kleur opnemen en niet mijn huid. Ik gebruik de lichtste kleur van het wenkbrauwsetje. Daarna trek ik het lijntje vanaf de knik door naar het uiteinde.

Vervolgens zet ik een lijntje aan het begin van de bovenkant van de wenkbrauw en trek ik die vanaf de knik weer door naar het einde.

Daarna is het een kwestie van tussen de lijntje inkleuren. Ook hier ga ik zachtjes met de kwast over alle haren heen. De kwast houd ik horizontaal, zodat ze met de haren meegaan. Nu mist het voorste deel nog wat kleur, daar ga ik als laatste mee aan de slag. Ik zet voor het begin mijn kwastje verticaal, zodat ik met de haarrichting mee kan gaan en laat het aasluiten met het eerdere getekende. Nu ziet het geheel er te hard uit. Vooral aan het begin, er zit nu te veel op mijn huid. Daarom is er nog een laatste en aller belangrijkste stap:

Het is belangrijk om na het invullen nog een keer met een spoolie door de gehele wenkbrauwen te gaan, hierdoor vervagen de harde lijntjes en blendt het mooi samen.

Dan is dit het eindresultaat! Opvallende wenkbrauwen, maar wel nog enigszins natuurlijk.

Nog even om het verschil goed te zien, mijn ‘naakte’ wenkbrauw en mijn ingevulde wenkbrauw naast elkaar:

Doe jij iets met je wenkbrauwen of juist niet? Laat me weten of je ermee aan de slag bent gegaan na deze tutorial!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge