French Manicure: Op Drie Verschillende Manieren!

French Manicure, wie kent deze manicure niet? Een klassieke manicure die je nagels een verzorgde uitstraling geven én ze passen overal bij. Zo is het ook een geliefde manicure voor op je trouwdag. Een tijdje geleden vroeg een vriendinnetje aan me of ik de nagels van een vriendin van haar wilde doen. Ze ging namelijk trouwen! Ik zei al, ik ben geen pro hè, maar dat maakte niet uit, ze vonden het mooi wat ik deed. Ze wilde graag een French Manicure, dus dat heb ik geregeld. Gelukkig is het geen mislukking geworden en was ze er ook blij mee! Zelf een French Manicure aanbrengen, is trouwens helemaal niet zo moeilijk. Ook als je geen vaste handen hebt, ik heb daar wel wat trucjes voor. Vandaag dus drie manieren om een French Manicure aan te brengen!

De nagels van de bruid door mij gedaan!

Benodigdheden French Manicure:

 • Nagelvijl
 • Plakbank
 • Nagellakremover
 • Klein kwastje
 • Basecoat/nagelverharder
 • Witte french manicure kleur
 • Roze french manicure kleur
 • Topcoat

Fototutorial French Manicure:

Zorg ervoor dat je nagels ongeveer even lang zijn, vooral dat ‘witte’ gedeelte. Dan krijg je het mooiste effect, mocht eentje net wat langer zijn, vijl deze dan iets korter ook. Vijl ook alle haakjes en raafsels weg, zodat je manicure lang kan blijven zitten.

Begin met een basecoat, zelf gebruik ik een nagelverharder, dan worden je nagels extra sterk en hiermee kan je ook langer genieten van je manicure. Zorg ervoor dat de basecoat volledig is opgedroogd voor je verder gaat.

Manier 1: Plakbank

Je plakt een stukje plakband langs het randje van je nagel, waar je nagelbed eindigt en je nagel loskomt. Dus op de rand van het wittere deel. Zorg ervoor dat je de boog ook volgt met plakband, een kaarsrechte lijn ziet er gek uit. Druk daarna de plakband goed aan, zodat er geen gaatjes meer zijn tussen je nagel en het plakband. Plak al je nagels af voor je aan de nagellak begint, anders wordt het een knoeiboel.

Daarna kan je gewoon met de witte kleur erover heen. Je hoeft op deze manier dus niet voorzichtig te doen. Ik doe altijd twee laagjes van de witte kleur. Zorg ervoor dat de eerste laag eerst goed is opgedroogd voor je de tweede aanbrengt.

De tweede laag hoeft niet al helemaal droog te zijn, wanneer je de plakband eraf haalt. Zo heb je een perfect lijntje, zonder een vaste hand nodig te hebben! Op de manier deed ik het vroeger ook altijd.

Manier 2: Nagellakremover

Voor manier twee hoef je ook geen hele vaste hand te hebben, maar wel een beetje. De witte kleur breng je aan waar je hem wilt hebben, maar dit hoeft nog niet perfect. Ik doe ook weer twee laagjes.

Daarna doe je wat nagellak remover in de dop van de fles en dip je met een klein kwastje erin. Hiermee haal je het overtollige wit weg en maak je een net randje. Dit is net wat makkelijker, dan vanuit de losse pols met het wit een rechte lijn krijgen.

Manier 3: Uit de losse pols

Na een aantal jaren French Manicure’s aanbrengen bij mezelf, beginnend met plakbank kan ik het onderhand vanuit de losse pols. Zie mijn ringvinger. Wel heb ik wat tips hiervoor. Ik gebruik een wit die niet helemaal dekkend is, maar een beetje sheer. Hiermee vallen foutjes minder snel op. Verder volg ik het randje van mijn eigen nagel, waardoor je houvast hebt. Ik zet het einde van de kwast op het randje en lak omhoog, en ga daarna opzij en doe hetzelfde. Ik zorg ervoor dat het dan wel netjes aansluit op elkaar. Een andere manier is om met de zijkant van de kwast in 1 beweging de rand te volgen. Of je volgt de ene helft van de nagel van buiten naar binnen toe en doet dit ook met de andere helft.

De rest van mijn hand heb ik hier afgemaakt, van uit de losse pols.

De roze french manicure kleur:

De roze french manicure kleur gaat over de gehele nagel, ook over het wit. Deze kleur moet dus heel erg sheer zijn.

Ik breng deze kleur ook aan met twee laagjes. Zorg er weer voor dat de eerste laag eerst goed opgedroogd is. Anders krijg je bubbeltjes vorming.

Tot slot:

Om lang van je French Manicure te kunnen genieten maak je het af met een topcoat! En klaar! Vergeet niet om de topjes mee te pakken, dus de rand van je nagel, dit gaan chippen tegen!

Conclusie French Manicure:

Heb je geen vaste hand, gebruik dan de plakbank methode. Je bent er wel eventjes zoet mee op deze manier, dus neem de tijd. Heb je een iets meer vaste hand, maar knoei je wel snel, gebruik dat de correctie manier met het kleine kwastje en nagellakremover. Nadeel hiermee is alleen dat je eigenlijk geen basecoat/nagelverharder kunt gebruiken, omdat je deze weer weghaalt. De snelste, maar moeilijkste methode is vanuit de losse pols. Gebruik een wit die sheer is, in plaats van goed dekkend, hiermee vallen foutjes minder snel op.

Breng jij wel eens een French Manicure aan bij jezelf of laat je dit altijd doen?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

12 reacties

 1. Pfoeh, het is echt heel lang geleden dat ik French manicure gedragen heb, volgens mij toen ik rond de 18 was (dat is inmiddels ook al weer 14 jaar geleden;-)) was dat ook wel meer ‘hot’ geloof ik. Ik vind de plakband truc trouwens wel heel slim!

 2. Ik vind dit echt heel mooi en verzorgd staan. Vroeger had je van Herome speciale stickers ervoor, daar kon ik altijd lekker mee losgaan haha. Tegenwoordig redden mijn nagels zon lengte helaas niet echt.

 3. Mooi gedaan! Die plakband truc is echt slim. Op de middelbare school deed ik ook wel eens een french manicure bij mezelf. Uit de losse pols. Ik had dan zo’n zilveren nail art van Essence met een heel dun kwastje om te camoufleren dat mijn witte lijn niet helemaal recht was, haha! Of een french manicure met andere kleuren dan wit ? Dat zou ik nu sowieso nooit meer doen. Maar een goede french staat altijd wel netjes. Misschien weer eens proberen 🙂
  Marloes heeft onlangs geplaatst: Drie maanden met Invisalign – update 1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge