Gele ooglook met het 120 Colors Eyeshadow Palette

In de comments van mijn review over het 120 colors eyeshadow palette van BH Cosmetics daagde Astrid mij uit om iets met de gele kleuren te doen. Ik was ook al geïntrigeerd door de gele oogschaduws, vooral vanwege het pigment! Dus deze uitdaging wilde ik zeker aangaan! Het zijn uiteindelijk zelfs twee gele ooglooks geworden. Een gele ooglook die speels is en een gele ooglook die draagbaar is voor overdag.

 

Eerste gele ooglook:

Ik dacht, laat ik een zonsondergang op mijn ogen maken met gele, oranje en rode kleuren.  Dus daar is deze look op geïnspireerd. Ik begon met de gele kleur 1 op mijn ooglid en tot mijn verrassing vond ik dit al best wel goed staan… Wat blijkt, zoals je misschien ook kan zien. Er zit ook een beetje geel door het groen van mijn oog heen! Geel staat gewoon ontzettend goed bij mijn ogen, haha! Dat had ik niet verwacht!

De oranje kleur 22 ging in de arcadeboog en naast het geel, links en rechts ervan. De kleuren heb ik geblend met een blending brush. Pas op dat je niet teveel over het geel heen gaat en de gele kleur verliest. Daarnaast ging ik met deze kleur ook op mijn onderste wimperrand. Ik nam de rode kleur 118 om deze weer naast het oranje te plaatsen. Dus in de twee buitenste ooghoeken. Zo ook aan het begin en aan het einde van mijn onderste wimperrand. Dit alles heb ik weer geblend. Deze stappen heb ik herhaald tot de intensiteit naar mijn zin was. Kleur 61 heb ik als highlighter kleur gebruikt en onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek aangebracht.

Deze look maakte ik in de avond, dus toen ik de foto’s nam, schemerde het al. Ik heb een bureaulampje op me gezet en hiermee de foto’s gemaakt. Moet zeggen dat de kleuren wel stuk intenser/beter overkomen dan wanneer ik daglicht gebruik, zoals bij de volgende look. Alleen wel lastiger om het goed scherp te krijgen. Bij deze paarse ooglook had ik hetzelfde gedaan en vond ik de kleuren er ook al beter in overkomen. Misschien toch eens kijken naar een ringlamp.

Tweede gele ooglook:

Geel viel me goed in de smaak, dus de volgende dag wilde ik nog een look maken met geel. Deze foto’s zijn dus in het daglicht gemaakt. Deze keer ging ik voor een meer draagbare look, door het te combineren met bruin en oranje.

De gele kleur 31 ging over mijn ooglid heen. Ik nam de oranje kleur 42 voor in de arcadeboog en heb dit geblend. De bruine kleur 120 in in de outer-v gegaan dit heb ik zo doorgeblend dat het ook de arcadeboog inging, maar nog wel onder het oranje bleef. De nog iets donkere bruine kleur 40 ging vervolgens ook de outer-v in, maar die blijft alleen daarin zitten met blenden. Dit zorgt ervoor dat er meer diepte in de look komt.

De oranje kleur heb ik ook onder mijn onderste wimperrand aangebracht. Deze heb ik weer geblend. Daarna is kleur 40 ook nog op de gehele onderste wimperrand gegaan, maar niet voorbij het oranje. De highlight kleur 8 is zoals ik altijd doe onder de wenkbrauw aangebracht en in mijn binnenste ooghoek.

Wat vind jij van een gele ooglook? Draag je zelf ook wel eens geel of sla je deze kleur normaal eigenlijk ook altijd over? Mocht er ook een beetje geel in je ogen zitten, dan kan ik deze kleur zeker aanraden om eens erbij te pakken!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

22 reacties

    1. Dank je wel! Ja ik was ook echt verrast dat het zo goed stond! Want mijn huidskleur kan geel dus helemaal niet hebben, daar word ik heel bleek van! Ja ik ben ook echt blij met deze aankoop! <3 Thanks voor de uitdaging! 😉

  1. waaaauw wat gaaf! Echt super mooi. Ik wil dit palette al heel lang hebben, nu ik de pigmentatie zie.. wil ik hem nog liever hebben! Ik moet hem hebben! haha. Liefs!

  2. Wat een prachtige looks! Ik zou zelf ook niet snel voor geel gaan, maar het ziet er zo mooi uit. De kleur van mijn ogen is vergelijkbaar met die van jou, dus ik ga ook eens experimenteren. Xx

  3. Wauw, ze zijn beiden echt heel erg gaaf! Vooral die zonsondergang vind ik prachtig, ik had nooit gedacht dat dat mooi zou staan op een oog. Het ziet er echt heel leuk uit. De tweede vind ik ook heel leuk trouwens, redelijk subtiel maar natuurlijk ook knallend! Malou x

    1. Dank je wel voor de complimentjes! Ik was zelf ook verbaasd over de uitkomst! Die tweede is inderdaad stuk subtieler, meer voor alledaags! Maar wel net ff anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge