Makeup Doek Getest! Werkt het echt?

Een tijdje geleden won ik bij Cynthia een Makeup Doek van Makeupdoek.nl. Zo’n doek had ik al eens vaker voorbij zien komen op Social Media en ik vroeg me altijd al af of zoiets nou echt werkt? Super leuk om het eens uit te kunnen proberen dus! Haalt een Makeup Doek met alleen warm water al je make-up van je gezicht af? Of is het een flop? Als het werkt scheelt het enorm in watjes en make-up remover. Via Instastories deed ik al een verslag hiervan voor ik ging slapen! Om er nog even dieper op in te gaan, heb ik er nu ook een artikel van gemaakt! Kijk je mee?

Makeup Doek is een soort van lang washandje van een zachte stof. Om hem te kunnen gebruiken moet je hem eerst wassen op 60 graden (zonder wasverzachter) en daarna laten drogen (niet in de droger).

De eerste indruk:

Ik gebruik de foto’s van mijn Instastory, dus let niet op de kwaliteit 😉 Dit was vlak voor het slapen gaan en mijn eerste indruk van de Makeup Doek.

De Makeup Doek maak je eerst nat met warm water en daarna is hij klaar voor gebruik.

Bij mijn eerste test en indruk had ik een full face make-up op. Ik heb hier wel normale mascara en eyeliner op, geen waterproof dus.

Dit is alle make-up die van m’n gezicht af is gekomen! Normaal ben ik toch wel vier watjes verder voor mijn make-up er helemaal vanaf is. Dus dat één doek alles eraf krijgt, scheelt toch wel enorm veel watjes.

Mijn hoofd is geheel make-uploos geworden! Ik ben best wel onder de indruk dat de Makeup Doek ook mascara weg kan krijgen. Dat terwijl je niet heel hard hoeft te boenen en al je wimpers kwijt raakt. Ik weet alleen niet of hij ook waterproof mascara weg krijgt, ik gebruik dat zelf niet dagelijks.

Of de Makeup Doek écht alle make-up heeft verwijderd, deed ik nog een test met een watje en micellair water:

Er kwam nog wel wat van mijn gezicht af, dus dat is wel jammer! Natuurlijk is dit wel gewoon op te lossen door je gezicht nog even schoon te maken met een gezichtsreiniger die je afspoelt met water. Tot zo ver is mijn eerste indruk van het Makeup Doek erg positief.

Op langer termijn in gebruik:

Ik heb hem nu al wat langer in gebruik en ben alleen maar meer enthousiast. Als je iets beter je best doet met het doekje, komt het watje een stuk beter uit de test namelijk:

Zoals je ziet komt er bijna niks meer van m’n gezicht af! Wil je echt zeker zijn van een schoon gezicht, dan zou ik alsnog even naspoelen met een gezichtsreiniger. De Makeup Doek laat geen make-up los, dus je kan hem een paar avonden achter elkaar gebruiken, zonder eerst te wassen. Na vier avonden merk ik dat ie bijna niks meer opneemt en is het tijd om hem te wassen. Wassen doe ik met de hand, machine wasjes draai ik niet zo vaak. Dan zou ie te lang in de wasmand moeten liggen voor ik hem weer kan gebruiken. Ik gebruik vloeibaar wasmiddel (géén wasverzachter) met warm water in een emmer. Even paar uur laten inweken en weer uitspoelen. Daarna komt ie weer helemaal schoon eruit. De eerste foto van dit artikel is na een handwasje. Helemaal schoon dus!

Volgens MakeupDoek.nl kan de Makeup Doek zo’n 1200x gewassen worden. Ik heb even zitten rekenen. Met om de vier dagen wassen betekent het dat ie zo’n 13 jaar mee zou moeten gaan.

Conclusie

Ik ben onder de indruk! De makeup Doek haalt makeup er makkelijk vanaf zonder te schrobben. Hij is makkelijk schoon te krijgen en weer opnieuw te gebruiken. Het scheelt je enorm in watjes en make-up remover. Hij zou 13 jaar mee moeten kunnen gaan, wat hem enorm duurzaam maakt.  Mocht je zoiets zoeken, zoek dan niet verder! Hij kost ook nog eens geen fortuin, voor € 14,95 heb je er eentje. Hij is te bestellen bij MakeupDoek.nl.

 

*Dit artikel bevat een product dat ik heb gewonnen.

 

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

18 reacties

 1. Ik had vaker over dit soort doeken gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Aan de ene kant vind ik het best jammer dat hij niet alles van je gezicht afhaalt en daarna nog eens met een wattenschijfje over je gezicht moet gaan voor de laatste restjes. Maar het kan ook zijn dat ik iets te kritisch nu ben haha. Misschien snel toch maar eens zelf proberen.
  TypischKim heeft onlangs geplaatst: Mijn favoriete beauty-Youtubers!My Profile

  1. Naja je hoeft natuurlijk niet nog een wattenschijfje te gebruiken natuurlijk als je een gezichtsreiniger neemt die alleen met water en afspoelen werkt. Watje was ter demonstratie. Zo goed als alles gaat er wel af hoor, zoals bij de tweede test te zien is!

 2. Mij doet dit denken aan de wasbare wattenschijfjes die ik momenteel gebruik. Al gebruik je die wel in combinatie met een reiniger. Ook was je de watjes op max. 60 graden. Helaas krijg ik waterproof make-up er niet goed uit gewassen. Ondanks dit, ben ik er onwijs tevreden over én is het zéér milieuvriendelijk!

  Tof dat deze doek maar liefst 13 jaar mee kan gaan! Dat scheelt onwijs veel watjes én geld 🙂
  Beautyjuf heeft onlangs geplaatst: The Body Shop Piñita Colada Fresh Body SorbetMy Profile

  1. Ja ik vind hem echt ideaal! Ik had bij jou ook over die wasbare wattenschijfjes gelezen! Vind wel lekker dat dit doek ook zo groot is haha. Ik heb vandaag toevallig waterproof mascara op, ben benieuwd of ie ‘t eraf krijgt. 13 jaar is vet lang inderdaad, hopelijk houdt ie dat ook echt uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge