Mijn Gezichtsverzorging Routine: ‘s Ochtend & ‘s Avonds

Een goede basis van make-up is eigenlijk een goede verzorging van de huid. Zo is het super belangrijk om je huid goed te reinigen. In de avond én ochtend! Zelf heb ik niet de meest mooie huid en ik ben ook géén skin expert, maar toch wil ik mijn gezichtsverzorging routine delen en welke producten ik allemaal gebruik.

Bovenstaand zijn alle productend die ik op het moment gebruik. Ik zal ze verder nader toelichten!

Gezichtsverzorging routine in de ochtend:

Reinigen

Ik reinig eerst mijn huid. Het hangt ervan af of ik in de avond of in de ochtend douche welke ik erbij pak. Onder de douche gebruik ik een cleanser. Op het moment is het eentje van de Etos, Cleansing Gel Young Skin. Met mijn 28 jaar heb ik nou niet per se een ‘jonge huid’, maar ik vond het interessant dat er Salicylzuur in zit. Dat spul helpt tegen onzuiverheden en dat heb ik dan weer wel. Als ik niet in de ochtend douche, ben ik te lui om met m’n hoofd onder de kraan te gaan hangen. Gezien je bij een cleanser water nodig hebt om het weer eraf te spoelen. Ik gebruik dan alleen Micellair Reinigingswater van Garnier. Ik doe dit op een watje en gebruik beide kanten om het vuil van m’n gezicht af te halen.

Hydrateren

Daarna vind ik het fijn om mijn huid te hydrateren. Als ik het niet hydrateer, wilt mijn huid dit zelf gaan oplossen door heel vet te worden. Vervolgens krijg ik hier juist puistjes van, omdat er dan te veel talg wordt aangemaakt. Daarnaast vind ik het belangrijk om elke dag een crème te gebruiken met SPF erin, óók in de winter. Zonnestraling is er namelijk altijd en in mijn optiek is het nummer één oorzaak van huidveroudering. Om die reden heb ik een dagcrème met SPF 30 erin. Ik gebruik de Q10 Plus Anti-Rimpel Dagcrème SPF 30 van Nivea. In de meeste dagcrèmes zit tegenwoordig wel SPF 15, maar ik dacht ik probeer er eentje met meer! Hij bevalt verder erg goed. Het is best een dikke crème en ik heb het idee dat ik daardoor genoeg verzorging binnen krijg. Heel veel rimpels heb ik ook eigenlijk nog niet!

 

18 jaar vs 28 jaar

De linker foto snorde ik pas op voor Evy die een artikel maakte over horror wenkbrauw  verhalen. Naast dat mijn wenkbrauwen er bijna niet meer zijn, viel het me ook op dat het nog best wel mee valt met de veroudering. Ik heb iets meer lijntjes onder de ogen en vooral iets meer hangende oogleden.

Gezichtsverzorging routine in de avond:

Reinigen

Ik begin weer met reinigen. Alle make-up gaat ervan af. Ik besteed er extra zorg aan dat het helemaal spik en span wordt. Om mijn make-up eraf te halen, gebruik ik eerst de Makeup Doek. Hiermee krijg ik zo goed als al mijn make-up eraf. Deze gebruik ik zonder product, je hoeft de doek alleen nat te maken met warm water. Om de allerlaatste restjes eraf te halen gebruik ik óf een watje met micellair renigingswater of een cleanser met alleen water. Voorheen gebruikte ik alleen het micellair reinigingswater van Garnier om al mijn make-up eraf te halen. Die werkt ook echt top hiervoor, alleen kost dat heel veel watjes. Met de Makeup Doek scheelt dat enorm veel afval én product.

Exfoliëren

Na het reinigen ga ik exfoliëren. Ik gebruik hiervoor 2% BHA gel van Paula’s Choice. Dit is een soort scrubben, maar dan vriendelijker voor je huid. Het ingrediënt dat hiervoor zorgt is salicylzuur. Met exfoliëren haal je de dode huidcellen weg en het zorgt ervoor dat onzuiverheden en ontstekingen minder snel de kans krijgen om te ontstaan. Dit heeft mij enorm geholpen bij mijn puistjes. Sinds ik dit spul gebruik is het aanzienlijk minder. Soms heb ik nog wel eens een uitbraak, maar dat heb ik vooral tijdens mijn periode. Ik doe één pompje op mijn handen en smeer het uit over mijn kaaklijn en wangen. Dat is mijn probleem gebied namelijk. Voor de rest van m’n gezicht is het niet nodig. Als je dit gebruikt, moet je ook een dagcrème gebruiken met SPF. Ik laat dit een paar minuten intrekken, zodat het zijn werk kan doen.

Hydrateren

Vervolgens is het tijd om te hydrateren. Ik gebruik de Q10 Plus Anti-Rimpel Nachtcrème van Nivea. Dit is dus de nachtcrème versie die bij de dagcrème hoort. Ik vind het belangrijk om echt een nachtcrème te gebruiken. Deze zijn toch wat voller dan dagcrèmes, dan kan de huid weer mooi herstellen. Daarnaast heb je niks aan SPF in het donker.

Wimperserum

Als laatste gebruik ik nog steeds Kruidvat Super Lash Serum voor mijn wimpers. Dit breng je aan als een eyeliner. Mijn wimpers zijn er echt langer door geworden. Ze zijn denk ik zelfs nog iets langer geworden sinds mijn laatste update erover! Benieuwd naar het effect? Neem zeker een kijkje bij de review erover!

Conclusie Gezichtsverzorging Routine

Waar ik naar mijn idee de meeste baat bij heb in mijn gezichtsverzorging routine, is voornamelijk goed reinigen, een dagcrème met SPF en exfoliëren. Daarnaast vind ik een aparte nachtcrème ook heel belangrijk. Ik gebruik trouwens niet de originele crème potjes, maar herbruik andere potjes met een pomp systeem. Het is namelijk super onhygiënisch om steeds weer met je vinger erin te dippen, ook al zijn ze net gewassen. Op die manier wordt het een broedplaats voor bacteriën, die weer op je huid komen en voor ontstekingen kunnen zorgen. Het wimperserum is iets van de laatste tijd, dat is niet per se heel belangrijk, maar ik ben wel super blij met mijn langere wimpers.

Hoe ziet jouw gezichtsverzorging routine eruit en heb je nog tips tegen onzuiverheden/puistjes in het gebied van de kaaklijn?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

14 reacties

 1. Leuk om te zien wat anderen gebruiken! Ik heb ook een tijd Garnier gebruikt; ik kreeg daar alleen een soort allergische reactie op. Duurde even voordat ik er achter kwam dat het door de producten van Garnier kwamen. Kreeg een hele geirriteerde huid rondom mijn ogen; schilfertjes en heel rood jeukerig. Nu gebruik ik enkel nog Nivea producten en is het gelukkig weer helemaal over!

  Dat make-up reinigings doekje spreekt mij ook wel erg aan!
  Rosita Elise heeft onlangs geplaatst: Beauty | Vera Camilla X Benefit Kit Make-up setMy Profile

  1. Dat had ik ook!! Maar dan bij het micellair water van Diadermine! Echt een eczeem achtige reactie. Rood met schilfers ook. Met die Garnier voor gevoelige huid heb ik het niet. Ik kocht altijd Garnier maar het was op en Diadermine in de aanbieding… Slechte keus blijkbaar. Nivea vind ik verder ook een fijn merk!

 2. Wauw, keurig hoor. Mijn ochtendritueel bestaat regelmatig uit mijn bril opzetten. Ik gebruik heel wienig make-up (meestal alleen mascara en vaal dat niet eens) en ikk wil nog wel eens lui zijn in dat eraf halen. Ik heb niet echt een moeilijke huid, soms een tikkie droog en heel zelden een puistje, maar een dagcrème met een factor zou wel goed zijn voor mijn lichte huid. Daar ga ik eens naar zoeken!
  Hermien – KouweKleren heeft onlangs geplaatst: Groene cadeaus #5: om op te vretenMy Profile

  1. Ja je huid is mooi inderdaad! En zou toch overwegen om de mascara eraf te halen voor ‘t slapen gaan 😉 Dagcreme met een factor lijkt me zeker een goede met je lichte huid, zeker ook in de winter is de zon nog schadelijk. Zijn vast ook dierproefvrije merken die er eentje verkopen!!

 3. Heel leuk en interessant om jouw verzorgingsroutine te zien! Zo te lezen besteed je elke dag veel aandacht aan een goede verzorging. Jarenlang deed ik helemaal niets en ging ik ook met mascara op naar bed, maar inmiddels haal ik in ieder geval de make-up van mijn gezicht ‘s avonds en probeer ik ook niet te vergeten om nachtcrème op te smeren. ‘s Ochtends schiet mijn dagcrème er nog weleens bij in 😉
  Romy heeft onlangs geplaatst: Als ik één dag een man was…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge