Halloween Make-Up Tutorial: Glitter Zombie

Binnenkort is het weer zo ver! Halloween! Ik houd altijd wel van themafeestjes, dus ook van Halloween. Deze Halloween look is geïnspireerd op de glitter trend op festivals van de afgelopen zomer. Wat nou als er ineens een zombie invasie is op zo’n festival?! Dan krijg je denk ik zoiets als de look die ik gemaakt hebt! Een glitter zombie! Ik heb er een fototutorial van gemaakt, zodat het allemaal stap voor stap te volgen is! Kijk je mee?

Als basis voor de glitter zombie, begin ik met het maken van een smokey eye. Als allereerste breng ik een oogschaduwbasis aan over het gehele ooglid tot aan m’n wenkbrauw. Vervolgens breng ik een roze/rode kleur aan in de arcadeboog.  Deze blend ik weer met een blending brush. Mocht je denken waar heeft ze het allemaal over? Lees dan even de basics van oogschaduw!

Ik breng nog extra van deze kleur toe. De randen blend ik weer. Ik herhaal dit tot de kleur er wat intenser op zit.

Daarna breng ik een meer rode kleur aan en hier blend ik de randjes ook goed uit.

Vervolgens neem ik een paarse kleur en deze zet ik net onder het rood/roze, zodat er een overloop ontstaan wanneer ik de boel weer met elkaar blend.

Voordat ik over ga op zwart en andere kleuren, zet ik met een crème-kleurig oogpotloodje een lijntje in mijn waterlijn. Hiermee laat ik m’n ogen groter lijken.

De eerste kleur gaat ook onder de wimperrand, dit blend ik weer goed uit.

De tweede rodere kleur voeg ik ook weer op de onderste wimperrand. Dit blend ik ook weer.

Daarna gaat paars ook op de onderste wimperrand, dicht tegen m’n wimperrand aan, zodat er een verloop ontstaat.

Tijd voor wat zwart! Ik gebruik oogpotlood rondom m’n ogen. Boven wat dikker dan beneden. Dus hoeft niet super netjes, dit wordt zo nog geblend.

Daarna blend ik de randen uit met een vrij hard kwastje.

Ik ga eroverheen met zwarte oogschaduw en hiermee zorg ik ervoor dat het komt tot het paarse deel. De randen blend ik weer uit met het paars. Door het oogpotloodje eronder, komt de oogschaduw ook extra intens zwart uit.

Als laatst voeg ik er een winged eyeliner aan toe en mascara.

En nog een keer met mijn oog gesloten

Ik contour mijn gezicht met een grijze oogschaduw. Zodat mijn gezicht er grauw uit ziet. Ik voeg een koele highlighter met een blauwe glans toe, omdat deze er heel erg onnatuurlijk en grauw uit ziet.

Bij een glitter zombie hoort natuurlijk glitter. Ik breng de glitter toe over de highlighter. Dit doe ik door eerst wimperlijm aan te brengen op mijn huid, waar ik de glitter wil hebben. Daarna breng ik de glitter eroverheen aan. Ik doe dat met een kwastje door eerst in de glitter te dippen en daarna op mijn gezicht. Ik herhaal dit, tot er genoeg glitter op zit. Het kan natuurlijk nog veel meer zijn!

Nepbloed kan natuurlijk niet ontbreken, dit laat ik uit mijn ogen en mond komen. Met een klein dun kwastje, helpt ik het in goede lijnen.

Bij mijn mond breng ik eerst zwart oogpotlood aan als lipliner, dit houd ik ook alleen bij de randen van mijn lippen. Daarna ga ik er met een rode lippenstift overheen en door m’n lippen te bewegen probeer ik het samen te blenden. Op de close up is niet heel netjes, dit zou je preciezer kunnen doen.

Totale Glitter Zombie look:

Glitter Zombie Ooglook:

Ik heb nog nepwimpers opgedaan, gezien mijn eigen wimpers een beetje verdwijnen door de zwarte oogleden.

Ga jij Halloween vieren dit weekend? Laat me weten hoe je verkleed gaat!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

14 reacties

    1. Dank je! Ik heb jammer genoeg verder ook geen halloween feestjes dit jaar! Ik vind verkleden en erbij opmaken wel heel leuk! Andere looks vind ik ook leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge