Hoe krijg je sterke nagels? Mijn beste tips!

sterke nagels

Vaak krijg ik de vraag te horen: “Hoe heb je je nagels zo mooi gelakt?”. Daarnaast blijft nagellak bij mij zo’n zeven dagen mooi zitten. Natuurlijk heb je goede producten nodig, maar nagellak blijft ook langer zitten wanneer je nagels sterk zijn. De basis ligt dus eigenlijk bij de nagels zelf. Voor ik laat zien hoe ik mijn nagels lak en wat mijn favorieten producten daarbij zijn, geef ik in dit artikel tips hoe je sterke nagels kan krijgen.

Nagelriem olie

Ik heb gemerkt, wanneer ik een nagelriem olie gebruik, mijn nagelriemen er niet alleen mooier uitzien, zonder al die velletjes, maar ook dat mijn nagels beter groeien en sterker aanvoelen. Op het moment gebruik ik een nagelriem crème van Burt’s Bees, maar vloeibare nagelriem olie van de Hema of Kruidvat zijn ook meer dan prima.

Glasvijl

Mijn nagels knip ik bijna nooit, maar te lange nagels houd ik ook niet van. Alhoewel de meesten mijn nagels waarschijnlijk al te lang vinden. Met een glasvijl vijl ik haakjes weg, vijl ik er een vorm in en haal ik lengte vanaf. Knippen zou de laagjes in je nagel kunnen breken, geen idee of dit echt waar is, maar vijlen vind ik sowieso prettiger aanvoelen. Daarbij haal je ook niet te snel te veel vanaf.

Vitaminepillen voor huid, haar en nagels

Tijdje terug had ik vitamines nodig en er was een 1+1 actie. Aangezien ik altijd al nieuwsgierig was of die ‘huid, haar en nagels’ vitamines echt werken, nam ik daar een potje van mee. Na één of twee weken merkte ik ook echt verschil, mijn nagels werden keihard en groeiden de pan uit! Mocht je echt zwakke nagels hebben, probeer het gewoon. Mijn nagels zijn van zichzelf al aardig sterk, heb het nu ook al een tijdje niet meer genomen, maar zo stevig had ik ze nog nooit meegemaakt.

Nagelverharder

Een nagelverharder zorgt ervoor dat je nagel steviger wordt. Je hebt ze van verschillende merken, ik heb er nu toevallig eentje van Herôme. Met deze nagelverharders kan je een kuurtje doen, meestal staat de gebruiksaanwijzing daarvan wel op de verpakking. Bij deze moet je de eerste dag één laagje aanbrengen. Op de tweede dag nog een laagje en op de derde dag alles verwijderen en de stappen herhalen. Dit doe je dan twee weken lang.Door de versteviging kan je nagel minder snel breken of rafelen. Daarna kan je de nagelverharder als base-coat gebruiken. Dat is ook hoe ik hem nu gebruik.

Nagels regelmatig lakken

Klinkt misschien gek, maar door je nagels te lakken en dit bij te houden, worden je nagels dus ook sterker. De beste manier is om te beginnen met een basecoat. Daarna twee dunne laagjes kleur en te eindigen met een topcoat. Mijn theorie daarin is, dat je nagels een dikke beschermlaag hebben en dus minder snel de kans hebben om af te breken of om te gaan rafelen. Het gevolg is weer dat ze daardoor beter kunnen groeien. Vroeger had ik ook vaak dat mijn nagels rafelde aan de uiteindes. Daardoor moest ik ze dan weer kort vijlen. Sinds ik ze regelmatig lak, heb ik daar eigenlijk bijna geen last meer van.

Tot zo ver alle tips voor sterkere nagels, waarvan ik zelf heb ondervonden dat ze werken. Ik hoop dat deze tips je helpen sterkere nagels te krijgen. Verwacht echter niet na één dag wonderen, maar heb een paar weken geduld!

Hoe je het langst van je nagellak kan genieten, komt in een volgend artikel! Met daarin wat ik de allerbeste nagellak ooit vind. Ik kan alvast verklappen dat het lief is voor je portemonnee!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge