Hoe krijg je volume in steil haar?

“Heb je je haar gesteild?” Die vraag krijg ik wel eens als ik mijn haar niet doe. Mijn haar is van zichzelf super steil als ik er niks mee doe. Ik ben niet eens in het bezit van een steiltang! Daarnaast heb ik eigenlijk een hekel aan mijn steile haar. Waarom? Omdat het zo vreselijk ‘hangt’. Het hangt voor m’n ogen en het valt steeds weer terug voor m’n ogen. Daardoor zit ik continu aan mijn haar en wordt het alleen maar vetter van. Door de jaren heen ben ik op zoek geweest naar een manier om mijn haar meer volume te geven en wat niet na vijf minuten weer uitzakt. Ik heb ontdekt hoe ik volume in steil haar krijg en dat wil ik graag met je delen!

Volume in steil haar

Links is mijn haar net gewassen en helemaal niks mee gedaan, alleen even geborsteld (maakt het extra steil).  Rechts is mijn haar zoals ik het graag zie, met volume en structuur erin.

Aardig verschil toch? Dit is een paar uur nadat ik het net gedaan had. Het blijft dus goed zitten! Er is niet heel veel nodig om volume te krijgen in steil haar, dus hierbij mijn tips.

Laagjes

Laat je haar in laagjes knippen, mocht je dit nog niet hebben. Ook al zegt de kapper dat ze wegvallen, omdat je haar steil is. Dat heb ik ook zó vaak gehoord. Ik kom daar met m’n gewassen haar met niks erin zoals op de linker foto. De kappers waar ik ben geweest, denken dat ik er niks mee doe of kan of iets dergelijks (ik heb nu een fantastische thuiskapper trouwens). Door de laagjes maak je je haar lichter, maar behoud je je lengte, mits je niet te korte of te veel laagjes neemt. Kijk daar wel me uit! De kortere laagjes zijn lichter dan je langste lokken, zo krijg je er sneller een slag in. Hierdoor is het effect van de laagjes zichtbaar en het lijkt alsof je meer volume hebt.

Mijn haar ritueel voor volume in steil haar:

1. Haarmousse
Ik was eerst mijn haar met een volume shampoo en ik gebruik daarna een conditioner. Doe het eventjes in een handdoek om het semi droog maken. Daarna föhn ik mijn haar met een haarmousse terwijl het nog nat is. Zodra je haar droog is, is het eigenlijk te laat en is het effect minder mooi. Het maakt niet uit van welk merk de haarmousse is, zolang het maar ‘extra/ultra sterk’ of voor ‘volume’ is. Doe een ruime hoeveelheid haarmousse in je hand en verdeel dit over je haar. Masseer het even in, zodat de haarmousse overal zit, vooral dicht bij de aanzet van je haar.

2. Föhnen
Dan ga je voorover hangen en op z’n kop föhnen tot je haar droog is. Tijdens het föhnen ga ik met mijn hand door mijn haar en kneed ik het soort van bij de aanzet en voel ik gelijk hoe droog het overal al is. Zet je föhn trouwens niet op de heetste stand, maar op de één na heetste, want die hitte is eigenlijk helemaal niet goed voor je haar en zo verbrand je je handen ook niet.

3. Knotje
Als je klaar bent met föhnen en je haar is (zo goed als) droog, maak je snel een strak knotje van al je haar. Je haar is nog een beetje warm van het föhnen en zo koelt je haar af terwijl het in een knotje zit. Maak hem niet bovenop je hoofd, dan krijg je rare knikken, maar doe het knotje waar je anders ook een hoge paardenstaart zou doen. Een strak knotje maak je door je haar vanaf dat punt rond te draaien en dan je haar weer daaromheen te draaien. Het meest ideale is trouwens om dit alles als eerste te doen bij je ochtend ritueel, zodat het knotje zo lang mogelijk kan blijven zitten. Wanneer je klaar bent met ontbijten, make-uppen etc. kan je je knotje eruit halen, beetje met je vingers erdoorheen en BAM! Je haar zit goed. Eventueel kan je het nog fixeren met haarlak. Ik vind dat vaak niet eens nodig.

Conclusie volume in steil haar:

Op deze manier krijg ik dus volume in mijn haar en heeft mijn haar meer structuur. Ik merk dat ik hiermee ook langer mijn haar niet hoef te wassen, wat alleen maar beter is voor je haar. Het volume blijft tot mijn volgende wasbeurt en meestal stel ik die nog een dagje uit met droogshampoo. Droogshampoo is ook een fijn product dat volume geeft! Slapen doe ik met een knotje bovenop mijn hoofd. De dag erna zit mijn haar dan in één keer weer goed. Ik besteed dus vijf tot tien minuten aan mijn haar na het wassen en daarna hoef ik er niks meer mee te doen voor 3/4 dagen.

Heb je ook steil haar en heb je nog geen manier gevonden om er volume in te krijgen? Probeer het eens! Laat me weten of het voor jou ook werkt!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

11 reacties

  1. Thanks! Je kan laagjes proberen die net wat korter zijn dan je totale lengte, dus lage laagjes, gaat er niet veel dikte verloren en kan misschien net even wat meer geven! Is het niks, is het er zo weer uitgegroeid. Mijne beginnen ook vrij laag. Alleen aan de voorkant het ik wel wat kortere laagjes en een lok.

 1. Handig artikel 🙂 Ik heb zo’n dun haar dat laagjes echt niet staan meeh! Ik moet ze nu aan laten groeien, want ik vind het echt lelijk 🙁 Mousse helpt ook nog eens niet… Ik doe daarom droogshampoo en inderdaad een knotje of staart en als ik die er uit haal, is het weer éven mooi!

  1. Dank je! Aww, jammer! Herken ook wel dat even mooi zitten. Dat had ik ook altijd, 5 min mooie slag, aaaaand it’s gone.. Mousse vooral bij de haaraanzet, föhnen en gelijk een knotje maken werkt ook niet? Volgens mij is dat bij mij de key dat die slag erin blijft. Ook bij de langste lokken. Ik heb wel ‘t geluk dat ik veel haar heb, naast dat het stijl is.
   Als ik het niet föhn gebruik ik trouwens wel eens een zo’n zoutspray voor structuur in je haar. Beetje overal sprayen en even in een knotje en dan is er ook wel volume.

 2. Ik heb ontzettend dun haar dus veel kan ik er niet mee doen. Maar het effect wat jij hebt gecreëerd vind ik echt super mooi! Haar mousse ga ik dan zeker eens proberen. Hele handige tips!

 3. Wat een handige tips! Helaas heb ik een kort koppie, dus een knotje gaat mij niet lukken 🙁 Maar, ik laat het ook in laagjes knippen, föhn het ook iedere dag en mousse en/of droogshampoo doet wonderen. Evenals volumepoeder en haarspray. Oei, wat gebruik ik veel haarverzorgingsproducten…
  Beautyjuf heeft onlangs geplaatst: Etos Rosemary & Fig Limited EditionMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge