De basics van oogschaduw met een alledaagse look

Oogschaduw, hoe doe je dat? Goede vraag! Het heeft mij ook even geduurd voor ik dit mooi onder de knie had en alsnog zie ik op Instagram prachtige ooglooks voorbij komen, waarbij ik nog niet eens in de buurt kom. De basics van oogschaduw lukt me wel aardig en dat is ook niet zo heel erg lastig. Ik laat je daarom aan de hand van één handzaam palette zien hoe de basics van oogschaduw werken en hoe je daarmee een alledaagse ooglook kan maken.

Wat ik gebruik:

  • Oogschaduwbasis
  • Minstens drie kleuren oogschaduw, vier is ideaal.
  • Oogschaduw kwastje om de kleuren mee aan de brengen
  • Fluffy blendingkwastje om de kleuren mee te vervagen en in elkaar over te laten lopen
  • Optioneel: oogpotlood en eyeliner.
  • Mascara

Dit is mijn go-to oogschaduw palette. Het is er eentje van Essence en onderhand mijn tweede exemplaar, hij heet ‘05 To Die For‘. De kleuren vind ik perfect om een complete oogschaduw look mee te maken en ze zitten in één doosje.

Bij oogschaduw hanteer ik meestal het volgende: een lichte kleur (2) op het ooglid, een medium kleur (4) in de ‘crease’, een donkere kleur (3) in de ‘outer-v’ en om het af te maken een highlighter kleur (1) voor onder de wenkbrauw en in de ooghoek.

Stap 1

Om je oogschaduw de hele dag te laten zitten, is het belangrijk om te beginnen met een oogschaduw basis. Heb je dit niet in huis? Een concealer als basis gebruiken werkt ook. Vervolgens breng je met een oogschaduw kwastje een lichte kleur aan over je gehele ooglid.

Stap 2

Breng daarna de medium kleur aan in de ‘crease’. Dit is het stukje onder je wenkbrauw bot (dit kan je even voelen) en waar je ooglid ophoudt. Als je met de kwast eroverheen gaat, voel je dat je in een holte zit.

Het bovenste kwastje gebruik ik voor het aanbrengen van de oogschaduws en met het onderste kwastje blend ik de oogschaduws. Je kan voor elke nieuwe kleur weer een andere kwast pakken, maar ik veeg het gewoon af aan m’n handpalm. Pas als ik met extremere kleuren aan de slag ga, gebruik ik wel meerdere kwastjes. Mijn kwastjes komen van eBay, maar de Hema of Etos hebben ook fijne kwastjes.

Stap 3

Blend de oogschaduw in de crease met een bleding kwast, hierdoor vervagen de harde lijnen.

Stap 4

Voor meer dimensie kan je nog extra een laagje aanbrengen van de medium oogschaduw kleur in de crease en deze weer blenden. Als je tevreden bent, kan je verder naar stap 5.

Stap 5

Nu breng je een donkere kleur aan in de ‘outer-v’, op het linker plaatje zie je goed waar dit bevindt. Het is eigenlijk het buitenste deel van de crease die je verbindt met de buitenste kant van de wimperrand. Het effect is dat het ook weer meer dimensie geeft aan je ogen. Vervolgens blend je dit ook weer, zodat de harde lijnen vervagen. Ook nu kan je deze stappen nog eens herhalen tot je tevreden bent over het resultaat.

Stap 6

Indien nodig kan je nogmaals de lichte kleur aanbrengen over het gehele ooglid, wanneer deze kleur een is weggevallen door al het blenden. Vervolgens blend je dit ook weer uit 😉

Stap 7

Persoonlijk voeg ik graag oogpotlood toe op mijn onderste wimperrand. Dit doe ik zodat mijn ogen groter lijken. Wanneer je oogpotlood op de waterlijn aanbrengt, lijken je ogen weer kleiner. Vind je dit niet nodig, dan kan je deze stap overslaan. Daarnaast voeg ik de donkerste kleur oogschaduw ook toe op mijn onderste wimperrand, zodat het één geheel wordt en het oogpotlood vervaagt.

Stap 8

Dan als laatste is het tijd voor de highlighter kleur, deze breng ik aan onder de wenkbrauwen, zodat ze een liftend effect krijgen. Ook voeg ik de highlighter kleur toe in m’n ooghoek, zodat je een frisse open blik krijgt. Soms begin ik juist met de highlighter kleur, dus als laatste stap is ook niet helemaal waar, maar het is eigenlijk wel de meest logische volgorde.

Stap 9 (optioneel)

Laatste tijd ben ik weer van de eyeliner. Ik breng deze dicht bij de bovenste wimperrand aan. Ik heb eigenlijk best wel hangende oogleden, waardoor er weinig ooglid overblijft, daarom houd ik van zo’n dun mogelijk lijntje, maar als je meer ooglid hebt om mee te werken, dan hoeft dat natuurlijk niet. Een wing maken zou ook nog kunnen, daar zijn mijn ogen ook niet ideaal voor, dus meestal doe ik dat alleen voor een feestje.

Hoe breng je eyeliner dan aan? Je hebt tegenwoordig allemaal verschillende soorten, ik vind een liquid eyeliner, met een kwastje het fijnste werken. Vind je het hier lastig mee, probeer dan zo’n eyeliner met een soort stiftje. Doe je oogleden dicht, trek het met je ene hand strak je ooglid strak. Met je andere hand gebruik je de eyeliner. Zet het kwastje tegen je wimperrand aan en trek een lijntje. Easy toch? 😉 Oefening baart kunst!

Stap 10

De laatst stap! Mascara! Halleluja voor mascara, hierdoor heb ik wel wimpers 😉 Daarnaast verandert die vlek oogschaduw ineens in wat moois, zodra je klaar bent met mascara (en eyeliner) aanbrengen. Ik gebruik hier trouwens ‘False Lash Effect’ van Max Factor. Mijn favoriet, ik koop hem wel altijd wanneer er een 1+1 actie is.

Omdat ik nog niet zo goed ben in selfies maken met een spiegelreflex camera, maar twee iPhone frontcamera foto’s van het geheel! Hierop is wel duidelijker te zien, dat het een bescheiden look is, op de oogfoto hierboven lijkt het heftiger.

Hopelijk laat deze tutorial je zien, dat basics van oogschaduw helemaal niet zo moeilijk zijn. Het belangrijkste is eigenlijk dat je het goed blendt, dan komt het helemaal goed!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge