Simpele ooglook met één kleur oogschaduw

Wil je iets van oogschaduw op je ogen, maar heb je niet de tijd of het geduld om dit uitgebreid te doen? Deze simpele ooglook met één kleur oogschaduw is de oplossing! Je geeft namelijk net iets extra’s aan je look, zonder veel tijd of gedoe. Benieuwd hoe je dit mooi doet? Lees dan verder!

Stap 1

Begin met het aanbrengen van een oogschaduwbasis over je gehele ooglid tot aan je wenkbrauw.

Stap 2

Breng een medium donkere glimmende oogschaduw kleur aan over je gehele ooglid. Ga iets verder dan je gevoel zegt, neem dus ook de arcade boog mee. Zorg ervoor dat de kleur mooi bij je ogen staat. Bruin is een kleur die alle oogkleuren wel mooi staat. Ik heb groene ogen, daar past paars mooi bij, bij blauwe ogen staan koperen kleuren mooi en bij bruine ogen kunnen alle kleuren wel.

Stap 3

Blend in de arcade boog met een fluffy blending kwast. Hierdoor gaat de harde rand weg en vervaagt de kleur ook een beetje, waardoor je een verloop krijgt. Tevens vallen de glitters een beetje weg, waardoor ze op je ooglid beter opvallen. Dit is ook ‘hét geheim’ van deze look!

Stap 4 (optioneel)

Ik houd van oogpotlood op mn onderste wimper rand aanbrengen om mijn ogen groter te laten lijken. Hierdoor valleen ze ook meer op. Houd je hier niet van, dan kan je deze stap overslaan.

Stap 5

Vervolgens voeg je de oogschaduw kleur ook toe op je onderste wimper rand, zodat de ooglook één geheel wordt. Hiermee vervaag je ook de oogpotlood.

Stap 6

Voeg eyeliner (optioneel) en mascara toe en je bent klaar! Het ziet eruit alsof het veel meer moeite heeft gekost toch?

Stap 7 (optioneel)

Persoonlijk vind ik het mooi om nog een highlighter kleur toe te voegen in de ooghoek en onder de wenkbrauw voor een heldere blik.

Full face met de ooglook met één kleur oogschaduw:

Op deze manier heb je snel een ooglook gemaakt, zonder het veel tijd of moeite kost! Ik ben benieuwd of je zelf deze ooglook ook wel eens maakt, of dat je het een keer gaat uitproberen. Laat het me hieronder vooral weten!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

14 reacties

 1. Wat mooi! Ik gebruik zelf altijd meerdere kleuren, maar dit is eigenlijk ook altijd wel mooi en minder tijdrovend… Ik denk dat ik dit weer eens ga doen. Je hebt trouwens een prachtige oogschaduwkleur gebruikt, welke oogschaduw is dat?

  1. Dank je wel! Dat doe ik normaal ook, maar als ik geen tijd of zin heb, doe ik dit!
   Ja echt een fijne kleur hè! De kleur komt uit de “Golden Bar” één van de chocolade paletten van IHeartMakeup. Hier staan alleen geen namen op ‘t plasticje, tweede kleur van links onder.
   Ik weet niet of je hem toevallig hebt, maar het hele palette is een aanrader! Wel alleen maar shimmery kleuren.

  1. Thanks! Haha, ja het is elke keer weer spannend of de eyeliner er mooi op gaat.. Ik trek mijn ooglid strak en ga met met ‘t kwastje van de liquid eyeliner langs de wimperrand zodat ik dicht en recht langs de de wimperrand een lijntje op mn ooglid krijg. Ik gebruik eentje ven Essence met een super dun kwastje. Misschien dat het anders zo’n stift variant makkelijker gaat? Ik vind dat die alleen zo snel uitdrogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge