Ingescheurde nagel fixen met een theezakje

Ken je dat? Je nagels zijn super lang en ineens besluit er eentje om in te scheuren. Niet aan het einde van je nagel, maar precies zo je nagelbed in. Waardoor het een pijnlijke bedoeling wordt als je hem eraf wilt halen. In dit soort gevallen is het handig om je nagel tijdelijk te fixen tot de scheur je nagelbed voorbij is. Met een theezakje kan je heel makkelijk je ingescheurde nagel fixen!

Benodigdheden:

 • Een theezakje
 • Nagellijm of basecoat
 • Nagellak met een kleurtje
 • Topcoat

Hier was mijn nagel ingescheurd en nog net niet afgebroken, maar wel te dicht op mijn nagelbed afgebroken, waardoor de nagel er verder vanaf halen niet prettig gaat voelen. Je nagel fixen kan dus een goede tijdelijke oplossing zijn.

Instructies ingescheurde nagel fixen:

Kies een theesmaak je die niet veel drinkt, dan is het verder niet zonde van je thee. Het theezakje knip je open en haal je de thee eruit. Van het lege theezakje knip je een deel net zo groot als je gehele nagel. Het is de bedoeling dat dit stukje precies op je nagel past.

Vervolgens doe je eerst nagellijm of bascoat op je nagel en plak je het stukje van het theezakje op je nagel. Daarna ga je er nog een keer overheen met een basecoat. Wanneer het theezakje nog te groot is voor je nagel, kan je dit heel gemakkelijk wegvijlen met de vorm van je nagel mee. Op deze manier is je nagel eigenlijk al gefixt! Het ziet er zo alleen nog een beetje gek uit. Door met een vijl over het theezakje te gaan, kan je het nog een beetje gladvijlen, zodat het meer op je eigen nagel lijkt.

Om dit verder te verbloemen kan je je nagel dus verder lakken zoals je gewend bent. Ik gebruik altijd twee laagjes van de kleur nagellak en om het glans en houdbaarheid te geven sluit ik af met een topcoat.

Op deze manier houdt je nagel het nog een paar dagen langer uit en kan je het afknippen, wanneer de scheur boven je nagelbed uitkomt. Wil je weten hoe je lange en sterke nagels kan krijgen? Lees dan nog even dit artikel!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

38 reacties

  1. Nice! Hopelijk blijven ze dan gewoon zo! De truck is ook om ze niet TE lang te laten worden haha. De oplossing blijft alleen niet zo lang zitten tot je nagel weer op lengte is. Dus ik vijl de rest dan ook wel terug bij op lengte.

 1. Wat een superhandige tip! Ik houd mijn nagels altijd vrij kort en heb dan ook nog wel eens van die nare scheurtjes, maar geen nagellijm of basecoat in huis… 🙁

 2. Ieeee, ik krijg al de rillingen als ik die foto’s zie. Zo pijnlijk en zo vervelend. Ik herken het gevoel, brrr.. De thee-zakjes methode kende en gebruikte ik al. Super handig! Ik gebruik inderdaad eerst nagellijm, dan thee-zakje, dan basecoat en dan kleurtje. Ik gebruik dan wel gellac, maar dat werkt ook prima. En als het uitgegroeid is, lekker je nagel vijlen en geen pijn meer!
  Jill heeft onlangs geplaatst: Wat wil jij lezen?My Profile

  1. Haha sorry!! Ja met gellak zal het ook langer/beter blijven zitten! Ben zelf alleen niet zo’n fan van gellak. Mijn nagels waren er brozer van geworden.

 3. Ik heb voor het eerst in jaren weer nagels (nagelbijter) van mezelf en ben als de dood dat ze scheuren want dan weet ik wel wat er gebeurt… Bijt ik ze weer af. Dus deze tip is handig! Zolang ze gelakt zijn en ik ze kan knippen in plaats van dat het scheurt is het een stuk makkelijker vol te houden.
  Anouk heeft onlangs geplaatst: Sexy voelen in lingerieMy Profile

  1. Wat goed dat je van het nagelbijten afgekomen bent! Ja losse haakjes ben ik ook geneigd los te trekken met mn tanden, verder bijt ik niet. Maar soms kan dat zo verkeerd uitpakken dat ie helemaal de verkeerde kant uitschiet!

 4. Mijn nagels zijn eindelijk weer een beetje aan het groeien. Bij stress ga ik helaas weer nagelbijten 🙁 en dat had ik de laatste maanden behoorlijk. Gelukkig ben ik gezegend met hele sterke nagels die vrijwel nooit afbreken, maar mocht het een keer gebeuren dan is dit echt super handig om te weten!

  1. Aaw shit! Nagelbijten doe ik gelukkig niet, ik bijt wel de velletjes langs mijn nagels als die erzitten. Door nagelriemolie te gebruiken is dat wel verminderd. Mijn nagels zijn dus ook heel sterk! Maar als ze dan vet lang zijn, heb ik soms dat ie ineens helemaal is ingescheurd, zonder dat ik het verder heb gemerkt. Bij mijn duim wilt ie vaak ook inscheuren. Mijn idee is dat ze dan TE lang zijn en het niet meer trekken ofzo, verkeerde hoek ingaan ofzo. Ook vatbaarder om te slaan.. 😛 Ik was te laat met wat korter vijlen. Vond ze ook zo mooi lang haha.

  1. Ja uiteindelijk moeten de nagels ook korter, want dit blijft niet zitten tot ie weer volledige lengte is. Alhoewel ik nog wel een verschil houd in lengte, ga niet alles mega kort knippen om 1 nagel, breng het meer in verhouding met elkaar. Ik kan ook niet goed tegen korte nagels, vind dat heel naar voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge