De Instagram Tag | Een overzicht van 2017!

Ik zag bij Simplynspecial de Instagram Tag voorbij komen en het leek me leuk om deze over te nemen! Ondanks dat ik, zoals de meeste influencers, een haat-liefde verhouding heb met Instragram, leek het me wel heel tof om deze vragen over 2017 in te vullen en een overzicht te geven van mijn Instagram account.

Waarom een haat-liefde verhouding? Instagram heeft het algoritme helemaal opgefokt, hierdoor is groeien echt heel lastig. Je komt pas in zicht van iemands timeline wanneer je meerdere likes en comments op je post krijgt, in plaats van op chronologische volgorde zoals vroeger. Dus als men naast jou ook nog grote bedrijven/merken/bekende personen volgt, die sowieso veel likes en reacties krijgen, raakt je post kwijt. Die wordt dan niet als belangrijk gezien door Instagram. Beetje wat Facebook ook al een tijd lang hanteert. Zelf wil ik dingen graag in chrocologische volgorde zien, maar helaas. Dat is ook niet meer in te stellen!

Het delen van foto’s vind ik wel echt top! Daarom ook liefde voor Instagram én vind ik het ook weer de leukste social media vorm die er is. Om deze reden heb ik ook besloten om de Instagram Tag in te vullen! Hij bestaat uit tien vragen met betrekking op mijn foto’s in 2017!

1. Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

instagram tag

Allemaal foto’s op twee na uit decemeber. Zo zie je maar weer hoe dat algoritme werkt van Instagram. In de laatste twee maanden ben ik meer gegroeid, omdat ik mee doe aan zogenaamde ‘Instagram pods’. Je liket en comment op elkaars foto’s zodat je foto niet verdwijnt en ik dus meer likes en comments krijg op die foto’s.

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?

Het overzicht van mijn negen meest gelikete foto’s dus!

3. Wat is je allereerste foto die je (in 2017) plaatste op Instagram?

Vorig jaar had ik Olaf op mijn raam getekend, als je goed kijkt zie je hem op het raam zitten! Dit was geloof ik één van de eerste keren dat er sneeuw lag vorige winter, dus Olaf in de sneeuw!

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

Van alle foto’s vind ik dat ik hier er het leukste op sta! Vrolijke lach en in mijn Star Wars trui op May the Forth!

5. Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg je ter plekke heimwee?

Zo’n heerlijke vakantie gehad! Dit was op de eerste dag toen we een road trip over het eiland Fuerteventura deden!

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Moet zeggen dat ik maar weinig eten deel op mijn feed! Meestal deel ik eten in mijn Instastories! Deze Oreo Cheesecake is wel echt een toppertje! Probeer eens het recept!

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Ik heb maar drie dieren gedeeld op mijn feed in 2017. Twee foto’s van Binkie en eentje van een bij. Binkie is de kat van twee vriendinnen van me. Deze is dit jaar een paar keer bij me komen logeren wanneer ze samen op vakantie gingen. Super gezellig om een kat in huis te hebben. Ik ben namelijk dol op katten! Eentje voor mezelf wil ik alleen nog niet, omdat ik in een appartement woon midden in de stad en ik een kat ook wel eens naar buiten zou willen laten gaan.

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij dit jaar het meest?

Met stipt op nummer één: Snapseed! Ik schreef al eerder een artikel over welke fotobewerking apps ik graag gebruik trouwens, daar kan je rustig lezen welke apps ik gebruik op welke manier! Daarnaast gebruik ik graag van Instagram zelf de filter Clarendon graag, maar dan op maximaal 15 ipv 100 😉

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram (top 5)?

Geen idee, kon even zo snel geen site/app vinden die me dit vertelt. Ik gok op #blogger, #dutchblogger, #beauty, #makeup en #canon. Deze gebruik ik wel heel vaak. #Canon sowieso als het een foto is met mijn spiegelreflex camera. Daarnaast post ik meestal over #beauty en #makeup. Als het blogpost gerelateerd is, komt er altijd wel #blogger en #dutchblogger bij.

10. Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

Er zijn een hoop accounts die ik leuk vind om te volgen! Ik denk dat deze wel één van m’n favorieten zijn: @ilovebudgetmakeupnl van Angela, zij houdt je op de hoogte van de fijnste (en niet fijnste) budget make-up. Dit doet ze met mooie foto’s van swatches en heeft sinds kort ook een blog! Als je d’r nog niet kent, zeker eens bij d’r kijken! Ik volg @amythedutchess heel graag voor mijn portie mooie make-up looks. Ze maakt prachtige creaties! Zeker eens een kijkje nemen! Als laatste wil ik Anna van @annajirina noemen. Zij heeft een prachtige feed met mooie foto’s van zichzelf met allemaal mooie outfit posts en ze maakt prachtige flatlays!

Conclusie Instagram Tag

Super leuk om de Instagram Tag in te vullen en daarbij ook gelijk een overzicht te hebben van 2017! Ondanks dat Instagram een graf aan het graven is, vind ik het wel de leukste Social Media vorm. Ik hoop ook dat ze dat algoritme nog eens gaan ditchen, maar ik heb weinig hoop. Mocht je deze Instagram Tag willen overnemen, be my guest! Ik ben benieuwd wat jij allemaal gaat invullen!

Wat is jouw leukste moment uit 2017?

 

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge