Budget tip! Droogshampoo van de Lidl | Cien Dry Shampoo

Waar was droogshampoo ruim tien jaar geleden?! Toen ik mijn haar nog om de dag moest wassen. Tegenwoordig hoef ik maar één of twee keer per week te wassen, maar droogshampoo heeft wel geholpen om dit te kunnen uitstellen. Soms heb ik alsnog een dagje dat ik geen tijd heb om mijn haar te wassen, maar het wel vet begint te worden. Dan is droogshampoo mijn beste vriend. Je hebt hierin tegenwoordig super veel merken voor allerlei prijzen. Ik heb er al een hoop geprobeerd en de kwaliteit varieert enorm. Nu kwam ik bij de Lidl ook een droogshampoo tegen: Cien Dry Shampoo. Super budget voor maar € 1.49! Nu nog de vraag hoe de kwaliteit is!

Cien Dry Shampoo:

De droogshampoo van de Lidl komt in twee geuren, Sweet Pink en California Breeze. Sweet Pink is zoet van geur en California Breeze is meer fris van geur. Ik vond Sweet Pink het lekkerste ruiken, dus deze nam ik mee. Geen idee of ze ook nog een andere werking hebben of dat het alleen een verschil in geur is.

Vet haar:

Om droogshampoo te testen is er natuurlijk eerst vet haar nodig:

Van voren zit het nog best wel oké, maar de vettigheid begin bij mij meer achterin vanaf mijn scheiding:

Hieronder zijn de vetlokken helemaal beter zichtbaar:

Droogshampoo opspuiten:

Zoals je ziet is dit zo’n typische ‘goedkope’ droogshampoo die een witte waas achterlaat. Nu staat er bij de gebruiksaanwijzing ook dat je het even moet laten intrekken en daarna moet uitkammen. Dus dat doen we maar ook. Sowieso doe ik dit ook altijd bij mijn favoriete droogshampoo van Andrélon die geen witte waas achterlaat.

Droogshampoo ingewerkt en uitgekamd:

De witte waas is helemaal weg! Mijn haar zit er weer fris uit. Cien Dry Shampoo heeft echt gewerkt. Mijn haar voelt ook fijn aan. Soms kan het super stug en droog aanvoelen na droogshampoo, dat valt met deze van de Lidl erg mee. Ook is het niet heel dof geworden, dat gebeurt ook nog wel eens met droogshampoo.

Cien dry shampoo

Conclusie Cien Dry Shampoo

Cien Dry Shampoo is wat mij betreft een budget topper. Hij kost maar € 1.49! Ik kocht hem in december, ze hadden toen een eigen uitgelichte schap, dus ik hoop dat dit een blijvend product is! De prijs is heel goed en ik vind de werking ook heel fijn. Vaak kan het na droogshampoo heel stug ,droog en dof worden, dat gebeurt met de droogshampoo van de Lidl niet. Nadat de witte waas uitgekamd is, ziet mijn haar er weer fris uit en voelt het ook heel erg fijn aan. Daarnaast zit het ook gelijk weer goed in model. Aanradertje!

Wat is jouw favoriete droogshampoo?

 

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

9 reacties

 1. Oh ik wist helemaal niet dat Lidl dit had! Volgende keer maar even op letten of hij er nog is. Ik gebruik die van Kruidvat huismerk en soms die van Andrelon, maar dit zijn een stuk duurder.
  Liefs

  1. Ik vind deze fijner dan die van Kruidvat. Andrélon is ook altijd mijn favoriet geweest, koop altijd in de 1+1! Die van Lidl doet er niet veel onder!

 2. Mijn favoriete merk is (en blijft) Batiste (helaas niet dierproefvrij…). Andrelon vind ik juist helemaal niet goed werken, haha! Bedankt voor deze budgettip! Wie weet ga ik deze nog eens proberen!

  1. Batiste vind ik ook fijn werken, alleen vind ik die wel tikkeltje duur en zo goed als nooit in de aanbieding 😮 Die van Lidl voelt wel heel anders aan dan die van Andrelon, dus misschien is het nog wat!

 3. Deze heb ik ook al een poosje in mijn kast en naar aanleiding van jouw post was ik toch nieuwsgieriger geworden, Gelijk maar gebruikt dus.
  En ik vond hem ONTIEGLIJK fijn!

  Zo ontzettend jammer dat het een limited edition is en geen vaste assortiment. Want ik zal deze met plezier blijven kopen wanneer mijn Batiste op is.

 4. Fijn dat het goed werkt! Ik hoef mijn haar nog maar eens per week te wassen – soms zelfs minder – nu ik een shampoo bar zonder SLS gebruik en ik heb wel eens geëxperimenteerd met maizena (met een beetje kaneel voor de kleur). Werkte ook wel heel prima al vond ik het een beetje geklieder. Dan spring ik liever gauw even onder de douche.
  Hermien – KouweKleren heeft onlangs geplaatst: Koopdrang tegengaan: zo pak ik dat aanMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge