Lipstick zo lang mogelijk laten zitten, mijn tips!

Op mijn werk is er weinig gelegenheid om lipstick bij te werken. Eigenlijk alleen tijdens de lunchpauze. Mijn collega vroeg me laatst hoe mijn lipstick zo lang bleef zitten. Ik heb hier eigenlijk wel wat trucjes en tips voor. Ik dacht er zijn vast wel meer mensen die hier nieuwsgierig naar zijn. Wil je je lipstick zo lang mogelijk laten zitten, dan zijn hier mijn tips!

Als voorbeeld kwam ik bij deze foto die ik laatst op Instagram plaatste net thuis van werk. Dus zo’n vijf uur na de laatste keer bijwerken. Ik draag hier Captive van Mac.

Tip 1: Matte lipsticks

Matte lipsticks zijn net wat stroever dan lipsticks met een glansje hierin. Hierdoor blijven ze ook beter zitten. Mocht een matte lipstick toch te uitdrogend aanvoelen, probeer dat eerst lippenbalsem op de doen en daarna de matte lipstick. Dan heb je toch nog een beetje verzorging, gaat de lipstick er makkelijker op en heb je ook langer plezier van je lipstick.

Kwaliteit van lipsticks zelf spelen ook een rol in de houdbaarheid. Zo vind ik dat de Matte en Satin lipsticks van Mac erg goed lang blijven zitten. Als budget tegenhanger blijft de Longer Lasting Lipstick van Hema als een huis zitten, deze is alleen wel erg uitdrogend en is een lippenbalsem eronder wel aan te raden.

Tip 2: Liquid lipsticks

Liquid lipsticks staan eigenlijk wel bekend om hun lange houdbaarheid. Ze drogen mat op waardoor het super lang blijft zitten. Je moet echter alleen wel een goede formule hebben. Zo kan een liquid lipstick toch tegenvallen en bijvoorbeeld eraf brokkelen, dat wil je niet. Of kan een liquid lipstick toch té uitdrogend zijn. Zo vind ik de liquid lipsticks van NYX heel erg fijn. De Nyx Soft Matte Lip Cream hebben bijvoorbeeld een zachtere formule dan de meeste liquid lipsticks, alleen blijven ze ook net iets minder lang zitten. De Lip Lingerie lijn van Nyx blijft een stuk langer zitten, is alleen iets meer uitdrogend, maar niet vervelend. Hij geeft ook niet meer af. Pas schreef ik over de Kiss Proof liquid lipsticks van Primark, deze vind ik ook echt top! Blijven zitten als een huis, geven niet af en zijn niet heel erg uitdrogend.

Tip 3: Lippotloodje

Mijn fijnste tip is toch wel, gebruik een lippotloodje onder je (matte) lippenstift. Mijn lievelings lippotloodje is eentje van Primark (in het midden van de foto) in de kleur 09. Deze is mooi onder bijna elke kleur die ik heb en blijft super goed zitten, ook als je er geen lippenstift overheen doet. Het is van belang om je gehele lippen in te kleuren met het lippotloodje en daarna eroverheen te gaan met een lippenstift. Het liefste een matte lipstick, dan blijft het extra lang zitten. Die van L’oréal blijft op deze manier bijvoorbeeld super goed zitten. Zonder lippotloodje blijft ie toch minder lang zitten.

Tip 4: Liquid lipstick plus lipstick

Wat ik ook wel eens doe is een liquid lipstick en een normale lipstick met elkaar combineren. De liquid lipstick gebruik ik dan zoals een lippotloodje. Alleen blijven lipsticks met een glansje erin ook beter zitten. Ik kies dan een liquid lipstick kleur die bij de lipstick past. Die Soft Matte Lip Creams van NYX vind ik hier erg geschikt voor. Zo blijft een moisterizing lipstick van de Hema bijvoorbeeld prima een aantal uur zitten. In combinatie met een Satin of Matte lipstick blijft het natuurlijk ook veel beter zitten! Daarnaast is zo de droogheid van de liquid lipstick een stuk minder en heb je wel de kleur van je lipstick.

Conclusie lipstick zo lang mogelijk laten zitten

Mijn beste tip voor lipstick zo lang mogelijk laten zitten is eigenlijk om er een lippotloodje onder te doen. Dit is ook wat ik zelf het vaakst doe. Heb je zelf nog goede tips, laat het dan vooral weten!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

41 reacties

 1. Wat een handige tips. Ik gebruik inderdaad een lippotlood en dep na elke keer aanbrengen mijn lippen even in een tissue. Behalve na de laatste keer aanbrengen van de lipstick. Ook breng ik nog wel eens een beetje transparante poeder op mijn lippen aan.
  Danielle heeft onlangs geplaatst: Review: Rituals of KarmaMy Profile

  1. Dank je! Owja transparante poeder deed ik wel eens om een glanzende lipstick mat te maken, dan blijft het inderdaad ook langer zitten! Vind het aanbrengen alleen vervelend, kwast vies en kans op dat ik buiten mn liplijn stempel van de lipstick die op de kwast komt.

  1. Graag gedaan! En gewoon doen hoor. Misschien af en toe even in een spiegel kijken of ‘t nog goed zit. Of niet al te donkere/felle kleur op doen. Dan valt slijtage niet zo op.

  1. Lippotloodje nemen die dichtbij de kleur van je lippenstift zit! En helemaal over de lipliner heen gaan. Ik heb nooit last van zo’n randje eigenlijk. Dat vind ik ook lelijk.

  1. Haha! Is wel zonder eten, wel met even drinken tussendoor. Deze heeft een satin finish (Mac), dus semi mat, maar wel zacht nog. Hele zachte lipsticks vind ik zelf niet fijn omdat ze er snel af gaan.

 2. Yes, een potloodje eronder aan brengen werkt bij mij ook het beste! En bovendien wordt de kleur op die manier ook nog eens sprekender. Als ik écht de tijd heb, breng ik lippotlood, lipstick én gloss over elkaar heen aan. Dat is het aller-allermooist. Maar alleen als ik tijd (over) heb haha;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge