MAC 217 dupe?! Hema Eyeshadow Brush Large 103

Laatst stond ik bij de Hema op zoek naar een multifunctioneel oogschaduw kwastjes. Ze hebben pas het assortiment helemaal vernieuwd namelijk. Mijn oog viel op de Hema Eyeshadow Brush Large 103, ik vond hem wel erg op de MAC 217 lijken! De meest populaire oogschaduw kwast in make-up land. Is het daadwerkelijk een MAC 217 dupe? Ik heb ze met elkaar laten battlen!

MAC 217 dupe

Ik ben meestal lui met het kwast gebruik tijdens een ooglook maken. Het liefste gebruik ik maar één of twee kwasten. Eentje om aan te brengen en eentje om mee te blenden. Helemaal ideaal als een kwast dat allebei kan, de MAC 217 is zo’n kwast. Vind ik dan. Je kan er best wel precies mee aanbrengen én er goed mee blenden. Tussendoor veeg ik m’n kwast dan schoon aan zo’n haardonut. Die tip kreeg ik ooit van Angela van ILoveBudgetMakeUp!

Thuis aangekomen met de Hema kwast zijn er wel wat verschillen aan te merken. De 217 heeft iets langere haren en voel iets soepeler aan. Bij de 103 van Hema voelen de haren net iets steviger aan.

De MAC 217 dupe in actie:

Om erachter te komen of het een goede MAC 217 dupe is, heb ik mijn rechter oog opgemaakt met alleen de Hema 103 en mijn linker oog alleen met de MAC 217. De kleuren komen uit het 120 Eyeshadow Palette van BH Cosmetics.

Rechts (Hema 103):

Links (MAC 217):

Full Face:

Links Hema 103, Rechts MAC 217

Overeenkomsten:

Met de 103 en met de 217 valt goed te blenden. Hier hebben ze beide geen moeite mee en je raakt niet al je kleur kwijt. Met de 103 en met de 217 kan je gemakkelijk kleur aanbrengen op het ooglid. Dit kan met beide kasten ook redelijk precies, ook al zijn het best wel brede kwasten. Je kan met enkel het gebruik van de 103 of de 217 een gehele ooglook maken.

Verschillen:

De Mac 217, brengt kleuren minder intens aan, terwijl de Hema 103 de kleuren een stuk intenser aanbrengt. De Hema 103 is iets minder precies met aanbrengen, waardoor het net wat meer oppervlakte kleur kan geven dan je wilde. Kan ook zijn dat ik nog wat meer moet wennen aan de kwast.

Conclusie MAC 217 dupe:

Eigenlijk vind ik de Hema Eyeshadow Brush Large 103 best wel een goede MAC 217 dupe! Waar het mij vooral om ging, is dat je met één kwast een gehele ooglook kan maken. Dat is met die van de Hema dus gewoon goed mogelijk. De Mac 217 brengt kleuren iets subtieler aan en daardoor is het gelijk al meer geblend. Terwijl de hema kwast kleuren intenser aanbrengt en je dus nog iets meer moet blenden. Alhoewel ik dat geen nadeel vind, misschien zelf wel een voordeel. De MAC 217 werkt iets preciezer, maar met wat behendigheid moet het met die van de Hema ook lukken! Zoek je dus een goed oogschaduw kwastje die op de MAC 217 lijkt, ga dan zeker even bij de Hema kijken! Het kwastje kost maar € 3,00! Terwijl de MAC 217 € 22,00 kost. Ik kocht hem toen er 20% korting was.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

25 reacties

  1. Wat een leuke uitdaging ben je met jezelf aangegaan! Het lijkt me namelijk erg lastig om kwasten met elkaar te vergelijken. Toch zie ik het (piep)kleine verschil ook op de foto’s waarop alleen de ooglook te zien is. De kwast van Hema blend inderdaad een tikkeltje minder. Maar, voor dat prijsje! 🙂
    Beautyjuf heeft onlangs geplaatst: Opgemaakt oktober 2017My Profile

    1. Haha ik ben eigenlijk ook zo’n krent hoor. Al mijn andere kwasten zijn ook van Hema, Kruidvat, Etos of eBay. Alleen ben ik door blogger/youtube land overgehaald ? elke keer weer, de Mac 217 is fantastisch en echt allemaal! Dus er was 20% korting, toen heb ik het maar gewaagd. Hij is ook echt heel fijn hoor! Maar met die van de Hema gaat het ook prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge