MAC Mini’s | Matte Lipstick | Velvet Teddy, Chili en Diva

Velvet Teddy, Chili en Diva

Sinds een tijdje heeft MAC Cosmetics mini’s! Zo zijn er ook een aantal lipsticks in mini verkrijgbaar. Super handig voor wanneer je een (opvallende) kleur niet zo vaak zal dragen, maar wel mooi vindt. Zo ben je toch wat goedkoper uit. Met de Black Friday 25% kortingsactie kocht ik drie MAC mini’s: Velvet Teddy, Chili en Diva. Het zijn drie kleuren die me altijd al intrigeerden, maar waarvan ik geen full size hoef te hebben. Het zijn drie uiteenlopende kleuren, dus lees zeker verder hoe ze uitvallen!

Mac Mini’s Matte Lipsticks

MAC Mini's

De MAC Mini’s Velvet Teddy, Chili en Diva komen apart in een gesealed plastic zakje in plaats van een doosje. Wat mij betreft een had dit ook gewoon een kartonnen doosje kunnen zijn. Ik ben niet super bezig met duurzaamheid, maar dit vind ik wel zonde van het plastic. De lipstick mini’s kosten normaal tien euro en bevatten 1,8 gram product. Een full size lipstick kost € 19,50 en bevat 3 gram product. Een snelle rekensom leert dat een mini in verhouding een voordeligere aankoop is ten opzicht van prijs en product inhoud. Vandaar dat ik stiekem ook voor mini’s ben gegaan tijdens de Black Friday actie.

Mijn hoofd zonder lipstick:

Velvet Teddy

Velvet Teddy is een enorm populaire kleur en ik had hem nog niet. Het is nude kleur die bijna iedereen wel staat. Waarom had ik hem nog niet? Omdat ik hem dus ook niet heel bijzonder vindt. Het is een mooie kleur, kan altijd, maar ook een beetje saai. Als ik € 19,50 neerleg voor een lipstick, mag ie toch wel meer voor me doen dan gewoontjes zijn. Dus € 7,50 voor een mini vond ik wel een mooi prijsje!

Het is een nude die een beetje beige heeft, maar ook een beetje roze. Hij is niet mega licht, maar ook absoluut niet donker.

Velvet Teddy is ook een kleur die een soort kameleon is, bij iedereen valt de kleur weer anders uit, maar hij staat zo goed als iedereen ook. Bij mij is hij dus vrij licht en rozig van kleur. Ik heb hem bij anderen ook in verhouding donkerder gezien en meer richting het bruin/beige. Het is gewoon een mooi kleurtje die altijd kan! Velvet Teddy blijft bij mij zo’n drie uur zitten, op het laatst staint de kleur een beetje. De vervaging valt bijna niet op, gezien de kleur dicht bij mijn eigen lipkleur ligt. Typische ‘my lips but better’ kleurtje.

Chili

Chili is een kleur waarvan ik altijd dacht dat het mij niet zou staan. Het is een hele warme rode kleur met een oranje ondertoon. Ik was altijd in de veronderstelling dat warme kleuren mij niet staan en beter voor koele tinten kan gaan. De laatste tijd draag ik steeds vaker warmere kleuren en ik ben tot de ontdekking gekomen dat dit eigenlijk wel heel goed staat. Je kan mij denk ik zien als voornamelijk een herfsttype, maar ook de fellere kleuren van het wintertype kan ik goed hebben.

Op de swatch is het ook echt een rode kleur met oranje ondertoon. Het is een matte lipstick, mijn favoriet.

Ik vind hem op de foto hier nog wat feller uitvallen dan hij echt is, dat zal waarschijnlijk door de lampen komen. Ik vind het een prachtige rode kleur!

Op deze Instagram foto is de kleur al een stuk minder fel. Ik vind de kleur echt heel erg mooi en ook goed staan! Hij blijft ook goed zitten, zeker een uurtje of vier. Na een maaltijd moet je wel even bijwerken.

Volg jij mij al op Instagram?

Diva

Diva is ook een populaire kleur en bij vele geliefd. Toch had ik deze ook nog altijd niet gekocht, omdat het best wel een uitgesproken en hele donkere kleur is. Ik was bang dat hij veel te donker zou zijn voor me en het is ook geen kleur die je dagelijks op gaat doen, dus ik ben blij dat Diva als mini te koop is.

MAC Mini's

Diva is ook een matte lipstick, de kleur is donker paars rood. Voor de herfst en winter kan het weleens een hele mooi kleur zijn! Op deze swatch zie je nu Velvet Teddy, Chili en Diva naast elkaar. Zo zie je ook gelijk goed de verschillen tussen de kleuren.

In combinatie met mijn lichte huid en deze donkere lipstick vind ik hem precies goed. Hij had niet donkerder moeten zijn! Ik ben dus blij dat hij niet te donker uitvalt en gewoon heel mooi is!

Nog even een foto in ander licht, zodat de kleur nog duidelijker wordt. Echt een donkere paars rode kleur, echt heel top voor deze tijd van het jaar!

Hij blijft ook mega goed zitten, dit is na vijf uur dragen. Met alleen wat drinken tussendoor en een klein tussendoortje. De kleur is minder intens geworden, maar nog steeds mooi. Als je velletjes hebt, gaat het na verloop van tijd wel meer in de velletjes zitten en wordt het eromheen lichter zoals hierboven. Het is geen overbodige luxe om van te voren even te scrubben. Na een kleine maaltijd zit de kleur er ook nog goed op, alleen in het midden is het dan een beetje versleten.

Conclusie MAC Mini’s Matte Lipsticks Velvet Teddy, Chili en Diva

Ik ben blij met alledrie de kleuren! Velvet Teddy, Chili en Diva zijn drie heel verschillende matte lipsticks. Dit is sowieso samen met satin mijn favoriete finish van MAC. Ze blijven goed zitten en zitten comfortabel. Hoe donkerder de kleur hoe beter het blijft zitten, dat is ook te merken bij deze kleuren. Velvet Teddy is een goede nude kleur, gewoon mooi, maar niet super bijzonder. My lips but better. Chili is een hele mooie warme rode kleur met oranje ondertoon. Hij is niet te fel, maar ook niet te donker. Diva is een hele mooi herfst/winter kleur die donker paars rood is. Ik vind hem nog precies kunnen qua donker! Alledrie zijn ze heel verschillend, maar wel heel mooi!

Heb jij nog make-up gekocht tijdens Black Friday?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge