Make Up Factory | Oil-free Foundation | Beige Sand

oil-free foundation

Alle berichten

Heb jij je holy grail al gevonden qua foundation? Zelf gebruik ik al 10 jaar de True Match foundation van L’Oréal, deze is nog niet verslagen door een andere in deze prijsklasse. Het kan natuurlijk wél altijd nog beter. Natuurlijkere finish, nog betere kleurmatch, nog betere dekking. Nu heb ik de kans om een foundation te testen van een wat hogere prijsklassen en ik ben dan ook heel benieuwd hoe de foundation van Make Up Factory gaat zijn. Het is de Oil-free foundation en ik heb de kleur Beige Sand opgestuurd gekregen.

Oil-free foundation 

De Oil-free foundation is geschikt voor een huid die snel vettig is en glimt. De foundation bevat Vitamine E en hydraterend hyaluronzuur en is daarnaast vrij van minerale olie. De structuur is licht en geschikt voor de normale tot vette huid. Speciale oliebindende stoffen zorgen voor glans vermindering, waardoor het effect mat is. De Oil-free foundation belooft een egale basis met minder zichtbare poriën. Er zijn acht kleuren beschikbaar en ik heb de kleur 02 Beige Sand opgestuurd gekregen.

Verpakking

oil-free foundation

De verpakking ziet er heel mooi uit. Als eerste komt het in een kartonnen doosje, wat ik altijd al erg luxe vind. De foundation zelf zit in een mat glazen potje met een draaidop erop. Wanneer je deze eraf haalt, zit er een soort spateltje vast aan de dop. Ik heb dit nog nooit eerder zo gezien! Ik weet ook niet of ik dit heel handig ga vinden, maar dat zullen we zien.

De substantie is vrij crème-ig, het niet zo heel erg vloeibaar, maar ook niet super dik. De kleur ziet er heel erg goed uit. Vanuit het potje en met nr ’02’, was ik toch bang dat ie misschien te donker zou gaan, meestal moet ik ’01’ hebben.

Op de foto hierboven zie je de foundation goed geblend op mijn hand én nog wat dikker aangebracht zodat je de kleur goed kan zien. Substantie blendt heel makkelijk. Wel moet je het gelijk na aanbrengen uitsmeren, anders wordt het hard en korrelig. Ik probeerde een puistje wat langer in de foundation te settlen, dit doe ik meestal op plekjes die wat meer dekking nodig hebben, maar dit werkt met deze foundation dus niet goed.

Werking van de Oil-free Foundation

De foundation brengt het mooiste aan met een natte make-up spons. Eventueel kan je nog je handen gebruiken. Met een kwast vond ik het resultaat het minst mooi. Eenmaal aangebracht met een make-up spons is het resultaat echt super natuurlijk! Ik breng de foundation vanaf de spatel op mn gezicht aan. Pas op dat je niet in één keer te veel aanbrengt, dat geeft drup gevaar. 

Qua dekking is het een lichte dekking, wanneer je hem meer dekkend wilt, moet je hem wat meer opbouwen. Ik denk dat dit een hele fijne foundation is voor in de zomer. Hij voelt namelijk heel licht aan en meer als een dagcrème. Minder zichtbare poriën is me niet echt opgevallen.

Volledige look

De kleur 02 Beige Sand is echt perfect! Vergelijk even mijn hals met mijn hoofd, dat komt toch heel goed overeen nu?! Qua naam was ik bang dat de kleur te donker zou zijn, maar hij is perfect uitgekozen voor de PR dame. Ik heb meestal de lichtste kleur en soms is die zelfs te donker. Zoek je een lichte foundation met een meer gelige/neutrale ondertoon, dan is deze top en anders is er ook nog een ’01 Rosy Ivory’, die zal waarschijnlijk voor de koele ondertonen goed zijn.

De houdbaarheid is prima. Ik merk wel dat de dekking iets minder is aan het einde van de dag, maar het is niet volledig weg. Met een fixing spray blijft het wel nog beter zitten. Ik kreeg deze dag nog een complimentje over mijn make-up van een vreemde, dus de foundation zorgt wel voor een mooie make-up look. 

Conclusie Make Up Factory Oil-free Foundation 02 Beige Sand

De Oil-free foundation van Make Up Factory vind ik een fijne foundation. Het is wel een lichte foundation. Wil je volledige dekking, dan zal je met meerdere lagen op moeten bouwen. Wil je een natuurlijk uitziende laag over je oneffenheden heen, dan is deze perfect. De formule voelt licht aan op de huid, blijft ook zeker goed zitten, maar de dekking is op het einde van de dag wel minder, dan wanneer het net is aangebracht. Ik vind niet dat het per se minder glimt en meer mat is, ik vind de finish juist wel glowy. Wat ik persoonlijk een hele mooie finish vind. Ik heb zelf een gecombineerde huid. Deze foundation lijkt me vooral heel fijn tijdens de warmere zomerdagen! Vooral omdat het niet zo zwaar op de huid  ligt. Make Up Factory kan je kopen bij geselecteerde Etos en DA filialen!

*Dit artikel bevat een product die ik heb gekregen.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge