Mineralissima | Natuurlijke Make-up, blijft dat eigenlijk wel zitten?

Mineralissima

Met natuurlijke make-up ben ik eigenlijk helemaal nog niet mee bekend. Ik heb geen allergieën en verder ook geen andere standpunten om voor natuurlijke (veganistische) make-up te kiezen. Toch ben ik wel altijd benieuwd geweest of het werkt en hoe het is in vergelijking met make-up die ik normaal draag. Van Mineralissima, een natuurlijk, veganistisch en dierproefvrij make-up merk, mocht ik wat producten uitkiezen om te proberen, super leuk! Ben je ook nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

Minerale Foundation:

Tevens is dit ook de eerste keer dat ik minerale foundation gebruik. Hier was ik altijd al benieuwd naar. Ik heb hier de kleur Beech 1.0 op. De lichtste kleur met een gelige ondertoon, zoals ik zelf ook ben. Ik heb de losse poeder aangebracht met een stippling brush. Ik heb gemerkt dat net aanbrengen op plekken die dekking nodig hebben en vanuit daar uitvegen het beste werkt. De dekking is goed, wel nog vrij natuurlijk. Je ziet mijn moedervlekken er wel doorheen, maar mijn puistjes krijg ik wel bedekt. Uiteindelijk is de finish net als een normale foundation en helemaal niet poederig.

Totale Make-up look:

De Minerale Highlighter Glow Shimmer heb ik als highlighter gebruikt, echter zie ik weinig van de shine terug en was de kleur ietsje donkerder dan mijn eigen huidskleur, maar ook niet zo donker als een bronzer. Voor mij niet een geslaagd product als highlighter. Ik had een mooie glans verwacht op mijn jukbeenderen.

Voor mijn wenkbrauwen heb ik het Wenkbrauwpotlood Medium gebruikt. Helaas past de kleur niet bij mijn haarkleur. De kleur is veel te warm. Het product zelf ben ik geen fan van. Het potloodje was erg zacht en hierdoor vlekte het product vrij snel naast mijn wenkbrauwen ook.

De ooglook:

Ik heb een normale oogschaduwbasis gebruikt, omdat ik dit normaal ook doe. De Minerale Oogschaduw Nutmeg heb ik op het bewegend ooglid aangebracht. Erg mooi kleurtje en ook in één keer helemaal dekkend op mijn ooglid. Super goed pigment! Hij blendt ook fijn uit, fijne oogschaduw! Wel een vrij licht paarse shiny kleur. Ik had hem iets donkerder verwacht. De Geperste Minerale Oogschaduw Combat heb ik gebruikt om diepte te creëren in de crease en als lijntje op mijn onderste ooglid. Het is echt een Kohl product in een hele donker grijze kleur. Ideaal voor lijntjes en smokey eyes. Als crease kleur vond ik het iets minder. Kreeg het niet super mooi geblend.

De Eyeliner Donkerbruin zit niet in deze ooglook, maar bij het swatchen ervan zag ik dat deze kleur een stuk koeler was. Ik heb deze dus ook geprobeerd voor mijn wenkbrauwen. De kleur was een betere match, maar wel nog iets te warm en donker. Wel een stuk minder gek. Als een bruin oogpotloodje is de kleur sowieso erg mooi. Net wat zachter dan een zwart potloodje. Hij brengt ook fijn aan, niet te zacht en niet te zacht potloodje.

Mascara kan natuurlijk niet ontbreken en met de Natural Lash Mascara heb ik de ooglook compleet gemaakt. Helaas vond ik het borsteltje van de mascara niet zo lekker werken. De kop zit te slap op de stengel, waardoor deze meebuigt bij het aanbrengen. Terwijl ik juist goed in mijn roots wil zigzaggen en daarna uitstrijken over mijn wimper. Dat eerste werkt dus niet. Terwijl het wel een borstel is met plastic haren. Mijn favoriet! Ik denk wanneer de borstel beter is, de mascara ook best prima is. Nu is het resultaat in ieder geval niet optimaal in vergelijking met mijn dagelijkse mascara.

De Lippen:

Als lipproduct kreeg ik Lipliner L22, een bruin roze kleurtje. Heel erg mooi kleurtje! De lipliner brengt ook fijn aan, niet te hard en niet een te zacht potloodje. Ik heb enkel het lippotloodje gedragen en de kleur bleef toch wel drie uur zitten. Een goed resultaat!

Mineralissima

Conclusie Mineralissima Make-up

Zoals je hebt kunnen lezen werkt het ene product beter dan het andere product van Mineralissima. Niet heel gek ook, dat komt natuurlijk wel vaker voor binnen merken. Daarnaast kan het voor iemand anders natuurlijk weer wel goed werken. Ik ben in ieder geval positief verrast door de minerale foundation, het zit als een echte foundation, blijft ook goed zitten. Wel een beetje last van cracks later op de dag, maar is niet heel storend. Het oogpotloodje en de lipliner vind ik daarnaast ook erg fijn en de oogschaduw werkt ook erg goed!

Het wenkbrauwpotloodje was het hem helaas helemaal niet voor mij, wanneer je meer rood/oranje haar hebt, is dit misschien wel een goede kleur. De substantie vond ik ook lastig om mee te werken. De formule van de mascara kan ik weinig over zeggen, gezien het aanbrengen niet volledig goed te doen was door het borsteltje. De highlighter was helaas ook geen hoogtepunt voor mij. Ze hebben wel nog veel meer andere soortgelijke producten!

Bijna alle producten zijn te koop als tester naast de full size verpakking. De meeste producten die ik kreeg van Mineralissima waren ook in tester formaat. Handig voor als je niet weet welke kleur goed is en of het product wel iets voor je doet. Daarnaast zijn het ook handige reisformaatjes! Onder de producten staan er ook reviews, die je kunnen helpen in je keuze. Ik vond het in ieder geval een leuke kennismaking! Alle producten van Mineralissima zijn online te koop! Alle producten zijn natuurlijk, dierproefvrij en vegan.

Draag jij wel eens natuurlijke make-up?

*Dit artikel bevat gekregen producten.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge