Moestuin Avonturen #2 | Hoe staat het erbij?

Het is even geleden dat Moestuin Avonturen #1 online kwam. Onderhand ben ik een ruim anderhalve maand verder sinds het zaaien en is alles verpot of overleden.

Bijna alles ontkiemde al binnen week! Stuk sneller dan vorig jaar! Dat zal ook vast liggen aan dat ik vorig jaar in maart al was begonnen en dit keer heb ik geduldig gewacht tot april.

Status moestuin:

Laten we maar beginnen met het slechte nieuws, welke moestuin plantjes hebben het niet gered?
Rucola: had ik vorig jaar ook al geen succes mee.
Tijm: die wilde vorig jaar wel, nu deed ie het prima en ineens was ie aan t verpieteren, ik gok teveel water.
Cavolo Nero: Geen idee waarom deze er geen zin in had, ineens was ie alleen maar aan het verschrompelen. Misschien ook te veel water.

Dan nu het goede nieuws! Welke moestuin plantjes zijn nog in leven?

– Doperwten

Moestuin2_01

Deze gaan haaaard! Het leuke is dat drie van de zes doperwt plantjes zijn voortgekomen van de doperwt plant van vorig jaar. De laatste peul had ik namelijk samen met de plant zelf laten uitdrogen en hierin zaten dus drie erwtjes die ik dit jaar heb gezaaid. Ik vond het heel leuk om te zien dat ze ook ontkiemden! Alle doperwt plantjes zijn nu al veel groter dan vorig jaar trouwens. Nog geen bloemetjes, dus nog even afwachten!


– Cherrytomaat

Moestuin2_06

Moestuin2_08

Deze gaan ook lekker, ze staan in het zonnetje, de hele dag en dat lijken ze erg aangenaam te vinden, want ze groeien hard! Ik had eerst nog twee losse cherrytomaat plantjes in een ander raam staan met alleen ochtend zon, deze groeiden echt drie keer zo langzaam! De eerste knopjes komen ook al tevoorschijn, dus binnenkort bloemetjes en daarna tomaatjes! Bij tomatenplantjes is het belangrijk dat je ‘dieft’. Dat wil zeggen wanneer je in de oksel tussen de stam en de stengel met blad en nieuw stengeltje ziet ontstaan, deze weghaalt. Op die manier kan de plant zijn energie steken in groeien, steviger worden en bloemetjes maken.


– Komkommer

Moestuin2_02

Met de komkommer heb ik iets te lang gewacht tot hij een grotere pot stond, dus deze gaat sinds kort pas wat harder. Heeft al wat bloemetjes in de oksel gekregen, maar die heb ik ‘gediefd’ zodat ie z’n energie kan steken in doorgroeien.


– Paprika

Moestuin2_03

De paprika gaat wel lekker, denk ik, hij ziet er goed uit in ieder geval. Deze heb ik nog niet eerder gehad. Dus moet eigenlijk nog even lezen wat voor aandacht hij verder wilt.


– Sier pompoen

Moestuin2_04

Deze sier pompoen plant lijkt op de courgette plant, ze  zijn blijkbaar familie van elkaar. Daar kwam ik achter toen ik z’n officiële naam van de verpakking ging googlen en dat courgette ook wel eens zo genoemd wordt, of dezelfde familie is in ieder geval. Ik hoop niet dat ik toch ineens met courgettes zit, want ik houd daar niet zo van.


– Peterselie & Phacelia

Moestuin2_05

Misschien dat die Phacelia (rechts) ook liever een stokje wilt, hij zakt een beetje in, verder groeit ie prima. Het is een AH-moestuin plantje die bijtjes aantekt, wat handig is om je andere plantjes te bevruchten. Ik heb er eigenlijk helemaal niks aan, mijn plantjes blijven binnen en ik moet zelf voor bijtje spelen. Links staat de peterselie, die gaat denk ik ook wel lekker. Hij ziet er in ieder geval goed uit.


– Basilicum, Dille & Bieslook

Moestuin2_07

Ja, wat kan ik hierover zeggen. Bij de basilicum en dille zaten er waarschijnlijk toch te veel zaadjes in de potjes. Bijna alles is ook ontkiemd lijkt het wel en nu hebben ze denk ik te weinig ruimte waardoor ze niet echt lekker groeien. De dille ziet zelfs een beetje bruin. Ik ben alleen te lui om ze te splitten en te verpotten. Bij de bieslook aangekomen had ik bedacht dat ik misschien minder zaadjes moest doen, dus volgens mij is daar de verhouding wel goed ten op zichtte van het potje. De bieslook ziet er ook een stuk gezonder uit.

Tot zo ver mijn moestuin! Ben jij ook bezig met een moestuin en hoe staat die van jou ervoor?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

13 reacties

    1. Dank je wel! Stiekem had ik nog meer, maar geen plek meer voor. Weggegeven en weggegooid ? Er was meer ontkiemd dat ik had verwacht… Meestal ontkiemd de helft, maar mij bij mij had alles er zin in. Volgens mij is het nog niet te laat om nog wat erbij te gaan zaaien hoor!

  1. Super om te zien! Wij hadden dille, tijm, peterselie en waterkers maar hebben het allemaal niet gehaald, erg jammer! Nu rest enkel een avocado experiment. We hopen daar meer succes in te hebben maar duurt verschrikkelijk lang!

    1. Dank je! Wat jammer dat ze het niet hebben gehaald! Ja voor je een avocado vrucht hebt duurt ‘t 10 ja
      ar toch? Succes! Ik dacht er ook aan om het avocado project te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge