Moestuin Avonturen 2017 #1

Het voorjaar is begonnen, de zon schijnt weer volop, tijd om te beginnen met de moestuin! Vorig jaar had ik aardig succes met de moestuintjes van AH, maar terwijl ik bezig was met kweken en verzorgen, las ik via blogs en andere sites dat het eigenlijk allemaal anders moest.

Moestuintje01

Dit jaar heb ik zelf zaadjes gekocht bij de Lidl, een kweekbak bij de Action en zaai- en stekgrond bij Ranzijn. Daarnaast heb ik onverwacht toch al veel moestuintjes van de AH, dus die probeer ik dit jaar weer! Niet allemaal, de grond groentes sla ik over, dat was vorig jaar een treurige bende. Ik heb namelijk geen tuin of balkon, dus alles blijft binnen in potten.

Moestuin vorig jaar:
Komkommer:

Augurk:

Cherrytomaat:

Tijm en doperwten:

Wortel:

Radijs en rode biet:

Moestuin dit jaar:
Ik heb me ingelezen en wat filmpjes gekeken op Youtube hoe je dit nu zelf moet doen met een kweekbak. Op de volgende manier heb ik het aangepakt:

Moestuin

Kweekbak:
De kweekbak heb ik gevuld met zaai- en stekgrond, tot 2 cm onder de rand en goed aangedrukt. Vervolgens heb ik de grond goed nat gemaakt met behulp van een plantenspuit. Daarna heb ik vier rijen zaadjes gelegd, een rij met cherrytomaat, een rij met doperwten, een rij met paprika, en een rij met sier pompoenen. Leuk feitje, 3 zaadjes van de doperwten zijn van mijn oogst van vorig jaar. Die heb ik laten uitdrogen, ben benieuwd of ze wat gaan doen! De zaadjes heb ik weer bedekt met 1 laagje zaai- en stekgrond, deze heb ik niet aangedrukt. Dit heb ik ook weer goed nat gemaakt met de plantenspuit. De deksel erop en in mijn raamkozijn gezet op het zuiden.

Kruidenpotjes:
Het schijnt dat je kruiden vanuit het potje zelf al kan kweken. Ik wist niet zo goed of ik voor zaai- en stekgrond of voor potgrond moest gaan. Ik ben maar voor het eerste gedaan, ik kan daarna altijd nog bij voeden met potgrond of van dat voedingsspul. De vier potjes heb ik gevuld met zaai- en stekgrond tot bijna de rand en de grond aangedrukt. Daarna een laagje zaadjes gestrooid. Ik ben stiekem bang dat ik iets te veel gedaan heb. Maar goed, mocht het mislukken, ik heb nog over voor een tweede poging. Daarna weer voor een centimeter dik grond erop gedaan en deze niet aangedrukt. Daarna heb ik de potjes in een bak met water gezet, zodat de grond volledig nat kon worden. Het is belangrijk dat je potjes kiest met gaatjes in de bodem, zodat overtollig vocht weg kan en je wortels of zaadjes niet verrotten. De kruidenpotjes heb ik ook op het raamkozijn gezet.

AH Moestuintjes:
Ik heb van mijn verzamelde tuintjes de peterselie, komkommer, tuinkers, rucola en cherrytomaat gezaaid. Ik heb de gebruiksaanwijzing gevolgd van de verpakking en in het raamkozijn gezet bij de rest. Met de komkommer, tuinkers en cherrytomaat had ik vorig jaar ook succes. Ik had ook nog wortel, radijs en rode biet en de komkommer, cherrytomaat, rucola dubbel. De grond groentes sla ik dit jaar over, die deden het vorig jaar heel zielig in de pot, dus die geef ik weg of misschien wilt iemand nog ruilen. Bij de komkommerplant was één plant al groot genoeg, dus meer hoef ik niet net als dat bij de cherrytomaat waren vorig jaar vier plantjes wel genoeg.

Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat opkomen en of mijn moestuintje dit jaar weer lukt! Wanneer de zaadjes ontkiemen, kom ik weer met een update!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge