Nailart: Ombre effect met paastinten

Om alvast in de paasstemming te komen een nailart tutorial in paastinten. Op deze manier kan je op je paasbest aan het paasontbijt verschijnen. Dit ombre effect op je nagels maken is namelijk heel simpel! Waarschijnlijk heb je de tools zelfs al in huis. Geen excuus meer om het niet uit te proberen!

ombre effect

Wat heb je allemaal nodig?

  • Base- en topcoat
  • Twee kleuren nagellak
  • Huishoud sponsje of make-up sponsje
  • Nagellak remover
  • Watjes
  • Wattenstaafjes of klein kwastje

Stap 1

Begin door met een basecoat over je nagels heen te lakken, ik gebruik deze van Essence. De basecoat zorgt ervoor dat je nagels beschermd blijven en dat de kleur niet in je nagels gaat trekken.

Stap 2

Kies twee kleuren nagellak uit die je mooi bij elkaar vindt passen. Ik ben voor de paastinten pastel geel en lavendel blauw gegaan, beide kleuren zijn van de Hema Long Lasting lijn. Vervolgens lak je al je nagels met de lichtste kleur, één laagje is voldoende.

Het is ook leuk om twee kleuren te nemen die dichter bij elkaar liggen en met drie kleuren is het ook mogelijk!

Stap 3

Dan neem je het sponsje, hier knip je een stukje vanaf, wat breed genoeg is om je gehele nagel mee te bedekken.

Stap 4

Met allebei de kleuren zet je een strook op het sponsje. Zorg ervoor dat ze vlak naast elkaar liggen. Lak er een goede laag op, zodat je er meerdere nagels mee kan doen.

Stap 5

Daarna bestempel je je nagel met de gelakte spons. Dit doe je zachtjes en je beweegt de spons een klein beetje op en neer, zodat de kleuren in elkaar kunnen overlopen voor het ombre effect. Dit doe je ook bij je andere nagels. Als je merkt dat er nog te weinig nagellak op de spons zit, kan je meer nagellak op de spons toevoegen. Meestal kan ik één hand doen voor ik weer een nieuwe laag moet toevoegen op de spons.

Stap 6

Voeg opnieuw nagellak toe op de spons en bestempel voor een tweede keer je nagels. Dit doe je weer zachtjes en beweeg ook weer op en neer voor een mooie overgang. Als het goed is, heb je na deze tweede laag een volledig met nagellak bedekte nagel.

Stap 7

Ga voordat je nagels al droog zijn met de topcoat over je nagels heen, dit zorgt ervoor dat je een egaal resultaat krijgt en dat kleuren nog beter in elkaar overlopen. Neem een grote hoeveelheid op je kwastje, veel meer dan je gewend bent. Begin onderaan en werk naar boven. Ga er niet nog een keer eroverheen, want dan neemt je kwastje kleur van boven mee naar onderen en dan is je effect weg. Daarom moet je ook zoveel topcoat in één keer op je kwastje doen, zodat je ook in één keer goed kan lakken. De topcoat die ik gebruik is “The Gel Top Coat” van Essence en ik zweer erbij, de beste topcoat die ik ooit in gebruik heb gehad. Droog snel, blijft glanzen en er komen geen deukjes in.

Stap 8

De laatste stap is het weghalen van al het geklieder. Neem de nagellak remover en een watje, doe hier nagellak remover op, vouw het watje twee keer dubbel en ga met de vouwrand langs de grotere stukken dat ernaast gegaan is. Wat nog heel dicht naast de nagel te veel is kan je preciezer weghalen met een wattenstaafje of een klein make-up/verf kwastje. Ik gebruik een make-up kwastje dat eigenlijk bedoeld is voor lippenstift. Met een kwastje kan je namelijk heel nauwkeurig werken. Giet wat nagellak remover in het dopje, dip erin met je kwastje of wattenstaafje en ga langs de randjes ermee. Houd het watje er ook nog bij om overtollige nagellakremover aan af te doen of om even tussendoor je kwastje schoon te maken.

Hierna is het een kwestie van drogen en ben je klaar! Een leuk ombre effect op je nagels en helemaal niet moeilijk om te maken! Doe eventueel nog wat nagelriem olie op je nagelriemen, zodat ze weer gehydrateerd zijn na al die nagellakremover.

ombre effect

Ik ben benieuwd of je het ook gaat proberen. Laat het me vooral weten en tag me (@lauraavr) als je een foto ervan op instagram post!

PS. Dit ombre effect krijg je met twee kleuren die dichter bij elkaar liggen:

ombre effect

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge