Oranje make-up look voor Koningsdag

Oranje is echt niet mijn kleur, maar komende donderdag is het weer Koningsdag, dus dan moeten we wel! Voor deze gelegenheid heb ik een draagbare party ooglook gemaakt en uitgewerkt in een fototutorial. Zin om uit te pakken met Koningsnacht of -dag? Bekijk dan de fototutorial van deze oranje make-up look!

Helemaal onderaan kan je trouwens een lijst vinden van alle gebruikte producten.

Ik begin door een oogschaduwbasis aan te brengen over het gehele ooglid tot aan de wenkbrauwen.

Zoals ik al zei is oranje helemaal niet mijn kleur, ik heb dan ook bijna geen oranje oogschaduws kwam ik achter. ‘Gelukkig’ had ik nog wat bronzer miskoopjes liggen, die eigenlijk veel te oranje zijn voor mijn huid. Mocht je ook geen oranje oogschaduws hebben, oranje blush of bronzer kan ook gewoon op je ogen.

Ik voeg een medium oranje kleur toe in de arcadeboog. Dit is de ‘Mineral Bronzing Powder’ van de Hema. In de arcadeboog blend ik met een blending kwast zodat de randjes zachter worden. Ik herhaal deze twee stappen om de intensiteit van de kleur op te bouwen en meer dimensie te geven. Wanneer ik tevreden ben, ga ik verder.

Dan voeg ik een wat fellere/donkerdere oranje kleur toe. De kleur die ik gebruik, heb ik dus ooit serieus gekocht als bronzer, hoe dan?? Dit is de ‘Terra Bronzing Powder’ van de Hema (oké die naam had een hint moeten zijn). De kleur breng ik aan op het ooglid en daarna blend ik de randjes weer. Eventueel kan je dit ook opbouwen als de kleur niet fel of donker genoeg is.

Vervolgens voeg ik een glanzende oranje kleur toe. Dit is de eerste en enige oranje oogschaduw die ik gebruik, het is trouwens meer een brons kleur. Hij heet ‘Golden’ en komt uit het ‘Golden Bar’ palette van I Heart Makeup. Door de vorige kleur wordt het ook meer oranje. Ik blend hier ook weer de rand in de arcadeboog.

Vervolgens neem ik een donkere glimmende kleur, ik heb een zeer donkere tint bruin gepakt. De kleur heet ‘Block’ en komt ook uit het ‘Golden Bar’ palette. Op het oranje werd de kleur meer grijs. Deze voeg ik met een klein kwastje toe in de ‘outer-v’, zoals links te zien is. Dit blend ik vervolgens ook en ik herhaal deze stappen tot ik tevreden ben over het resultaat. Begin altijd met een klein beetje donkere kleur, het kan altijd meer worden, maar niet minder.

Dan neem ik weer de glimmende oranje kleur en voeg ik meer ervan toe op het ooglid. Wanneer ‘t kwastje bijna niks meer afgeeft ga ik zachtjes over het donkere deel heen, zodat daar wat glitters achterblijven.

Tijd voor oogpotlood! Ik voeg een crème kleur toe op mijn waterlijn, zodat je ogen groter lijken en het maakt de look frisser. Daarnaast voeg ik een zwart oogpotlood toe op de wimperrand, daarmee lijken je ogen ook groter.

Ik voeg weer die donkere/felle oranje kleur toe op de wimperand en daarna ga ik daar ook weer overheen met de glimmende oranje kleur.

De donkere kleur die in de outer-v zit, gaat ook op het buitenste deel van de wimperrand, zodat ze met elkaar samen komen. Daarna voeg ik nog een highlighter kleur toe in m’n ooghoek en onder m’n wenkbrauw. Deze kleur komt ook uit het ‘Golder Bar’ palette en heet ‘Collection’.

Daarna maak ik een wing met eyeliner. Heb je hier niks mee of lukt een wing maken niet, dan kan je het natuurlijk ook weglaten. Als laatste voeg ik mascara toe en is de look af! Eventueel kan je nog nep wimpers toevoegen.

Full face:

Gebruikte producten:

L’Oréal True Match Foundation ‘Ivory Rose’ & ‘Vanille Rose’
Catrice Liquid Camouflage ‘010’
Catrice Camouflage Cream ‘010’
Essence All About Matt! Fixing Compact Powder
Etos Contour Powder ‘Light/Medium’
Hema Terra Bronzing Powder ’11’
Anastasia Beverly Hills Glowkit Gleam ‘Mimosa’
Action db Blush ‘Peach’
Catrice Eyebrow Set
Essence Lash Brow Gel Mascara
Hema Mineral Bronzing Powder ’01’
I Heart Makeup Golder Bar ‘Golden’, ‘Block’ & ‘Collection’
Primark PS Kohl Eyeliner Pencil ‘Ivory’
Yves Rocher Kohl ’81. Noir’
Essence Super Precise Eyeliner
Max Factor False Lash Effect ‘Black’
Mac Cosmetics Matte Lipstick ‘Whirl

Mijn gezicht heb ik wat warmer gemaakt, door een mini beetje van die oranje bronzer toe te voegen op m’n contour. Daarnaast heb ik een perzik kleurige blush gebruikt met gouden gloed en een highlighter met een gouden gloed. Lippenstift in een oranje tint heb ik niet. Deze kleur heb ik gecreëerd met Mac Whirl, daaroverheen de oranje terra bronzer en daarover de oranje glimmende oogschaduw kleur. Vervolgens heb ik het geheel gemengd met een lippenbalsem, zodat het minder droog aanvoelt.

Je kan het natuurlijk nog afmaken met een rood, wit, blauw vlaggetje op je wang en je bent ready to party! Ik heb trouwens nog geen concrete plannen voor K-nacht & K-dag. Heb jij wel al plannen voor K-nacht en/of K-dag?

Om je outfit compleet te maken, komt er morgen nog een nailart tutorial online!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

9 reacties

    1. Haha thanks! Lijkt denk ik maar zo, omdat alles oranje is en ik m’n gezicht warmer heb gemaakt. Alhoewel het op m’n ogen nog best oké is trouwens. Pas was ik lipsticks swatchen en alle oranje tinten lieten me er ziek uitzien. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge