Mijn favoriete paarse ooglook met het Naked Chocolate palette

De ooglook die ik maakte voor The Power of Makeup challenge is mijn favoriete paarse ooglook. In de comments kreeg ik de vraag of ik een tutorial wilde maken van deze ooglook en aangezien het mijn favoriete ooglook is, doe ik dit dus graag! Ik was het eigenlijk stiekem ook al van plan om hier een tutorial van te maken. Deze paarse ooglook maak ik met mijn favoriete chocolade palette van I Heart Makeup, namelijk het witte ‘Naked Chocolate’ palette.

Dit is de uiteindelijke look die ik stap voor stap ga uitleggen!

Deze kleuren heb ik gebruikt voor de paarse ooglook komen dus uit het Naked Chocolate palette van I Heart Makeup. Mijn favoriete palette!

Ik begin altijd met een oogschaduwbasis, heb je dit niet in huis, dan werkt een concealer ook. Dit breng je aan op je gehele ooglid tot aan je wenkbrauwen. Kleur 1, een mauve licht paarse kleur, gaat in de arcade boog en deze blend ik met een bleding/fluffy kwast.

Kleur twee, een donker paarse kleur, gaat in de outer-v en deze blend ik in dit gebied ook uit.

Dan gaat naar mijn mening de mooiste kleur (kleur 3) uit dit palette op mijn bewegend ooglid tot aan het donkere paars. De kleur kan ik omschrijven als een rosé gouden perzik/roze glimmende kleur.

Ik zet de donker paarse kleuren nog even extra aan in de outer-v, om het nog net even wat meer diepgang te geven. Dit blend ik natuurlijk weer met een blending kwast.

Op mijn onderste wimperrand zet ik eerst een lijntje met zwarte oogpotlood. Daarna zet ik de glimmende kleur op de binnenste helft van de wimperrand en de donkerpaarse kleur gaat op de buitenste helft van de wimperrand. Dit laat ik in elkaar overlopen. Als laatste voeg ik nog de highlighter kleur 4 toe in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw. Dit geeft een frisse blik en laat je wenkbrauw mooier uitkomen. De look is nu klaar, alleen nog wat mascara en eyeliner toevoegen!

Mocht je niet van eyeliner houden of er niet goed mee zijn, kan je deze natuurlijk ook gewoon weglaten!

Nog even een full face van deze paarse ooglook:

Met mijn ogen open zie je helaas altijd weinig van mijn ooglook, omdat mijn oogleden eroverheen hangen.

Ik draag hier trouwens Mac Twig op mijn lippen. Een meer paarsige lipstick staat er ook mooi bij!

Tot zover mijn lievelings look uit mijn lievelings palette! Mocht je ook van paars houden op je ogen, probeer dan zeker eens deze look! Vooral als je ook groene ogen hebt! Het valt je misschien op dat de techniek hetzelfde is als bij eerdere looks. Deze ‘basics van oogschaduw’ heb ik als eens uitgebreid besproken in een eerdere post.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

24 reacties

    1. Dank je wel! Haha! En dan heb je de buitenkant niet eens gezien! (Of misschien wel?) Dat is in de vorm van een chocolade reep! De oogschaduws ruiken ook naar chocola trouwens. Panda ogen zijn ook leuk toch? Blijven oefenen en goed blenden is key!

    1. Dank je wel! Vijf tot tien minuten denk ik. Deze heb ik er best vlot op, omdat ik al weet welke kleuren ik waar ga doen. Kwestie van opbrengen en goed blenden.

  1. Wow, awesome! Soo beautiful! :)))…thank you for this inspiration! Have a nice day and best wishes from 5 sterne wellnesshotel 😉 yours Pia 😉 <3<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge