Pink Gellac Starter Set | 14 dagen lang mooie nagels?

Misschien zijn gel nagels je wel al bekend, misschien ook niet. Met gel nagels wordt er een speciale nagellak gebruikt die wordt uitgehard onder een lamp. Hierdoor wordt de lak super hard, is het gelijk droog en blijft het lang zitten. Dit kan je in een salon laten doen, maar ook thuis! Je hebt alleen maar de gellak en een lamp nodig. Ik had al eens eerder gellak thuis geprobeerd, maar met een lampje waar één nagel onder past, dus dat schiet eigenlijk niet op. Super leuk dus dat ik de Gellak Starter Set van Pink Gellac mag uitproberen!

Inhoud Pink Gallac Starter Set:

– LED Lamp
– Primer
– Base2 coat
– Kleur 182 Dynamic Pink
– Ultra Shine topcoat
– Nagelvijl
– Houten bokkenpootje
– 10 Remover pockets
– 10 Cleaner pockets

Daarnaast kreeg ik nog drie kleuren, 226 Neutral Lila, 115 Army Green, 235 Ruby Red. Ik ben voor de kleur Army Green gegaan om op m’n nagels aan te brengen.

Je kan online lezen hoe je de gellak moet aanbrengen, maar er zit ook een boekje bij die alles stap voor uitlegt en tips and tricks geeft. Lees die vooral ook eerst allemaal. Ik las niet alle tips and tricks, waardoor er toch wat dingen niet helemaal goed gegaan zijn.

Pink Gellac aanbrengen:

Stap 1 Vijlen

Vijl je nagels op gewenste lengte met de vijl en buf je nagelbed.

Stap 2 Cleaner

Daarna zorg je ervoor dat je nagels vetvrij en droog zijn door de cleaner pockets te gebruiken.

Stap 3 Primer (Optioneel)

Bij broze en zwakkere nagels is het verstandig om de Primer te gebruiken, zelf heb ik dit niet gelijk gedaan. Ik heb best sterkte nagels, dus ik ben gelijk begonnen met de Base2. Wanneer je de primer wel gebruikt, doe dan alleen de randen van de nagels, anders krijg je de gellak er weer heel lastig af. De primer laat je aan de lucht drogen, deze hoeft niet onder de lamp.

Stap 4 Base

Het is van belang om alle laagjes heeeeeeel dun aan te brengen, let hier dus ook op! Na de primer, kan de base erop. Lak een dun laagje en houd de nagels voor 15 seconden onder de lamp.  Nu geeft de lamp halverwege een piepje, ik heb hem eerst getimed. als het piepje komt zijn er 30 seconden voorbij en wanneer de lamp uitgaat 60 seconden. Dus voor 15 seconden heb je nog een extra timer nodig.

Stap 5 Kleurtje

Breng eerst één dun laagje aan van de kleur op de nagels en houd deze voor 60 seconden onder de lamp. Breng daarna nog een dun laagje aan en houd deze ook voor 60 seconden onder de lamp. Ik merkte dat ik bij deze lakjes drie dunne laagjes genoeg dekking vind geven.

Stap 6 Shine

De laatste stap is om de Shine aan te brengen. Breng deze ook weer mega dun aan. Dit gaat ook voor 60 seconden onder de lamp. Ik merkte alleen dat mijn nagels al super snel dof werden. Na wat googlen, las ik dat deze lamp niet heel sterk is. Met twee keer 60 seconden uitharden zou de topcoat niet dof moeten worden. Dit werkte voor mij ook, de shine bleef zo langer aanwezig.

Hierna zou je dus 14 dagen kunnen genieten van je manicure. Dit heb ik natuurlijk voor je getest!

Dag 3:

Hier zie je dus dat de topcoat dof is geworden en de gehele lak is van mijn wijsvingers af gegaan. Dit zijn wel de zwakste nagels die ik heb, met normale lak gaat de gehele lak er ook vaak vanaf, terwijl de rest dan nog een week perfect blijft zitten. Daarnaast las ik dat veel handen wassen een oorzaak kan zijn dat de lak in zijn geheel eraf valt en dat je na aanbrengen een uur lang water moet vermijden. Nu ben ik na het aanbrengen gelijk gaan douchen. Dus dat kan ook de boosdoener zijn geweest.

Ik besloot dit te herstellen en op mijn wijsvingers heb ik de primer gebruikt. Op mijn andere nagels deed ik een extra laagje kleur (3 laagjes kleur in totaal) en een laagje shine met deze keer, twee keer zo lang uitharden. Met als resultaat:

Dag 10:

Op dag tien is dit de status van mijn gelnagels. De lak is nu weer dof geworden, maar alleen waar de lak er dikker op zit. Dunne laagjes zijn dus écht heel belangrijk. Op dag 10 begint de top coat wel te chippen. Zoals links bij de randjes van mijn duim en ringvinger te zien is. In het midden van mijn duim is een scheermes incident voorgekomen, dat lag dus aan mij.

Zelf kan ik heel slecht tegen gechipte nagels, dus die avond heb ik de nagels eraf gehaald. Tevens kwam mijn rechter wijsvinger er ook weer in zijn geheel vanaf.

Pink Gellac Verwijderen:

Stap 1 Vijlen

Eerst vijl je de topcoat van je nagels af.

Stap 2 100% pure Aceton

Knip watjes in het formaat van je vingers en doop ze onder in pure aceton.

Stap 3 Aluminium folie of Soakers

De watjes met aceton leg op je nagel en wikkel je in met aluminium folie of je doet er een soaker omheen. Dit laat je zo 15 tot 20 min zitten.

Stap 4 Bokkenpootje

Daarna haal je alles van je nagel af, met een bokkenpootje kan je de gellak van je nagel eraf halen. Wanneer de gellak niet meegeeft, niet gaan forceren, maar nog even langer laten weken! Anders gaan je nagels kapot.

Stap 5 Vijlen

Wanneer alles eraf is, vijl je je nagelbed nog even voorzichtig glad.

Stap 6 Nagelriemolie

Daarna verzorg je je nagels met nagelriemolie. Aceton droogt namelijk als een malle uit!

Pink Gellac

Zelf heb ik mijn nagels even drie dagen rust gegeven voor ik weer aan de slag ging met gellak. Ik had nog wat holografische poeder liggen wat uitstekend hoort te werken bij gellak. Tussendoor is gellak namelijk plakkerig en hierop blijft die poeder dus kleven. Effect vind ik super mooi geworden. Als basis heb ik Neutral Lila gebruikt, maar deze is helemaal bedekt met de poeder. Dit keer heb ik ultra dunne laagjes gelakt en de primer op elke nagel gebruikt. Ik ben heel benieuwd of het nu beter blijft zitten en of de shine nu niet dof gaat worden. Hier komt nog een update van!

Conclusie Pink Gellac

Gellak is een hele fijne uitkomst om toch langer van een kleur op je nagels te genieten, zonder nepnagels te hoeven hebben. Het is ook fijn om dit thuis te kunnen doen. Scheelt toch weer afspraken maken en eventuele beschadigingen kan je thuis oplossen. Nadeel aan gellak vind ik het verwijderen, dit moet je wel echt serieus nemen, anders beschadig je je nagels. De Gellak Starter Set van Pink Gellac vind ik heel leuk! Je bent meteen compleet om aan de slag te gaan. Wel jammer dat de LED lamp minder vermogen heeft dan een reguliere LED lampen. Daarnaast past ook niet mijn hele hand erin, waardoor de duimen apart erin moeten. Ik heb nu 10 dagen de gellak van Pink Gellac perfect kunnen dragen, ik verwacht dat dit nog langer wordt met alle stappen juist uitgevoegd. Ik vraag me wel af of de topcoat nu wel shiny blijft, ik geef zeker nog even een update!

Draag jij wel eens gellak?

*Dit artikel bevat gekregen producten.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

6 reacties

    1. Jaaa, de topcoat moet echt super dun aangebracht worden, dan wordt het niet dof. Of eentje van een ander merk proberen.

    1. Haha ja verwijderen is wel een bitch. Ik geef m’n nagels ook eerst wat rust. Zonder de primer gingen ze er nog best wel goed vanaf met weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge