Recept: Gemarmerde Lactosevrije Mango Yoghurttaart

Op 2wmn.nl zag ik weer eens een Bloginsider-actie voorbij komen, en ik besloot hieraan mee te doen! Dit keer gaat het om de lactosevrije producten van Arla. Nu heb ik zelf geen lactose intolerantie, maar ik heb wel een vriendinnetje die dat heeft. Wanneer het op toetjes aankomt is het toch wel lastig om iets te bedenken, vandaar dat ik me afvroeg wat hier allemaal mee mogelijk is! Ik maakte deze lactosevrije mango yoghurttaart voor de verjaardag van mijn moeder. Helaas is deze variant niet glutenvrij (waar mijn vriendinnetje ook een intolerantie voor heeft), maar door de koekjes te vervangen voor een glutenvrije variant is dat zo opgelost!

Arla_Lactofree_04

Het originele recept is van het programma Rudolf’s Bakery op 24kitchen. Ik heb de hoeveelheden aangepast naar een springvorm van 24 centimeter en de zuivel producten vervangen door lactosevrije producten.

Ingrediënten:
Bodem:
– 200 gram lange vingers
– 100 gram plantaardige margarine

Mangomengsel:
– 350 ml mango puree
– 4 gelatineblaadjes

Yoghurtmengsel:
– 500 ml vanille yoghurt (Arla Lactofree)
– 250 ml slagroom (Alpro Cusine soya Op te kloppen)
– 100 gram suiker
– 6 Gelatineblaadjes
– 1 Citroen

Bereiding:

Voorzie de springvorm van een bakpapiertje. Hak of stamp de lange vingers fijn, verwarm de margarine voorzichtig in de magnetron of in een pannetje. Meng deze twee samen en doe het mengsel in de springvorm. Druk de koekjes aan met een lepel of met je handen. Zet daarna de vorm in de koelkast, zodat de bodem verder kan uitharden.

Week de gelatine blaadjes in een bakje met water, het is handig om twee bakjes te nemen hiervoor. Eentje met vier blaadjes en eentje met zes blaadjes.

Mangomengsel:
Wanneer je geen kant en klare mango puree hebt gevonden, kan je ook verse of diepvries mango’s pureren. Dat heb ik ook gedaan. Doe de puree in een apart kommetje. Neem één derde van de puree en verwarm deze in een pannetje. Haal de vier gelatine blaadjes met aanhangend vocht uit het bakje en voeg deze toe in het het pannetje. Roer tot de gelatine is opgelost en voeg het dan samen bij de rest van de puree. Roer dit goed door!

Yoghurtmengsel:
De vanille yoghurt doe je ook weer in een aparte kom. Haal de zes gelatine blaadjes uit het water en doe het in een pannetje met aanhangend vocht. Verwarm deze samen met een paar eetlepels van de yoghurt tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg dit mengsel weer toe aan de rest van de yoghurt en roer dit ook weer goed door. Klop de room samen met de suiker op tot het dezelfde dikte heeft als de yoghurt. Voeg dit samen met het sap van één citroen ook toe aan de yoghurt en meng het geheel goed door.

Pak de taartvorm er weer bij en doe de helft van het yoghurtmengsel in de taartvorm. Voeg vervolgens de mango puree toe. Dit doe je door een spiraal te maken in het yoghurtmengsel. Daarna gaat de rest van het yoghurtmengsel eroverheen. Met een vork kan je nog ronddraaiende bewegingen maken in het mengsel, om nog meer marmer effect te krijgen. Stop op tijd, zodat het niet één kleur wordt.

Daarna kan de taart in de koelkast opstijven, dit duurt minstens 2 uur.

lactosevrije mango yohurttaart

Het resultaat is een lekkere frisse taart, die ook mooi is voor het oog! Met deze gele kleur leuk voor tijdens Pasen. Andere fruitsoorten kan je natuurlijk ook gebruiken, zo wil ik deze ook nog eens maken met blauwe bessen!

Veel plezier bij het maken van deze taart en eet smakelijk!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge