Recept: Oreo Cheesecake

Deze Oreo Cheesecake doet het altijd goed op een feestje, vandaar dat ik het recept deel. Het recept heb ik niet helemaal zelf bedacht, ik heb namelijk een combi gemaakt van het recept van Culy en de cupcakes van Foodgloss en ik heb er zelf wat aan aangepast.

Ingrediënten:

  • 250 gr. oreokoekjes (175 gr. bodem & 75 gr. vulling)
  • 60 gr. boter
  • 600 gr. roomkaas
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 125 gr. crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 klein scheutje vanille extract/1 zakje vanille suiker

Bereiding:

Voordat je begint, zorg je ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Het recept is goed voor een springvorm met een diameter van 24 cm, maar het kan ook met een diameter van 20 cm, dan wordt de taart hoger. Dit keer heb ik 20 cm gebruikt, om meer ruimte over te houden in de koelkast.

Kies je springvorm en leg er een bakpapiertje in en verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Vervolgens neem je de 175 gr. oreokoekjes en zorg je ervoor dat deze fijn gehakt of gestampt worden. Dit kan met een hakmolen of je kan ze fijn stampen met een deegroller door de koekjes in een schone theedoek te doen en erop te slaan. Daarnaast moet de boter gesmolten worden, dit kan je voorzichtig doen in de magnetron, doe de boter maximaal 30 seconden in de magnetron, roer even en herhaal als het nog niet genoeg gesmolten is. De boter kan ook in een pannetje op ‘t vuur gesmolten worden.

Wanneer je dit gedaan hebt, kan je de fijn gehakte oreokoekjes en de boter met elkaar mengen in een kommetje.

Vervolgens gooi je dit in de springvorm en druk je het aan met een lepel waardoor er een stevige bodem ontstaat. Daarna zet je de springvorm in de koelkast, zodat de boter weer hard kan worden en de bodem steviger wordt en minder nat.

Terwijl de springvorm in de koelkast staat, gaan we verder met de vulling. Klop eerst de roomkaas los met een garde of pollepel.

Daarna kunnen de eieren, het suiker, de crème fraîche, de bloem en het scheutje vanille extract (een zakje vanille suiker kan ook) erbij. Met een garde of pollepel roer je dit tot één geheel zonder klontjes.

Als laatste kunnen de overige oreokoekjes erbij, deze kan je met de hand klein maken, want deze hoeven niet zo fijn als de bodem.

Dit nog even mengen met het mengsel.

Dan kan het mengsel gestort worden in de springvorm bovenop de bodem.

De cheesecake moet eerst 45 min. op 170 graden bakken en daarna nog een kwartiertje op 140 graden. Bij een kleinere springvorm duurt het langer voor de cheesecake gaar is. Neem dan een lagere temperatuur, ik heb bijvoorbeeld deze cheesecake 60 min. op 160 graden en 15 min. op 140 graden gebakken. Ik gebruik een combimagnetron, met een ‘echte’ oven, moet de temperatuur misschien nog lager.

De cheesecake is goed wanneer de buitenkant vast is, maar wanneer het in het midden nog een beetje wiebelt. Wanneer het bakken klaar is, laat je de cheesecake in de oven afkoelen tot de oven ook is afgekoeld. Daarna haal je hem eruit en laat je hem eerst verder volledig afkoelen voor je hem afgedekt in de koelkast zet. Na vier uur in de koelkast is de cheesecake goed en kan je hem gaan nuttigen! Ik maak hem altijd de avond van te voren, om er zeker van te zijn dat hij goed is.

Het is een bommetje, maar oh zo heerlijk! Laat me vooral weten als je deze oreo cheesecake ook gemaakt hebt!

Oreo Cheesecake

Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge