Recept: Snickers Cheesecake | Mijn verjaardagstaart!

Zaterdag 3 Februari was ik jarig en wat hoort daarbij?! Juist! Taart! Ik vind cheesecake heel erg lekker en ik besloot voor een caloriebommetje te gaan. Het leek me een goed idee om snickers met cheesecake te combineren. Hij was ook best wel goed gelukt, vandaar dat ik hier nu mijn recept deel voor een snickers cheesecake!

Benodigdheden snickers cheesecake (springvorm 26 cm):

  • 250 gram choclate chip koekjes
  • 75 gram boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 800 gram roomkaas
  • 200 gram kristalsuiker
  • Scheutje vanille extract
  • 4 eieren
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 165 gram crème fraîche
  • 7 snickers

Bereidingswijze bodem:

Haal alle ingrediënten alvast uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Als eerste gaan we karamel maken, dit doen we door het blikje gecondenseerde melk te koken. Zit het blikje in zijn geheel in een pan met water, hij moet helemaal onder water staan. Dan breng je het water aan de kook en kook je de gecondenseerde melk voor 2,5 uur.

Na 2,5 uur vis je voorzichtig het blikje uit het kokende water en laat je deze afkoelen. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Ondertussen kan je beginnen aan de bodem. Maal de koekjes fijn met een hakmolen of sla ze fijn. Smelt de boter en meng de koekjes samen met de boter. Dit mengsel doe je in een met bakpapier bekleedde springvorm. Met een lepel kan je de bodem aandrukken.

Open het blikje gecondenseerde melk, dit is nu een bruin karamel mengsel geworden. Alle karamel gaat geleidelijk over de koekjes bodem heen. Vervolgens zet je dit in de koelkast, terwijl je verder gaat met de snickers cheesecake vulling.

Bereidingswijze vulling:

Voor de vulling klop je eerst alle roomkaas zacht met een spatel. Daarna kan je de eieren, het suiker, de bloem, de crème fraîche en het vanille extract toevoegen. Mix dit allemaal goed samen. Als laatste snij je vijf snickers in kleinere stukjes en meng je dit door het beslag heen. Giet alles in de springvorm. Ik had nog stukjes snickers bovenop gelegd, maar ik vond vlak voor serveren extra snickers op de taart leggen uiteindelijk beter. Ik heb de snickers cheesecake eerst een half uur op 160 graden gebakken en daarna een uur op 140 graden. De snickers cheesecake is goed wanneer de zijkanten zo goed als vast zijn en de binnenkant nog een klein beetje wiebelig is.

Eerst laat je de snickers cheesecake verder afkoelen in de oven en daarna buiten de oven. Wanneer de cheesecake helemaal is afgekoeld, kan de cheesecake de koelkast in. In maak het altijd de avond van te voren klaar. Dan is de cheesecake de dag erna goed. Voor serveren heb ik nog twee snickers klein gesneden en over de snickers cheesecake gestrooid.

Tijd om een stuk af te snijden!

snickers cheesecake

Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge