Roze zomer look, ideaal voor een festival of feestje

Deze roze zomer look droeg ik met carnaval dit jaar. Aangezien ik als een soort zomers hippie rommeltje ging, leek me deze ooglook ook geschikt voor de aankomende feestjes en festivals. Ik heb hem dus gerecreëerd en er een foto tutorial van gemaakt! Deze ooglook heb je ook al eerder kunnen zien. Hij staat namelijk op de foto bij mijn eerste blogpost en op Instagram van toen ik hem met carnaval droeg. Deze look heeft ook de doorslag gegeven om mijn blog te starten, gezien een vriendinnetje die dag zei: ‘Je moet echt eens een blog beginnen hierover!’. Vandaar dat het me ook leuk leek om hier een tutorial van te maken!

De eerste kleur die ik gebruik is een roze blush van Essence ‘Berry Me Up!’, gezien ik niet heel veel roze oogschaduw kleurtjes heb. Dit trucje zag je ook al bij de oranje Koningsdag look. De kleur is een matte medium roze kleur.

Breng eerst een oogschaduw basis aan over je gehele ooglid tot onder je wenkbrauw. Op die manier pakken de kleuren goed en blijft de ooglook goed zitten. Ik breng kleur 1 aan in de arcadeboog en vervaag het met een blendingkwast.

Dit is het oogschaduw palette ‘Chocolate Love’ van I Heart Makeup waar ik kleur nummer 2 uit haal, deze is wat feller roze en heeft een shimmer erin zitten.

Kleur 2 gaat in de outer-v en blend ik weer met dezelfde kwast.

De derde kleur komt uit een palletje van Catrice uit de Kaviar Gauche collectie genaamd ‘Iris Sauvage’. Het is een matte bordeaux rode kleur.

Met deze kleur ga ik ook in de outer-v, doordat de kleur wat donkerder is geeft dit meer diepte. Vergeet ook niet om weer te blenden 😉

Nummer 4 uit het ‘Chocolate Love’ palette gaat op de rest van het bewegend ooglid, waar nog niks op zit. Dit is een lichte crème kleur met een gouden shimmer erin.

Ik voeg van de andere drie roze kleuren nog wat extra’s toe om het nog wat intenser te maken. De kleuren gaan weer op dezelfde plekken als waar ik ze eerder ook deed. Belangrijkste verder is om het goed te blenden.

Om mijn ogen groter te laten lijken breng ik een huidkleurig potloodje toe op de waterlijn.

Kleur nummer 5 gaat op de onderste wimperrand. Dit palette is van MUA en heet ‘Immaculate Collection’. Ik vond het leuk om er nog even een ander kleurtje in te gooien, zodat het net wat bijzonderder wordt. Het is een turquoise shimmer kleur.

Ik maak een dun penseel kwastje nat met een ‘fixing spray’, met water kan ook (is alleen wat minder hygiënisch voor je oogschaduw). Ga met het natte penseeltje in de oogschaduw en breng het aan onder de wimperrand tot er een duidelijk lijntje is. Doordat het penseeltje nat is, wordt de kleur intenser.

De zesde en laatste kleur haal ik uit het ‘Naked Chocolate’ palette van I Heart Makeup. Dit is de kleur waarmee ik ga highlighten, het is een lichte en koele shimmery kleur.

De highlight kleur gaat in m’n binnenste ooghoek en onder m’n wenkbrauw. Dit geeft een frisse blik. Nu alleen nog wat mascara en eyeliner toevoegen!

Resultaat roze zomer look:

Met een feestje vind ik het leuk om wimpers op te doen:

Deze zijn vrij dun en natuurlijk, ik heb ze van eBay. Natuurlijk wilden ze voor geen meter zitten, wanneer ik een tutorial maak. Eentje bleef omhoog flappen wat te zien is op de full face foto. Het is trouwens ook leuk om glitters toe te voegen, maar ik had geen leuke in huis. Nu wel, dus er komt een glitter look aan!

Op de full face foto zie je het contrast beter tussen de crème kleur en het roze:

Ik draag er een fel roze lipstick bij om het af te maken en om het lekker opvallend te houden! Ik heb hier als basis Nyx Soft Matte Lip Cream in de kleur Ibiza, met daarover heen Hema Moisturising Lipstick in nr. 15. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen met deze zomerse look. Mocht je de look namaken, dan vind ik het zeker leuk om het te zien via Facebook of Instagram! Heb jij al festivals of andere feestjes op de planning staan voor de zomer?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

29 reacties

  1. Thanks! Wat leuk! Ik vroeger eigenlijk niet zo, maar deze kleur vind ik altijd zo bijzonder, dat ik het altijd leuk vind als ik hem ergens kwijt kan! Ik was ook steeds verrast wanneer ik de spiegel keek vorige week met deze ooglook op. Vond ‘t zo leuk staan.

  1. Dank je wel! Ja deze oogschaduws zijn echt top en budget! Wel een oogschaduw basis gebruiken en een klein beetje opbouwen, maar de kleuren zitten er al snel op!

 1. Wat een mooie look!! Prachtige, scherpe foto’s ook! Ik ben een groot fan van de I heart makeup palettes. Deze roze heb ik nou net niet maar staat wel op mijn lijstje! 🙂 Liefs, Sija

  1. Dank je wel! Ik doe m’n best met de foto’s! Bedankt voor het complimentje! Van mij zijn de I Heart Makup paletten ook favoriet! De witte is mn lievelings.

  1. Dank je wel! Ben benieuwd naar je look! Die rode kleur zit trouwens alleen subtiel in de outer-v, de rest is roze. Een ziekige huilooglook zit niemand op te wachten inderdaad!

  1. Dank je wel!! Ja de combinatie vond ik ook wel geslaagd! Ik had wel paar keer een proeflook gemaakt voor ik hierop uitkwam. En leuk dat je me nu volgt!! Ik volgde jou ook al via Bloglovin’! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge