The Power of Makeup: Makeup VS No Makeup

“The Power of Makeup” is in het leven geroepen door NikkieTutorials. De Nederlandse Youtubster is hiermee viral gegaan. Deze video had ze gemaakt, omdat ze veel negatieve reacties hoorde rondom het dragen van make-up. Ze geeft aan dat het dragen van (veel) make-up geen taboe hoeft te zijn en niet iets is dat je voor anderen doet. Maar dat make-up juist iets is waar je zelf plezier uit kan halen en je eigen features mee kan accentueren.

Ik vind make-uppen ook heerlijk om te doen. Zo kan ik dingen, zoals wimpers, die normaal niet zichtbaar zijn, zichtbaar maken. Ogen meer laten poppen, puistjes bedekken. Het kan allemaal met make-up. Ik vind mezelf er ook zeker mooier uitzien met make-up, maar ga ook wel eens de deur uit zonder (naar de supermarkt ofzo).

The power of makeup

Links is met make-up en rechts is zonder make-up, maar dat had ik niet hoeven zeggen denk ik zo! Het verschil is wel duidelijk zichtbaar! Ik verander van een ‘klein jongetje’ (zoals mijn vriend dat zegt) naar een vrouw. Alle gebruikte producten kan je trouwens onderaan vinden!

Voor mijn basis gebruik ik de aftershave balm van Nivea als primer (ook iets waar NikkieTutorials achter kwam). Mijn foundation is ‘True Match’ van L’Oréal, deze gebruik ik al jaren. Wanneer mijn huid er goed aan toe is, gebruik ik alleen concealer trouwens. Onder mijn ogen breng ik een liquid concealer aan van Catrice en op mijn puistjes, die op mijn kaak/kin zijn, gebruik ik een cream concealer van Catrice. Ik poeder alles af met een transparante poeder van Essence.

Ik heb hier één van m’n favoriete ooglooks gemaakt met het oogschaduw palette ‘Naked Chocolate’ van I Heart Makeup, met paars/roze tinten. Dit is ook mijn favoriete oogschaduw palette. Deze ooglook draag ik gerust dagelijks als ik er de tijd voor heb, maar voor een feestje kan dit ook. Mijn eigen wimpers zie je amper, omdat ze blond uitlopen, mascara kan daarom niet ontbreken. Mijn wenkbrauwen hebben van zichzelf al best wel kleur en een goede vorm. Maar om ze nog meer op te laten vallen, kleur ik ze in met de ‘Eyebrow Set’ van Catrice. Dit doe ik met een schuin afgesneden kwastje met aan de andere kant een spoolie van de Primark. Ik heb ze daarna gefixeerd met een wenkbrauwgel van Essence.

Ik contour mijn gezicht met een contour poeder van Etos, deze is ook erg fijn. De highlighter die ik heb aangebracht is van Anastasia en de blush is van Makeup Revolution. Als laatste is de lipstick die ik hier op heb is “Whirl” van Mac.

Compleet overzicht van de gebruikte producten:
Nivea Men Aftershave Balm (als primer)
L’Oréal True Match Foundation ‘Ivory Rose’ & ‘Vanille Rose’
Catrice Liquid Camouflage ‘010’
Catrice Camouflage Cream ‘010’
Essence All About Matt! Fixing Compact Powder
Etos Contour Powder ‘Light/Medium’
Anastasia Beverly Hills Glowkit Gleam ‘Starburst’
Makeup Revolution Blush ‘Sugar’
Catrice Eyebrow Set
Essence Lash Brow Gel Mascara
I Heart Makeup ‘Naked Chocolate’
Yves Rocher Kohl ’81. Noir’
Essence Super Precise Eyeliner
Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara
Mac Cosmetics Matte Lipstick ‘Whirl’

Wat vind jij van make-up dragen? Draag je veel make-up of juist (bijna) niks? En helemaal ‘belangrijk’, wat vindt je van het verschil tussen mijn blote billen gezicht en mijn make-up gezicht? 😉

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

28 reacties

  1. Thanks! Haha ik voel me zonder make-up ook goed hoor, maar met wel mooier. Met alleen mascara en een oogpotloodje is het verschil trouwens ook al groot, m’n wimpers vallen gewoon niet op.

  1. Thanks! Dit is één van mn favorieten ooglooks. Vandaag ben ik toevallig ook make-uploos, maar ik vind het altijd heerlijk om te make-uppen, dus ik heb vaker wel dan geen make-up op.

  1. Dank je wel! Dat wil ik wel! Het is mn favoriete ooglook 😉
   Ja dat heb ik ook! Alhoewel ik naar afspraken/werk/school etc niet zonder make-up zou doen. Even naar de winkel oid wel.

  1. Dank je wel! Haha ja toch ook wel ‘t doel dat er wat verschil is, toch? Voel me met mooier, maar zonder voelt ‘t wel chill dat je overal gewoon kan wrijven.

 1. Leuk dat je de power of make-up hebt gedaan! Bij mij was het een van mijn eerste artikelen op mijn blog! Alleen ik had toen wel voor een iets heftigere look kunnen gaan zoals jij! Het verschil blijft gaaf, en ik draag make-up omdat ik het leuk vind, ik ga ook vaak zat naar de supermarkt zonder make-up 🙂
  Eva heeft onlangs geplaatst: BloemenMy Profile

  1. Haha ja alleen mascara is ook saai! In principe behoort deze nu ook tot één van m’n eerste artikelen hier! Ik heb er pas 22 online. Ik ga eens op zoek naar jouwe! Ben benieuwd!

 2. Vet stoer dat je dit zo online zet. Ik vind mezelf niet lelijk zonder make-up maar ik zie het toch niet echt zitten om mijn ‘kale kop’ met de wereld te delen haha :’) Ik vind mezelf vooral raar zonder wenkbrauwen.

  1. Haha thnx! Ik zat er ook over te twijfelen hoor of ik dit wel durfde! Nu maak je me toch nieuwsgierig hoor! Misschien toch eens doen? 😛
   Mijn wenkbrauwen zijn gelukkig wel prima aanwezig zonder inkleuren, inkleuren doe ik ook pas 2 jaar ofzo. Vooral de onzuiverheden op mijn huid en mijn lichte wimpers vind ik niet mooi zonder make-up.

 3. Wauw, jij kan zo mooi opmaken! Ik vind het beide heel erg mooi, met of zonder make-up. Zelf draag ik niet echt make-up voor de leuk, maar meer om puistjes te bedekken.

  1. Dank je wel voor de complimentjes!! Puistjes bedekken vind ik ook wel één van de fijnste mogelijkheden van make-up, als ik haast heb sla ik dat punt zeker niet over. Lekker uitgebreid make-uppen vind ik wel heerlijk om te doen, baal altijd als ik haast heb haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge