Mijn mooiste vakantiekiekjes van Fuerteventura 2017

Hoewel de herfst officieel nog niet is begonnen, doet het weer wel ontzettend herfstig. Dan verlang je toch weer terug naar een lekker zonnetje en dat je zonder (regen)jas naar buiten kon. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Ik neem je mee naar mijn weekje Fuerteventura van een paar weken terug. Zoals je misschien wel weet vind ik het leuk om foto’s te maken, vandaar ik mijn mooiste kiekjes van de vakantie deel!

Op de eerste dag hebben we een autootje gehuurd om het eiland rond te rijden. We vertrokken vanuit Morro Jable waar we zelf verbleven.

Dag 1 Roadtrip Fuerteventura

Fuerteventura

Deze panaroma maakte ik onderweg naar het eerste dorpje. Het waren best wel spannende wegen in de bergen.

Ajuy

Fuerteventura

De eerste echte stop was het dorpje Ajuy. Een klein vissersdorpje, vandaar al die bootjes. We hebben er ook nog ‘vis van Ajuy’ gegeten.

Fuerteventura

Je kon een stuk omhoog lopen met fantastisch uitzicht over de kust.

Fuerteventura

En het dorpje zelf.

Fuerteventura

Als je nog verder liep, kwam je uit bij grotten. Hier zijn we zelf niet heen gegaan. We zaten op een vrij strak schema om het eiland rond te rijden voor het donker was.

Fuerteventura

Op de foto is het echt een stuk minder indrukwekkend dan in het echt. Maar hier stonden we zo’n beetje aan de top van de berg, het was echt heel hoog. Links zie je een weg lopen waar we net overheen hadden gereden. Ernaast ging je gewoon de afgrond in en de reling bestond uit om de meter een betonblok.

Fuerteventura

En de weg die we nog moesten begaan.

Fuerteventura

Na wat googlen kwamen we erachter dat deze grote vogel een raaf is van Fuerteventura, maar omdat ze meer veren hebben dan normale raven, lijken ze een stuk groter.

Fuerteventura

Van dit schattige eekhoorntje lopen er heel veel rond op Fuerteventura. Deze schatjes liepen vorig jaar ook rond bij het natuurgebied voordat je het strand op ging. Ze zijn best wel tam, ze nemen eten aan vanuit je handen. Super schattig om te zien ook. Dit jaar lieten ze zich wel minder aan het strand zien, we dachten dat het kwam doordat het dit jaar warmer was dan vorig jaar. Op het einde van de dag kwamen ze namelijk wel tevoorschijn.

Antigua

Fuerteventura

Ze hebben dus ook molens op Fuerteventura! Ook windmolens trouwens. Helemaal niet gek ook, gezien het veel en hard waait op het eiland.

El Cotillo

Fuerteventura

Dit is El Cotillo, prachtig plaatsje ook. Super mooi zandstrand en een prachtige blauwe zee.

Fuerteventura

Aan de andere kant van El Cotillo bij een wat kleiner baaitje zijn we nog even gaan zwemmen, maar daar heb ik geen foto van.

Corralejo

Daarna zijn we nog naar de grootste stad van Fuerteventura gegaan, Corralejo, dat ook het grootste strand heeft. De wind is daar echt heel hard en de golven zijn wild. Corralejo staat daarom bekend als surf- en kitegebied.

Dag 3 Wandeling naar Morro Jable

Fuerteventura

Op de derde dag hebben we een wandeling gemaakt naar het plaatsje waar we vlakbij zaten, Morro Jable. Dat zie je hier in de verte liggen. Het lijkt alsof het echt boutweer is. Maar niks is minder waar. Het was zonnig en warm. Alleen op ‘t eiland is de lucht soms wel enorm mistig. Wel jammer ook voor de foto’s.

Fuerteventura

Fuerteventura

Fuerteventura

Uitzicht vanaf een uitkijkpunt in Morro Jable. Je kan wel zien dat de zee super helder is. Wanneer je tot je schouders erin staat, kan je alsnog je voeten zien!

Fuerteventura

Ik kan het niet laten om van bloemen een foto te maken. Ik weet nooit hoe ze heten, maar mijn moeder heeft wel plantenkennis en wist me te vertellen dat dit Bougainville is.

Dag 6 Jandia Playa

Fuerteventura

Op de laatste echte dag was de lucht weer helder en besloten we om de camera mee te nemen voor nog wat mooie strand foto’s. Het strand is ook echt super mooi. Helder water en mooi zandstrand. De golven waren ook wild! Die krulden helemaal om.

Fuerteventura

Wanneer het vloed werd kwam de zee het strand helemaal op en ontstond er een soort meertje op het strand. Links zie je ons resort liggen trouwens.

Fuerteventura

Het was wel een mooi gezicht met de verschillende kleuren zand en lijnen van de zee.

IMG_3997

Nooit eerder gezien ook dat de zee zo het strand op komt! Rechts zie je trouwens weer ons resort liggen.

Dit waren mijn mooiste foto’s van onze vakantie naar Fuerteventura. Op de andere dagen lagen we lekker aan het strand en had ik mijn camera niet mee. Ik heb natuurlijk wel nog veel meer foto’s gemaakt, maar dit zijn de foto’s die ik graag wilde delen! De rest van mijn foto’s en die van mijn vriend moeten nog in een album komen. Wij hebben een heerlijke week gehad, met vooral zon, zee en strand die eigenlijk wel langer had mogen duren! Ben jij deze zomer ook weggeweest en waar naar toe?

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

14 reacties

    1. Dank je wel! Morro Jable is ook zeker mooi! Met een mooi lang uitgerekt zandstrand. Alleen jammer dat de lucht zo mistig was! Vorig jaar had ik daar mooiere foto’s van. De rest van het eiland is ook echt mooi, elk plaatsje is weer anders ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge