ABH Glow Kit Gleam Dupe: W7 Strobe Time It’s Glow Time

Nog meer highlighters? Yep, ze zijn helemaal hot dit jaar en er komt nog meer aan! Een tijdje terug kwam Vera Camilla met een video dat ze een dupe had gevonden voor het Glow Kit palette “That Glow” van Anastasia Beverly Hills. Dit palette heb ik zelf alleen niet, maar ik zag online dat het merk van deze dupe nog een vergelijkbaar palette had. Toen het Glow Kit palette van Anastasia uitkwam, kwam er ook een ander Glow Kit palette uit, namelijk “Gleam”. Laat ik deze nou net wél in mijn bezit hebben! Ik vroeg me dus af of het andere palette ook een dupe is voor mijn Glow Kit palette van ABH. De dupe is van het merk W7 en heet “Strobe Time” in de kleur “It’s Glow Time”. Ik ga het W7 Strobe Time It’s Glow Time palette dus vergelijken met het ABH Glow Kit Gleam palette om te zien of ze dezelfde kleuren hebben én of de kwaliteit vergelijkbaar is.

Onderhand zijn de Glow Kit palettes “Gleam” en “That Glow” van ABH niet meer verkrijgbaar, omdat ze limited edition waren. Als het een mooie dupe is, heb ik gelukkig een back-up. Gleam is wel echt een favoriet highlighter palette. Als W7 Strobe Time It’s Glow Time een goede dupe is, kan ik deze tenminste dagelijks gebruiken en die van ABH bewaren voor specialere momenten.

Ik bestelde het palette via eBay (UK verkoper) voor € 5,50, omdat het via Boozyshop al uitverkocht was. Helaas kwam het palette gebroken aan, zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Gelukkig heb ik het palette weer helemaal kunnen herstellen. Daarnaast had ik ook het andere palette bij dezelfde verkoper besteld, maar die is helaas niet aangekomen. Ik krijg ook amper contact met de verkoper. Dus de verkoper kan ik verder niet aanbevelen!

Mijn geliefde Glow Kit Gleam zie je hierboven. Ik heb hem voor mijn verjaardag gehad van mijn vriend en ik ben er nog steeds heel erg blij mee! De kwaliteit is super goed, de glans is heel mooi en hij is goed gepigmenteerd. Daarnaast blijven ze ook de gehele dag goed zitten.

Hard Candy is echt een roze kleur, die ik mooier vind als blush of gecombineerd met de andere kleuren. Mimosa de enige warmere kleur, doordat deze goud is. In de winter is deze ook echt te donker voor me, omdat hij ook een oranje ondertoon heeft. Starburst is een parelmoer kleur met licht roze ondertoon erin. Als laatste is Crushed Pearl een koele witte parelmoer kleur en ook mijn favoriet uit deze Glow Kit.

Hierboven een close up van W7 Strobe Time It’s Glow Time. Ik kreeg de kleuren niet helemaal goed op de foto, maar in het echt lijken de bovenste twee kleuren ook echt heel veel op die van ABH. Op de kopfoto is het wel beter zichtbaar. Links boven is de poeder die gebroken bij mij aankwam. De kleuren hebben verder geen namen, maar worden op functie benoemd:

Strobe: Adds radiance and glow to your face
Bronzer: Gives cheekbones, nose and temples definition
Blusher: Add shimmering colour to your cheekbones
Highlighter: Blend and luminize to bring out the glow

Op deze volgorde staat het op de achterkant van de verpakking. Ik zou alleen blusher en strobe omdraaien qua kleuren als ze dezelfde volgorde aanhouden met de pans. Dat is wat onduidelijk. In ieder geval moeten al deze kleuren je een fantastische mooie glow geven!

Tijd voor swatches!

Boven: W7, onder: Anastasia Beverly Hills

Zoals je ziet lijken de kleuren onwijs veel op elkaar! De eerste kleur Hard Candy lijkt bij ABH iets minder roze en meer goud dan bij W7, maar niks is minder waar, op de foto kwam er ineens een heel andere kleur naar voren dan in het echt. In het echt is ie namelijk net zo roze. Mimosa en zijn dupe lijken ook veel op klaar. Zelfde geldt eigenlijk voor Starburst en Crushed Pearl. De kleuren lijken écht op elkaar!

Hoe zit het dan met de pigmentatie? Zoals je op de foto’s al kan zien, is de pigmentatie van ABH wel wat beter. Met nadruk op wat, want die van W7 zijn ook echt wel goed gepigmenteerd.

Op het gezicht:

Links is W7 Strobe Time It’s Glow Time met de kleur rechtsonder. Rechts is ABH Glow Kit Gleam met de kleur Crushed Pearl. Op het gezicht is de glow van ABH net wat beter zichtbaar dan de glow van het W7 palette. Alsnog is de kleur wel echt hetzelfde, daarnaast als je net even wat meer toevoegt van W7 bereik je wel hetzelfde. Voor de foto heb ik evenveel gebruikt. De poeders van W7 blijven ook de gehele dag op hun plek zitten.

Conclusie W7 Strobe Time It’s Glow Time VS ABH Glow Kit Gleam

Heb je de Glow Kits “Gleam” en “That Glow” van Anastasia Beverly Hills niet kunnen veroveren of vond je het toch te veel geld. Wilde je deze toch graag hebben? Voeg dan zeker de W7 “Strobe It!” palettes toe aan je collectie! De kleuren zijn identiek. De pigmentatie is wel iets minder, maar wanneer je iets meer aanbrengt, kom je zeker in de buurt. Ik ben in ieder geval blij dat ik een back-up heb voor mijn favoriete highlighter palette. Nu kan ik W7 Strobe Time It’s Glow Time dagelijks gebruiken en Gleam van ABH bewaren voor specialere momenten.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

20 reacties

  1. Wow! Je ziet inderdaad bijna geen verschil. Ik ga dan toch vaak liever voor de ABH variant, maar om zo maar te kopen is die van W7 natuurlijk veel betaalbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge