Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Een tijdje kreeg ik een leeg testertje bij een Douglasbon die je dan in de winkel kan laten vullen met een luchtje. Ik vroeg naar een warme kruidige, maar ook licht zoete geur. Het tweede luchtje die de verkoopster mij liet ruiken, vond ik erg lekker en liet ik het testertje mee vullen. Op mezelf vond ik het luchtje ook super lekker, dat kan nog wel eens tegnvallen. Ik moest dit luchtje hebben, helaas wel een prijzig luchtje! Laat het lot zo zijn, dat op de Canarische Eilanden luchtjes en drank etc een stuk goedkoper zijn. Toen we onze vakantie hadden geboekt, wist ik al wat ging shoppen daar! Ik nam dus Yves Saint Laurent Black Opium EdP mee!

Eerlijk vind ik de flacon eigenlijk niet zo heel erg boeiend. Het is een soort glitter effect, maar eigenlijk lijkt het meer op nagellak/verf die te dik is aangebracht en bubbeltjes zijn gaan vormen. Maar goed, het gaat natuurlijk om de inhoud en niet om het uiterlijk 😉 In dit geval dan.

De dop moet je er gewoon vanaf trekken, dan vind je de verstuiver. De geur is precies waar ik van houd. Het is een zwaarder luchtje, die warm kruidig is met wat licht zoets erin. Met twee spuitjes heb je ook echt wel voldoende op. Aan het einde van de dag/avond is de geur nog steeds aanwezig. Ik doe trouwens altijd ‘maar’ twee of drie spuitjes parfum op in mijn nek.

Geurnoten Black Opium:

Topnoten: roze peper, oranjebloesem en peer.
Hartnoten: koffie, jasmijn, bittere amandel en zoethout.
Basisnoten: vanille, patchouli, ceder en kasjmier hout. (bron)

Dat ik dit luchtje lekker vind, snap ik wel als ik de geurnoten zo zie. Ik houd van koffie, zoethout, vanille, houtgeur en peper.

Black Opium is een vrouwelijke geur en ook meer een avond geur. Alhoewel ik heb hem zelf ook al eens overdag heb gedragen. Ik vind dat eigenlijk wel prima kunnen, maar kan me voorstellen dat dit voor sommige te zwaar is. Het is wel echt een chique geur en zelf bewaar ik hem voor speciale momenten. Voor elke dag draag ik liever simpelere geur.

Op Fuerteventura heb ik voor YSL Black Opium EdP 90 ml € 59,99 betaald. Bij Bol.com is de 90 ml in de aanbieding voor € 96.99 en de 30 ml voor € 53,20. Dan was mijn aankoop wel echt een koopje hè? Ik hoop hier ook wel even mee vooruit te kunnen! Ken/heb jij Black Opium al?

*Dit artikel bevat een affiliate link.

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

26 reacties

  1. Ja echt lekker! Haha ja echt chill hè. Vorig jaar had ik een ander luchtje voordelig gescoord daar. Niet echt een vakantie geurtje geworden, ik had een ander luchtje mee en deze pas op het einde gekocht.

 1. Mijn oma had altijd de gewone Opium, dat was echt haar geur, ze droeg ook nooit wat anders. Ik heb (onterecht) daardoor altijd het hele merk geassocieerd met oudere vrouwen.

  Zoals jij hem beschrijft moet ik het misschien toch maar een keer een kans geven, al moet het mij niet al te zwaar worden. Dat vind ik bij een ander vaak wel lekker ruiken, maar bij mezelf krijg ik er dan hoofdpijn van.
  Annika heeft onlangs geplaatst: Het is toch geen hond?! (Peuter aan de polsband)My Profile

  1. Toen ik aan het Googlen was kwam ik veel reviews tegen dat deze niet op de originele Opium lijkt en die vonden Black Opium tegenvallen. Ik heb zelf geen idee hoe de originele ruikt. Kan me idd voorstellen dat je dan het hele merk met oudere vrouwen associeert. Snap dat hoofdpijn krijgen ook ja. Zelf ruik ik de geur vaak niet meer na een tijdje als ik twee spuitjes doe, dan wen je eraan en ruiken alleen anderen het eigenlijk.

  1. Ja klopt! Die heeft geloof ik een andere kleur fles! Ik heb meestal wel voorkeur voor de EdP, met deze prijs kon dat wel. In NL was ik mss ook voor de EdT gegaan. Die Floral had ik ook nog geprobeerd, maar vond deze toch net iets lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge