Zaailingen Shampoo bar | Vegan & Vrij van SLS, parfum & alcohol

Een fijne shampoo is misschien toch niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Ik denk dat we allemaal wel opgegroeid zijn met ‘gewone’ shampoo’s met SLS erin en daar verder niet zo heel veel over nadenken. Ik lees steeds vaker dat SLS echt agressieve zooi is en ik krijg ook steeds meer last van roos en kleine wondjes. Tijd om eens maatregelen te nemen en mijn shampoo en andere haarrituelen aan te pakken. Bij Kouwekleren kwam ik een shampoo bar tegen van Zaailingen die allemaal zachtere ingrediënten bevat. Daarnaast heeft Hermien van Kouwekleren ongeveer hetzelfde haar als ik, dus ik heb hem aangeschaft!

Zaailingen Shampoo Bar ingrediënten 

  • Sodium coco sulfaat
  • Biologische kokosolie
  • Water
  • Biologische karitéboter

Vier dingen! That’s it! In plaats van SLS, zit er SCS in, wat een stuk mildere reiniger is. Gezien hoge concentraties van SCS alsnog kan irriteren zit er kokosolie en karitéboter bij, verzorgende oliën. Het is ook heel makkelijk zelf te maken als je aan alle ingrediënten kan komen en de tijd ervoor hebt.

shampoo bar

Zaailingen Shampoo Bar in gebruik

Ik bewaar de bar op een schaaltje in mijn badkamer. Even expliciet tegen mijn vriend gezegd dat het geen zeepje, maar een shampoo is. Ik maak onder de douche met de bar draaiende bewegingen tegen mijn natte haar aan tot ik genoeg schuim heb voor mijn gehele haar. Dan masseer ik de shampoo goed in over mijn gehele haar en hoofdhuid. Laat het even inwerken en spoel het daarna uit. Het voelt daarna super schoon aan. Vanwege de kokosolie laat ik conditioner op het moment weg. Ik las namelijk dat anderen het niet meer nodig vonden met deze bar, dat probeer ik nu ook uit.

Haarstyling na het wassen


Volg me ook op Instagram!

Normaal heb ik super steil haar als ik na het wassen niks met mijn haar doe. Zoals je hierboven links kan zien. Dus ik föhn het altijd met een mousse en laat het daarna even in een knotje zitten, zodat mijn haar body krijgt en er volume in komt. Dan wordt het zoals rechts op de foto. Aangezien haarproducten ook irriterend voor de hoofdhuid kunnen zijn, wilde ik eerst zien wat mijn haar doet zonder mousse. Ik föhnde wel mijn haar op z’n kop droog en deed er daarna een knotje in.

Total verbaasd over de uitkomst hiervan! Het zit precies hetzelfde als wanneer ik mousse zou gebruiken!!! Misschien nog wel beter! Er zit body en volume in mijn haar. Als ik na het föhnen ook een knotje in doe, heb ik daarna net zo’n mooie slag als wanneer ik er mousse in doe. Zoals je op de foto hier linksboven kan zien. Wanneer ik na het wassen met ‘normale’ shampoo niks in mijn haar doe, kan ik knotjes blijven maken, de slag zakt er na een paar minuten alweer uit. Het blijft dan heel steil. Ideaal dat ik na de shampoo bar alleen maar hoef te föhnen, daarna blijft het tot maximaal zeven dagen goed zitten. Op de foto hier rechtsboven heb ik dag zeven haar.

shampoo bar

Conclusie Zaailingen Shampoo Bar

De shampoo bar heb ik nu twee maanden in gebruik. Ik waste mijn haar al om de vijf dagen ongeveer. Soms later, soms eerder. Met de shampoo bar zit ik ook aan ongeveer vijf dagen en vaak langer. Ik kom nu op eens per week mijn haar wassen. Voorheen was dat één of twee keer per week. Dat is in ieder geval al top. Hoe minder vaak je wast hoe minder snel het vet wordt en het is beter voor je hoofdhuid.

Qua schilfertjes merk ik dat het iets minder is geworden. Na het wassen is het zo goed als weg, maar als ik zo richting dag vijf ga, merk ik dat het weer meer wordt. Daar ben ik dus nog niet helemaal vanaf. De paar wondje die ik kreeg zijn wel minder geworden en ik heb ook minder jeuk. Daarnaast vind ik het ideaal dat mijn haar goed zit zonder extra haarproducten. Ik hoefde al weinig te doen met mijn haar, maar nu helemaal! Ik ben om! De Zaalingen shampoo bar kost 8,50 excl. verzending.

Hoe is jouw haarroutine??

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge