Zeven dagen lang genieten van je nagellak!

Zeven dagen lang genieten van je nagellak?! Ja dat lees je goed. Tegenwoordig heb ik een routine gevonden, waarmee je minstens zeven dagen kan lang genieten van je nagellak. Kleine disclaimer, mijn linker wijsvinger wil nog wel eens eerder eraf gaan, terwijl de rest er dan nog perfect op zit! Duidelijk de zwakste schakel van mijn nagels, hij voelt dan ook het minst sterk. Daaruit blijkt ook wel weer dat je nagels goed sterk moeten zijn. In een eerdere post heb ik tips gegeven hoe je dit kan bereiken. Daarnaast is de combinatie van producten ook belangrijk. Ik laat je zien hoe ik mijn nagels lak en welke producten ik daarvoor gebruik, daarnaast heb ik zeven dagen lang bijgehouden hoe ze eruit zien.

Benodigdheden:

 • Nagellakremover
 • Watjes en wattenstaafjes
 • Glasvijl
 • Een nagelverharder als basecoat
 • Een kleur nagellak
 • Essence The Gel Top Coat
 • Nagelriemolie

Stap 1

Ga naar de wc! Wanneer je klaar bent, kan dat niet meer. Ik kan je garanderen wanneer je met al deze stappen klaar bent, je naar de wc zal moeten. En daarmee je nagels zal verpesten bij het open doen van je broek.

Stap 2

Haal de nagellak die je nog erop hebt eraf met nagellak remover. Zat er niks meer op? Dan kan je gelijk beginnen met vijlen.

Stap 3

Vijl je nagels in de vorm die je wilt hebben met een glasvijl, zorg ervoor dat je alle haakjes, rafels en andere beschadigingen eruit vijlt. Als je nagel nog delen heeft die kapot zijn, zal je dat merken aan de duurzaamheid van je nagellak.

Stap 4

Ga nog een keer met wat nagellak remover op een watje over je nagels heen om je nagels helemaal schoon en vetvrij te krijgen. Dan ben je nu klaar om echt te beginnen met lakken!

Stap 5

Begin door je nagels te lakken met een nagelverharder. Deze maakt je nagels sterker en beschermt je nagels ook gelijk van verkleuren. De glasvijl van herôme die ik ooit voor mijn verjaardag had gekregen, was ineens spoorloos verdwenen. Toen ik besloot maar een nieuwe te kopen, was er een 1+1 actie van Herôme dus nam ik ook maar deze nagelverharder mee. Sinds ik deze gebruik als basecoat gaat mijn nagellak dus nóg langer mee! Helaas is hij nu op en zag ik deze week bij Etos voor 50% korting (gaan dus uit het assortiment, zal wel een nieuwe verpakking krijgen) een nagelverharder liggen. Ik kan je vertellen, mijn nagellak zit er op het moment al 6 dagen perfect op! Ik nam de ‘extra sterk’ variant mee, dus met een goedkoper merk werkt het ook!

Stap 6

Breng één dun laagje nagellak kleur aan. Begin door eerst het randje te lakken zoals te zien is op de onderste foto. Daarna lak je je nagel zoals je gewend bent met stroken van onder naar boven. Dit randje zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Wanneer je nagellak begint met chippen, chipt eerst dit randje eraf en blijven je nagels zelf nog mooi. Wanneer dit randje niet mee gelakt wordt, begint het chippen aan de bovenkant van je nagels en zit het eerder niet meer mooi. Meestal doe ik het randje ook al lakken met de basecoat. Deze nagellak lijn van Essence vind ik persoonlijk hartstikke fijn en kost maar € 1.69.

Ik zeg trouwens wel heel leuk ‘breng een dun laagje aan’ en dat moet je ook zeker doen! Maar toen ik dus begon met lakken, merkte ik dat deze nagellak te dik was geworden en bijna op is. Gelijk wel een goed voorbeeld waarom je dus dunne laagjes moet aan brengen, anders krijg je namelijk bubbeltjes vorming. Dat zal je op latere foto’s terug zien op mijn middelvinger.

Stap 7

Wanneer je klaar bent al je nagels voorzien van één dun laagje kleur, kan je gelijk door met het tweede dunne laagje aanbrengen van dezelfde kleur. Neem ook weer het randje mee tijdens het lakken.

Stap 8

Daarna is het tijd voor topcoat. Iets wat nog wel eens wordt overgeslagen, maar er eigenlijk ook voor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten. Deze topcoat van Essence is echt heaven. Ik heb hem al eens eerder genoemd, maar naar mijn mening is er geen betere en zeker niet voor deze prijs! Als deze ooit uit het assortiment gehaald wordt, dan ga ik echt huilen! Wat deze topcoat zo geweldig maakt? Hij droogt super snel, hij droogt volledig hard op, er komen geen krassen in en hij geeft super veel glans, zeker zeven dagen lang. Ik had een keer van Sally Hansen hun soortgelijke product ‘Miracle gel‘ gekocht, omdat beautyblog land er zo lyrisch over was. Ik was echt vet teleurgesteld, want hij is echt veel slechter en veel duurder dan die van Essence.

Goed, het lakken. Begin ook weer bij het randje, en lak daarna je nagel van onder naar boven. Op deze manier seal je je nagellak en gaat het extra lang mee. Wanneer je hebt geknoeid is ook nu het moment om dat even weg te halen met nagellak remover en een wattenstaafje of met een klein kwastje.

Stap 9

WACHT MET DINGEN DOEN!!! Zorg er eerst voor dat je nagels echt goed droog zijn. Mocht je toch een ongelukje maken, kan je dat vaak herstellen, door er zachtjes met een natte vinger overheen te gaan. Of door het nog een keer met de (kleur en) topcoat te lakken.

Stap 10

Wanneer je nagels helemaal droog zijn, kan je nog je nagelriemen verzorgen met een nagelriem olie.

Mijn nagels zeven dagen lang (dag 1 is de foto hierboven met de topcoat):

Conclusie zeven dagen lang genieten van je nagellak:

Zoals je ziet, heeft mijn middelvinger bubbeltjes, dat komt dus door die te dikke lak, dat moet je maar even door de vingers zien.

Op dag 4 beginnen de randjes te slijten, maar niet mijn nagels zelf.

Op dag 5 gaat het dus mis voor mijn linker wijsvinger. Ik heb deze hersteld door dat deel weer te lakken met twee laagjes en daarna met de topcoat van Essence eroverheen aangebracht. Zoals je ziet, ziet het erna uit alsof er niks gebeurd is. Deze topcoat trekt namelijk ook oneffenheden weer glad. En een super snelle fix, gezien deze topcoat super snel droogt en het maar 1 nagel is.

Op dag 6 en 7 zien mijn nagels er nog altijd goed uit. Hierna is wel het moment dat het meer op mijn nagel ook begint te chippen. Daarnaast had ik de kleur eraf gehaald om ze groen te kunnen lakken voor St. Patricks Day!

Extra Tips:

– Gebruik handschoenen tijdens het afwassen en schoonmaken.
– Was voorzichtig je haar, haren kunnen onder een stukje nagellak komen en de rest mee eraf trekken.
– Lak je nagels niet vlak voor het slapen gaan, want dan kunnen er deukjes ontstaan tijdens het slapen als de lak nog niet volledig hard is opgedroogd.

Op deze manier lak ik dus mijn nagels waardoor het super lang blijft zitten. Hopelijk kan je nu ook zeven dagen lang genieten van je nagellak! Laat me zeker weten hoe lang jouw nagellak is blijven zitten met deze methode! Veel lak plezier!

P.S. Herinner je nog dat ik de linker foto deelde op Instagram en Facebook? Rechts zijn mijn nagels een week later op dag 7. Dit keer begaf mijn linker wijsvinger het niet eens!

Op de hoogte blijven? Volg me via:
Bloglovin', Instagram, Facebook en/of Twitter!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk:

15 reacties

 1. Dat randje meelakken is echt slim! Ik zie ook meteen waarom het bij mij mis gaat: Ik háát veilen (maar gelukkig heb ik wel best sterke nagels van mezelf) en ik heb veel te weinig geduld. Gelukkig moet mijn lak er toch om de paar dagen af voor werk (als ik ze al lak) dus maakt het niet heel veel uit.

  1. Haha, ik weet inderdaad je een haat hebt voor vijlen! Maar als je zonder vijlen geen last hebt van haakjes of rafels is het ook prima hoor! Gaat om een gladde basis! Mocht je toch eens langer nagellak kunnen dragen, kan je het allemaal eens uitproberen 😉

  1. Haha, tip 1 is ook te vaak gebeurd! Net toch ook maar eerst naar wc voor ik ga lakken, ook al moest ik niet heel nodig, straks wss wel… Die randjes meelakken helpen echt! Chill dat je deze topcoat ook al kent! <3

 2. Wauw! Ik heb eergisteren voor het eerst gelnagels laten zetten, ik kon dat chippen op dag één al niet meer aan. :’) Slim om eerst het nagelrandje te lakken! Je doet me er trouwens aan denken dat ik afwashandschoenen moet kopen. En wat heb jij van nature mooie, lange nagels!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst: MSL #96 • Heet, heter, heetstMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge